Bu Yılın En İyi Mobil Cihazı Sizce Hangisi Olacak ? Bana Hangisini Önerirsiniz ?

Sponsorlu Bağlantılar

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Bu Yılın En İyi Mobil Cihazı Sizce Hangisi Olacak ? Bana Hangisini Önerirsiniz ?
Merhaba arkadaşlar,konuyu açmamın asıl sebebi şu ;

benim bilgisayara ihtiyacım vardı ve ailem 9.aydan beri beni salladı hep oyun v.s oynayacağımı düşündüler biraz da maddi açıdan sıkışıktık halan daha sıkışığız ama buna da şukür rabbim sıkıştırıyorsa vardır bir sebebi demek lazım :evet: her neyse sonra dayanamayıp s3'ümü satıp bir leptop aldım(lenovo z580) ve kardeşimden de taksitle ödemek koşuluyla s2'yi satın aldım ve sonra daha ilk taksitini ödeyemeden babam kendi s2'sinin ekranını kırdı ve sigortası vardı yaptırmayı düşünmeden ben başka bir telefon alayım falan dedi bende ne alacaksın dedim yaptır telefonunu işte dedim yok dedi bekleyemem bende iyi tamam dedim bu sırada babamın tablet merakı başladı zaten s2'yi multimedya cihazı olarak kullanıyordu tabletlere baktım ve dedim ki bunlardan alacağına git netbook al daha iyi oda doğru söylüyorsun dedi ve golda gittik ve toshiba'nın 7610 GPU'lu i3 CPU'lu bir leptobu 1.059 TL idi babam az birşey fark vererek onu aldı ama sonrasında benden kardeşimden aldığım s2'yi istedi ve kardeşime'de yeni aldığı leptobu verdi bana da hacdan istediğim telefonu alabilme sözü verdi :evet:

şimdi ise benim aklımda şu cihazlar var ve 5 yıldız üzerinden değerlendiriyorum sebepleri ile birlikte :evet: ;

1.Tercih 4 yıldızlı seçenek

hTC One 32GB veya 64GB Siyah

[video=youtube;N9A8NnBbW_A]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=N9A8NnBbW_A[/video]​
4.7 inç büyüklüğünde HD (1920 x 1080 piksel) 468ppi piksel yoğunluğuna sahip Super LCD 3 ekran, Corning Gorilla Glass 2, 1.7GHz hızında dört çekirdekli Krait 300 işlemci ve Adreno 320 grafik birimli Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 çipset, 2GB DDR2 sistem belleği, 32/64GB artırılamayan hafıza, HDR destekli 2.1MP 88 derece açıyla çekim yapabilen, HD video kaydedebilen görüntülü görüşme kamerası, çift taşıyıcı ile 42Mbps HSDPA mobil veri aktarım hızı, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n ve 5G Wi-Fi olarak da bilinen, akıllı telefonlarda 433Mbit/saniyeye kadar çıkabilen 802.11ac protokolü desteği, NFC çipi, Bluetooth 4.0, a-GPS, GLONASS, FM radyo, MHL portu, Android 4.1.2 Jelly Bean işletim sistemi, HTC Sense 5.0 kullanıcı arayüzü ve 2,300 mAh çıkarılamayan pili beraberinde getirecek 9.3mm kalınlığında ve 143 gram ağırlığında karizmatik bir cihaz

Neden 5 değil de 4 yıldız verdim ? : bunun 2 tane temel sebebi var 1.si Adreno 320 GPU'su olması 2.si ise DDR3 yerine DDR2 Ram kullanmasından ibaret... ve pili çıkarılamıyor ancak bunu taşınabilir powerbank'lar yardımı ile çözmeyi umuyorum :evet:

2.Tercih 5 yıldızlı seçenek ancak beklentilerimi karşılarsa,daha cihazın çıkıp çıkmayacağı belli bile değil :ağlarım:

hTC One Mega

Son gelen değerlendirmelerde ise HTC’nin daha büyük ekrana sahip bir One modeli üzerinde çalıştı iddia ediliyor. 5-inç’ten daha büyük bir ekranın yer bulması beklenen telefon, M4’teki daha düşük işlemcinin aksine HTC One ile benzer teknik özelliklere sahip olacak.
Halihazırda en büyük ekranlı telefonu 5-inç ile J Butterfly ve Droid DNA olan HTC, kullanıcılar arasında yoğun bir ilgi gören büyük ekranlı telefon segmentine “One Mega” adında popüler bir telefonla hızlı bir giriş yapabilir.

hTC One Mega'da Snapdragon 800 CPU ve Aynı Şekilde Adreno 320 kullanılması bekleniliyor :evet:

eğer ram olarak yine DDR2 ram kullanırsalar kararsızım ancak DDR3 kullanırsalar koşarak alırım :evet:

3.Tercih 4 yıldızlı

:apple: iPhone 5s

neden 4 yıldız ? : çünkü piyasadan çok daha pahalı bir fiyatla satışa sunulacak ve tahminimce yurtdışında diğer telefonlar 1.300 TL ise o 1.500 TL olacak ve bildiğiniz üzere :apple: kapalı kutu ve ses sistemi olarak bir hTC kadar iddialı değil :evet:

4.Tercih 5 yıldızlı

Samsung Galaxy Note III

Samsung'un başarılı S-Pen'li akıllı cep-tablet karışımı cihazının en son hali olacak Note 3'ün bu sene Eylül'de Berlin'de başlayacak IFA 2013'te resmi olarak tanıtılması bekleniyor.

5.99 inç büyüklüğünde HD çözünürlüklü Super AMOLED ekranla geleceği neredeyse kesinleşen telefon-tablet melezi Sammobile'nin son iddialarına göre; 8 milimetre kalınlığında ve 182 gram ağırlığında tasarlanmış. Diğer teknik detaylar arasında; 3GB sistem belleği, 13MP ana kamera ve Wi-Fi 802.11ac desteği yer alıyor. Henüz hangi çipseti kullanacağına karar vermediği ileri sürülen Samsung'un Exynos 5 Octa'yı geliştirirken beklentilerinin oldukça üzerindeki güç tüketimi nedeniyle yeni nesil bir GPU kullanamadığı rapor edilmişti. Bu nedenle yılın ikinci yarısına piyasaya sürülmesi beklenen Note 3'ü eski bir grafik birimiyle donatmaktan kaçınan üreticinin Qualcomm Snapdragon 800'ü tercih edebileceği konuşuluyor.
Yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı üzere doğrulanan tek model SM-N9000 Galaxy Note III değil. Talihsiz Samsung Kazakistan temsilcisi şu cihazları gerçek isim ve model numaralarıyla birlikte yanlışlıkla onaylamış oldu: SM-C1010 Galaxy S4 Zoom, SM-T311 Galaxy Tab 3 8.0, GT-P5200 Galaxy Tab 3 10.1. Duyurulmamış bu cihazların hemen hepsi 20 Haziran'daki Galaxy & ATIV Londra etkinliğinde tanıtılacak. Ancak SM-N9000 Galaxy Note III'ün Eylül'deki IFA 2013'e kadar resmiyet kazanmama ihtimali bulunuyor. Önümüzdeki haftalarda bu konuyla ilgili yeni sızıntıların gerçekleşeceği ümit ediliyor.

5.Tercih Google Glass,yıldız belirtmiyorum çünkü bu bir telefon değil

Bildiğiniz gibi Google Glass ın çok yakında dağıtımına başlanacak. Çığır açan bu ürünü hakeden 8.000 kişiden ilk parti olarak 3.000 kişi bu harika ürünle hayata devam edecek. Kalan kesimde üzülmesin, sadece 6 ay sonra biz de Google Glass için yer açmaya başlayabiliriz. Gelelim bu harika ürünün Google tarafından açıklanan özelliklerine.
Gözümüze taktığımız ve erşeyden önce bizim gördüğümüz herşeyi görebilecek olan bu cihazın en önemli özelliği heralde kamerası olsa gerek. Göreceğimiz ekran yaklaşık 2,5 metreden, 25″ lik bir ekran görüyormuşuz gibi hissetirecekmiş. Bunun anlamı gerçek görüş alanımızdan, Google Glass ın videolardaki gibi yer kaplıyor olacağıdır.
Üzerinde yer alan 5MP lik kamera ile 720p lik HD videolar çekmek mümkün olacak. Bunun dışında tabiiki bu videoları paylaşmamız da gerekecek değil mi? Google hem bluetooth hemde wi-fi ile bağlantı derdini çözmüş durumda.
Google Glass her yüze uyacak şekilde tasarlanmış ve burun farklılıklarına karşı 2 farklı klips ile satışa sunulacak. Bone Conduction ses sistemi ile de kulaklarımıza da hitap edecek.
Bunun dışında en merak edilen konulardan biri olan Google Glass ın hafızası 12 GB olacak ve Google Cloud ile senkronize çalışacak.
Peki bu cihazı ne kadarda bir şarj edeceğiz, cevap her gün. Günümüz akıllı telefonları gibi Google Glass ı da her gün şarj etmek gerekecek.
Gelelim en can alıcı kısma, Google Glass çalışmak için hangi telefona ihtiyaç duyacak. Bunun cevabı ise gerçekten çok ilginç, Google Glass bluetoth uyumlu tüm telefonlarla çalışabiliyor ama yalnızca içerisinde yer alan MyGlass Applicationu ki bu application GPS ve SMS hizmetini sağlayan app, bunu çalıştırmak için Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) veya daha üzeri bir versiyona sahip Android telefon gerekiyor.

sizce hangi cihazı almalıyım hTC One'ın Siyah rengi çok hoşuma gidiyor ancak Adreno 320 ve DDR3 yerine DDR2 olarak kullanılan ram beni korkutuyor,tercih için çook geniş bir zamanım var aşağı yukarı 5-6 ay kadar :eller: en iyi cihazı alıp Üniversite 2'ye belki de Üniversite bitene kadar kullanmak istiyorum şu anda lise 4 sayılırım lise 3 bitti sayılır haftaya Cuma karneler alınıyor...

hikmet366

hikmet366

Üye

Samsung Galaxy Note III

MaxipmaN

Üye
note3 ama kocaman

ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
htc ler cok şık telefonlar

IVI-Elia

Üye
Kişisel seçimlere göre değişir ancak bence HTC'lerden biri.

EmreReiz

EmreReiz

Üye
bence s4

- - - Eklendi - - -

bence s4

Invoke

Invoke

Üye
Bence bu yılın en iyi telefonu Honami olacak, ama sana yazdıklarından beklerim diyorsan note 3ü bekle. Şimdi alacaksan htc one misdir.

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
note3 ama kocaman

o sorun değil zaten büyük olması hoşuma gidiyor(fesat düşünme :ehe)

- - - Eklendi - - -

htc ler cok şık telefonlar

:evet: çok karizmalar

- - - Eklendi - - -

Kişisel seçimlere göre değişir ancak bence HTC'lerden biri.

One Mega bi çıksa :eller:

- - - Eklendi - - -

Samsung Galaxy Note III

sebep ? :)

Invoke

Invoke

Üye
Gerçi şunu da ekleyim: ne zaman sonynin birinci olduğunu gördük ki. Honami Qualcomm 800le gelse bile htcde boş durmaz heralde. Samsung zaten note 3 ile sağlam gelecek. HTC de belki tegra 4 ile gelir? :D

hurol1

Üye
Note 3

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Bence bu yılın en iyi telefonu Honami olacak, ama sana yazdıklarından beklerim diyorsan note 3ü bekle. Şimdi alacaksan htc one misdir.

babam Suudi Arabistan'dan hac zamanı alacak :eller: yani yılın 2.yarısı :evet:

bu arada arkadaşlar yurtdışı cihaz isteyen olursa JarirBookstore'dan faturalı bir şekilde istediğiniz cihazı ufak bir komisyon ile Türkiye'ye getirtebilirim kayıt olarak ise yaşlı dedelerimiz ve yurt dışından cihaz almak aklının bile ucundan geçmeyen tanıdıklarım mevcut kayıt işleminde onlara da ufak bir komisyon vererek kayıt işlemini bana yaptırabilirsiniz kapanmama garantisi veriyorum !

düşünenler benim ile özelden iletişime geçsinler ücretler babam gitmeden 1 hafta önce banka hesabıma yatırılacak ve yaklaşık 1 ay sonra cihazınıza kavuşacaksınız çünkü babam sizden aldığım parayla cihazları oradan satın alacak ve dönerken ülkeye sokacak ve Zonguldak'a geldiğinde ben gün içerisinde saat 5'ten önce kargoya giderek tarafınıza telefonları kargolayacağım,Eğer kişi zonguldak'ta ise elden alabilir tabiki :oke:

neden JarirBookstore ?

orada bir çok esnaf var ve babam 2 yıl önce gittiğinde Orijinal iPhone 4 alıyorum diye birebir klon dubai malı ip4 alarak geri döndü ve sahte olduğunu ben bile zar zor anladım babam bide hiç anlamaz eğer bu riski alarak farklı bir dükkandan daha ucuza alınmasını rica eden olursa o şekilde replika olma riskini göz önünde bulundurarak alabilirler...

Fiyatlar konusunda şu anda ortalama fiyatlar verebiliyorum tam fiyatlar babam gitmeden 2 hafta öncesinde belli olacak...

Kasap/Kasap Yardımcısı ve çalışmayacak şekilde işçi olarak hacca gitmek isteyen olursa bana özelden bildirsin ben babamı size yönlendiririm(babam kafile başkanı,bu yıl 99,9% Uçak ile gidilecek!,Kura-Çekiliş v.s yok)

- - - Eklendi - - -

bu arada sadece cep telefon değil istediğiniz ürünü getirttirebilirim(gümrükten geçerken sıkıntı olmayacak şekilde)

- - - Eklendi - - -

sebep ? :)

- - - Eklendi - - -

Gerçi şunu da ekleyim: ne zaman sonynin birinci olduğunu gördük ki. Honami Qualcomm 800le gelse bile htcde boş durmaz heralde. Samsung zaten note 3 ile sağlam gelecek. HTC de belki tegra 4 ile gelir? :D
hTC Tegra 4 ile gelse ben hTC'ye koşarım :eller:

SonyXperia

SonyXperia

Üye
Dostum senin çarşı baya karışmış anlaşılan :D sana şunu söyleyeyim teknolojiye asla güvenme bugunun mühteşemleri yarının çöp kutusuna yolcu olmaya aday cihazlar. Bana sorarsan alacağın ne olursa olsun çok bağlanma üzülüyor insan. Ben yaşadım onun için söylüyorum. Babama geçende s4 aldım ve içi boş bir cihaz sensörleri harika ama android olması ve o bayatlayan kullanım arayüzüyle s4 bence olmamış.muhtemelen note III de aynı nane olacaktır. HTC One iyi diyorlar inceleme fırsatım olmadı ama ben genel olarak htc sevmem. Bana kalırsa Windows Phone veya illa android dersen Sony Xperia Z. Ama o da olmazsa az daha bekle İphone 5s al :)) çok güzel bir telefon ve çok güçlü olacak gibime geliyor :naughty:

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Dostum senin çarşı baya karışmış anlaşılan :D sana şunu söyleyeyim teknolojiye asla güvenme bugunun mühteşemleri yarının çöp kutusuna yolcu olmaya aday cihazlar. Bana sorarsan alacağın ne olursa olsun çok bağlanma üzülüyor insan. Ben yaşadım onun için söylüyorum. Babama geçende s4 aldım ve içi boş bir cihaz sensörleri harika ama android olması ve o bayatlayan kullanım arayüzüyle s4 bence olmamış.muhtemelen note III de aynı nane olacaktır. HTC One iyi diyorlar inceleme fırsatım olmadı ama ben genel olarak htc sevmem. Bana kalırsa Windows Phone veya illa android dersen Sony Xperia Z. Ama o da olmazsa az daha bekle İphone 5s al :)) çok güzel bir telefon ve çok güçlü olacak gibime geliyor :naughty:

şimdilik kararsızım hTC One'ın rami DDR3 olsa düşünmezdim bile de :evet:

Invoke

Invoke

Üye

şimdilik kararsızım hTC One'ın rami DDR3 olsa düşünmezdim bile de :evet:

Xperia Honami demiştim başta, o ddr3 olacak tahminimce ve sızıntılara göre ama tabi kesin değil. Note 3de ddr3 olur büyük iht. =))

enterneoll

enterneoll

Üye
bence s4 imaknım olsa hiç durmadan alırım htc one benim için başlamadan bitti zaten daha 4.2.2 almadı düşün sence htc ne yapar bu cihaza bakalım one X'e en son güncelleme alan amiral gemisidir galba android içinde. samsung'un sorunsuz oluşu her türlü diğer markalarla arasındaki fark ve tabi yazılım desteği extra özellikleri :)

Invoke

Invoke

Üye
@avcitalip

İlk mesajında htc one mega için qualcomm 800 adreno 320 ile gelmesi bekliniyor gibi bir şey demişsin.
800 ile gelirse 330 ile gelir yüksek ihtimalle zaten yıl sonuna doğru gelirse büyük iht. öyle olur. 800de DDR3 destekliyor, heralde ddr2 koymazlar, kanımca :D

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
lumia 920 bence

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi

Xperia Honami demiştim başta, o ddr3 olacak tahminimce ve sızıntılara göre ama tabi kesin değil. Note 3de ddr3 olur büyük iht. =))

Xperia ailesi genelde piyasadaki cihazlara göre ve fiyatına göre donanım özürlüsü oluyor tıpkı leptop piyasasındaki gibi :evet: o yüzden soğuğum :(

- - - Eklendi - - -

bence s4 imaknım olsa hiç durmadan alırım htc one benim için başlamadan bitti zaten daha 4.2.2 almadı düşün sence htc ne yapar bu cihaza bakalım one X'e en son güncelleme alan amiral gemisidir galba android içinde. samsung'un sorunsuz oluşu her türlü diğer markalarla arasındaki fark ve tabi yazılım desteği extra özellikleri :)

güncelleme konusunda problemli bir firma olduğunu biliyorum hTC'nin ama zaten cihaz stabil çalıştıktan sonra bence güncellemenin pekte bir anlamı yok :evet:

- - - Eklendi - - -

@avcitalip

İlk mesajında htc one mega için qualcomm 800 adreno 320 ile gelmesi bekliniyor gibi bir şey demişsin.
800 ile gelirse 330 ile gelir yüksek ihtimalle zaten yıl sonuna doğru gelirse büyük iht. öyle olur. 800de DDR3 destekliyor, heralde ddr2 koymazlar, kanımca :D

öyle olursa zaten ben koşa koşa hTC One Mega alırım zaten :) çok manyak birşey olacak sanki :eller:

- - - Eklendi - - -

yanlış anlama ama ben lumia serisine hiç mi hiç ısınamadım :evet: sadece mağazadan sebep değil arayüzü v.s çok ters bana göre:evet:

enterneoll

enterneoll

Üye

Xperia ailesi genelde piyasadaki cihazlara göre ve fiyatına göre donanım özürlüsü oluyor tıpkı leptop piyasasındaki gibi :evet: o yüzden soğuğum :(

- - - Eklendi - - -

güncelleme konusunda problemli bir firma olduğunu biliyorum hTC'nin ama zaten cihaz stabil çalıştıktan sonra bence güncellemenin pekte bir anlamı yok :evet:

- - - Eklendi - - -

öyle olursa zaten ben koşa koşa hTC One Mega alırım zaten :) çok manyak birşey olacak sanki :eller:

- - - Eklendi - - -

yanlış anlama ama ben lumia serisine hiç mi hiç ısınamadım :evet: sadece mağazadan sebep değil arayüzü v.s çok ters bana göre:evet:

güncelleme desteği önemli ama benden söylemesi sonra uygulama uyumluluk sorunu çekersin hem telefondan sıkıldın diyelim bi güncelleme çıkıyor insan bi defa daha aşık oluyor telefonuna

Üst Alt