almakda ciddiysen konuyu biraz daha derinleştirelim ki aldığın zaman kötü sürprizlerle karşılaşma.
*
öncelikle her işletim sistemli telefonda olduğu gibi bu aletlerde de bekleme ve konuşma süresi kısıtlı. ben her gece yatmadan önce yatağımın başucunda telefonu sarja takmayı adet edindim. Aslında o kadar kötü deyil, mpx serisinden daha uzun bekleme ve konuşma süresine sahip, yani orta diyebiliz. senin kullanımına göre belkide 2 gün dayanabilir. ama ben telefon özelliğinin yanında müzik dinleyip, film de izlediğim için... (
daha bugün okulda dünyayı kurtaran adamı izledik. )
*
telefonun menü geçişleri, program ve uygulamaları başlatması sırasında bir kaç saniye bekliyorsun. ancak program çalıştığında istediğin zaman masaüstüne dönebilir, işini halledince tek tıklamayla beklemeden programa geri dönüş yapabilirsin.
*
telefonu aldığında olmazsa olmazlar dediğimiz bazı programlar var. bunları yüklemek şart. windows mobile lı telefonlar konusunda türkçe içeriğe sahip 2 güzel site var. buralardan olmazsa olmazların yanında her türlü oyun, tema, arkapaln, klip, film, uygulama, program..vs bulabilirsin.
*
windows mobile telefonlar kapalıyken harbi kapalı olur. yani sabah 6 'ya alarm kurduysan tel kapalıyken sabah alarm devreye girmez. bunu autofligt adında programla çözebiliyoruz.
*telefon ingilizcedir, tr yapma imkanımız şuan için yok. üreticinin yanınladığı 11mb lık resmi bir rom 'umuz var. herhangi sorun olduğunda, telefon hantallaştığında telefona bu romu kurarak( resmen formatlıyorsun aleti) ilk günkü haline geri getiriyorsun.
*
hafıza kartında herhangi bir sınırlama yok, şuanda 950MB veri var benim telefonda. ilk günkü performansında telefon. işin sırrı tel hafızasına hiçbir şey kurmamak, yüklememek, barındırmamak.. hatta biz biraz daha ileri gidip olur olmaz işler yapıyoruz. karta kurduğumuz programlar tel hazızasına unistall yapmak istediğimzde kullanılmak üzere dosya bırakıyorlar. biz bu dosyaları kopyalayıp tel hafızasından siliyor, unistall yapmak istediğimizde yedeklediğimiz bu dosyaları tekrar yerlerine geri yapıştırıyoruz. o derece yani.
*
telefonda mpx kullanıcıları ne kullanıyor, ne oynuyorsa hemen hemen hepsi çalışıyor..
ancak sen teli ikinci el alıyorsan, karşılaşacağın en büyük problem yedek batarya yok.. en azından ben bulamadım. bide sen 2. el alıyorsun, aldığın telin batarya ölmüşse durumun vahim.. ?!? bu arada kutu içinden deri kılıf, kulaklık, data kablosu, cd, dönüştürücü ara aparat falan çıkıyor.