araştırdım htcnin ekranı soluk ve video kaliteside vasatmış ve kamerasının flaşı yok...
Bir forumda aynı soruma cevap...
Arkadaş arayüz konusunda bence bir problem yok, çünkü i8000'de istemediğin kadar arayüzü sen kurabiliyorsun zaten (samsungun kendi arayüzü biraz yavaş, diğer arayüzler gayet hızlı). HD 2 kullanmadığım için birşey söyleyemem, fakat i8000 hakkında sorun olarak söylenen şeyler, sorun olmaktan ziyade kullanıcının eksikliği birazda, yani uygun forumları araştırmak gerekebilir (bu telefon için forum okursan, burayı veya modacco mesela sorun olarak söylenen pek çok şeyin çözümünü bulabiliyorsun.) Tekrar söylüyorum bence %10 da olsa bir problem yaşarsan ve bunun için çözümü uygun yerlerde aramazsan, telefonda sorun olduğunu düşünebilirsin. Fakat o sorun olarak görünen pek çok şeyin cevabı zaten burada bile verilmiştir çoktan.
Başka bir cevap...
Geçen sene bir arkadaşıma HTC HD aldırdım ve birkaç program kurdum. Ondan sonra bana elletmedi, o günkü haliyle kullanıyor. Ve çoğunlukla yapacağı herşey için, mıknatıslı stylusu kullanıyor. Eğer yanlışım varsa düzeltin, HTC firması resmi wm 6.5 sürümü yayınlamadı. Dolayısıyla, geçen senenin teknolojisini kullanan ve stylusa bağımlı bir makineden sözdediyoruz.
OmniaII alırken, stylus'u sokacak yeri yok diye çok hayıflanmıştım. Ama gerçekten, wm6.1 ROM'u bile varken, Samsung'un kendi yazılımları sayesinde pamakla çok rahat kullanabildim. Resmi wm6.5 sürümüyle, tüm programlar parmakla daha uyumlu çalışır hale geldi. Klavyenin veya herhangi bir programın yan dönmesiyle ilgili hiç bir zaman sorun yaşamadım. Tükçe wm6.5 yüklerseniz, benim uzun bir mesajımda yazdığım gibi, registry ayarı yaparak, otomatik yan dönme olayını sağlıyorsunuz. Ayrıca tuşlardan birisini (fotoğraf çeken tuşun yanındaki tuş) yan döndürmeye ayarladım. Her programı yan döndürebiliyorum. Ayrıca otomatik yan dönmesini istediğim programları registry'e ekliyorum. Aynı tuşa uzun süre basınca, pusula ve el feneri olarak kullanılan bir programı çalıştırıyorum.
Zaten Samsung'un arayüzünü iptal ettim ve Wm6.5 kendi arayüzünü (Titanium) kullanıyorum. Arayüz açısından HTC HD'nin bence hiç bir üstünlüğü yok.
Cooked ROM yükleyecekseniz işler değişebilir, ama bu, benim hiç tercih etmediğim bir yöntem...
Bir yorum daha
Omnia II almayı düşünen ancak kararsız olanlara
Almayın eğer:
1. Temel bilgisayar bilginiz yoksa,
2. Biraz karışık bir durumla karşılaşınca internetten çözümü kendi başınıza bulmakta zorlanıyorsanız
3. Zaman ayıramayacaksanız
4. Yüksek teknolojili ve aynı zamanda kişiselleştiririlebilir şeyler zevk vermiyorsa
5. Birileri tastamam hazır etsin, kullanımı çok kolay olsun diyorsanız
Omnia II size göre değil
Uğraştırır biraz.
Temel işlevleri yapsın hızlı kullanılsın eposta ve mesajda iyi olsun derseniz Nokia N71 veya 72 çok daha iyi.
HAvalı olsun derseniz
iphone
Omnia II
Fiziksel yapısı düzgün
Ekranı çok çok kaliteli,
Yazıları çok rahat gözü yormadan okunabilsin.
Hatta kitap okuyabileyim
Her türlü navigasyon programı çalışsın
Sıkıldıkça arayüz değiştirebileyim
Kurcalayabileyim, kurcalamaktan korkmam
Araştırıp sorunu çözerim
Yeni fonksiyonları eklerim denerim
Bazı mesleklere özellikle hitap eden programlar çalışsın, program desteği çok olsun vb derseniz Omnia II tam size göre...
Bunlara ek olarak
Çok sıkı bir işlemcisi olsun, Doğru düzgün yeterli RAM i olsun
Grafik perfromansı oldukça iyi olsun
Ekranı daha büyük olsun biraz büyük olması ve telefonun büyüklük sınırlarını biraz zorlaması ama daha ince olması size uyarsa
Samsunga göre orijinal arayüzü çok daha kullanışlı olsun derseniz.
Ön kamerdadan ve görüntülü konuşmadan fedakarlık ederseniz
+ Kapasitif ekran ve daha iyi parmakla kullanım performansı önemliyse
Pilinin biraz az dayanması da sorun değilse tabiki
HTC Touch HD2
Omnia HD alacaksanız işin aslına Nokia ya bakmak daha doğru
Samsungun pekte başarılı olmayan arayüzüne mahkum kalırsınız
Omnia HD nin kasa yapısı da çok kaba bence
Bunu düşünüyorsam nokianın yeni çıkan N97 çok daha iyi duruyor
Kafamdaki soru işaretleri gitti... Bu ikileme düşen diğer kişilerede faydası olsun diye burayada ekledim...
n900 türkçe olsaydı onu alacaktım ama şimdi KESİNLİKLE OMNİA 2