avcitalip
Üye
Bu Yılın En İyi Mobil Cihazı Sizce Hangisi Olacak ? Bana Hangisini Önerirsiniz ?
benim bilgisayara ihtiyacım vardı ve ailem 9.aydan beri beni salladı hep oyun v.s oynayacağımı düşündüler biraz da maddi açıdan sıkışıktık halan daha sıkışığız ama buna da şukür rabbim sıkıştırıyorsa vardır bir sebebi demek lazım
her neyse sonra dayanamayıp s3'ümü satıp bir leptop aldım(lenovo z580) ve kardeşimden de taksitle ödemek koşuluyla s2'yi satın aldım ve sonra daha ilk taksitini ödeyemeden babam kendi s2'sinin ekranını kırdı ve sigortası vardı yaptırmayı düşünmeden ben başka bir telefon alayım falan dedi bende ne alacaksın dedim yaptır telefonunu işte dedim yok dedi bekleyemem bende iyi tamam dedim bu sırada babamın tablet merakı başladı zaten s2'yi multimedya cihazı olarak kullanıyordu tabletlere baktım ve dedim ki bunlardan alacağına git netbook al daha iyi oda doğru söylüyorsun dedi ve golda gittik ve toshiba'nın 7610 GPU'lu i3 CPU'lu bir leptobu 1.059 TL idi babam az birşey fark vererek onu aldı ama sonrasında benden kardeşimden aldığım s2'yi istedi ve kardeşime'de yeni aldığı leptobu verdi bana da hacdan istediğim telefonu alabilme sözü verdi 
şimdi ise benim aklımda şu cihazlar var ve 5 yıldız üzerinden değerlendiriyorum sebepleri ile birlikte
;
1.Tercih 4 yıldızlı seçenek
hTC One 32GB veya 64GB Siyah
[video=youtube;N9A8NnBbW_A]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=N9A8NnBbW_A[/video]4.7 inç büyüklüğünde HD (1920 x 1080 piksel) 468ppi piksel yoğunluğuna sahip Super LCD 3 ekran, Corning Gorilla Glass 2, 1.7GHz hızında dört çekirdekli Krait 300 işlemci ve Adreno 320 grafik birimli Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 çipset, 2GB DDR2 sistem belleği, 32/64GB artırılamayan hafıza, HDR destekli 2.1MP 88 derece açıyla çekim yapabilen, HD video kaydedebilen görüntülü görüşme kamerası, çift taşıyıcı ile 42Mbps HSDPA mobil veri aktarım hızı, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n ve 5G Wi-Fi olarak da bilinen, akıllı telefonlarda 433Mbit/saniyeye kadar çıkabilen 802.11ac protokolü desteği, NFC çipi, Bluetooth 4.0, a-GPS, GLONASS, FM radyo, MHL portu, Android 4.1.2 Jelly Bean işletim sistemi, HTC Sense 5.0 kullanıcı arayüzü ve 2,300 mAh çıkarılamayan pili beraberinde getirecek 9.3mm kalınlığında ve 143 gram ağırlığında karizmatik bir cihaz
Neden 5 değil de 4 yıldız verdim ? : bunun 2 tane temel sebebi var 1.si Adreno 320 GPU'su olması 2.si ise DDR3 yerine DDR2 Ram kullanmasından ibaret... ve pili çıkarılamıyor ancak bunu taşınabilir powerbank'lar yardımı ile çözmeyi umuyorum
2.Tercih 5 yıldızlı seçenek ancak beklentilerimi karşılarsa,daha cihazın çıkıp çıkmayacağı belli bile değil
hTC One Mega
Son gelen değerlendirmelerde ise HTC’nin daha büyük ekrana sahip bir One modeli üzerinde çalıştı iddia ediliyor. 5-inç’ten daha büyük bir ekranın yer bulması beklenen telefon, M4’teki daha düşük işlemcinin aksine HTC One ile benzer teknik özelliklere sahip olacak.
Halihazırda en büyük ekranlı telefonu 5-inç ile J Butterfly ve Droid DNA olan HTC, kullanıcılar arasında yoğun bir ilgi gören büyük ekranlı telefon segmentine “One Mega” adında popüler bir telefonla hızlı bir giriş yapabilir.
hTC One Mega'da Snapdragon 800 CPU ve Aynı Şekilde Adreno 320 kullanılması bekleniliyor
eğer ram olarak yine DDR2 ram kullanırsalar kararsızım ancak DDR3 kullanırsalar koşarak alırım
3.Tercih 4 yıldızlı
iPhone 5s
neden 4 yıldız ? : çünkü piyasadan çok daha pahalı bir fiyatla satışa sunulacak ve tahminimce yurtdışında diğer telefonlar 1.300 TL ise o 1.500 TL olacak ve bildiğiniz üzere
kapalı kutu ve ses sistemi olarak bir hTC kadar iddialı değil 
4.Tercih 5 yıldızlı
Samsung Galaxy Note III
5.Tercih Google Glass,yıldız belirtmiyorum çünkü bu bir telefon değil
Bildiğiniz gibi Google Glass ın çok yakında dağıtımına başlanacak. Çığır açan bu ürünü hakeden 8.000 kişiden ilk parti olarak 3.000 kişi bu harika ürünle hayata devam edecek. Kalan kesimde üzülmesin, sadece 6 ay sonra biz de Google Glass için yer açmaya başlayabiliriz. Gelelim bu harika ürünün Google tarafından açıklanan özelliklerine.
Gözümüze taktığımız ve erşeyden önce bizim gördüğümüz herşeyi görebilecek olan bu cihazın en önemli özelliği heralde kamerası olsa gerek. Göreceğimiz ekran yaklaşık 2,5 metreden, 25″ lik bir ekran görüyormuşuz gibi hissetirecekmiş. Bunun anlamı gerçek görüş alanımızdan, Google Glass ın videolardaki gibi yer kaplıyor olacağıdır.
Üzerinde yer alan 5MP lik kamera ile 720p lik HD videolar çekmek mümkün olacak. Bunun dışında tabiiki bu videoları paylaşmamız da gerekecek değil mi? Google hem bluetooth hemde wi-fi ile bağlantı derdini çözmüş durumda.
Google Glass her yüze uyacak şekilde tasarlanmış ve burun farklılıklarına karşı 2 farklı klips ile satışa sunulacak. Bone Conduction ses sistemi ile de kulaklarımıza da hitap edecek.
Bunun dışında en merak edilen konulardan biri olan Google Glass ın hafızası 12 GB olacak ve Google Cloud ile senkronize çalışacak.
Peki bu cihazı ne kadarda bir şarj edeceğiz, cevap her gün. Günümüz akıllı telefonları gibi Google Glass ı da her gün şarj etmek gerekecek.
Gelelim en can alıcı kısma, Google Glass çalışmak için hangi telefona ihtiyaç duyacak. Bunun cevabı ise gerçekten çok ilginç, Google Glass bluetoth uyumlu tüm telefonlarla çalışabiliyor ama yalnızca içerisinde yer alan MyGlass Applicationu ki bu application GPS ve SMS hizmetini sağlayan app, bunu çalıştırmak için Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) veya daha üzeri bir versiyona sahip Android telefon gerekiyor.
sizce hangi cihazı almalıyım hTC One'ın Siyah rengi çok hoşuma gidiyor ancak Adreno 320 ve DDR3 yerine DDR2 olarak kullanılan ram beni korkutuyor,tercih için çook geniş bir zamanım var aşağı yukarı 5-6 ay kadar
en iyi cihazı alıp Üniversite 2'ye belki de Üniversite bitene kadar kullanmak istiyorum şu anda lise 4 sayılırım lise 3 bitti sayılır haftaya Cuma karneler alınıyor...
Merhaba arkadaşlar,konuyu açmamın asıl sebebi şu ;benim bilgisayara ihtiyacım vardı ve ailem 9.aydan beri beni salladı hep oyun v.s oynayacağımı düşündüler biraz da maddi açıdan sıkışıktık halan daha sıkışığız ama buna da şukür rabbim sıkıştırıyorsa vardır bir sebebi demek lazım

şimdi ise benim aklımda şu cihazlar var ve 5 yıldız üzerinden değerlendiriyorum sebepleri ile birlikte

1.Tercih 4 yıldızlı seçenek
hTC One 32GB veya 64GB Siyah
[video=youtube;N9A8NnBbW_A]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=N9A8NnBbW_A[/video]
Neden 5 değil de 4 yıldız verdim ? : bunun 2 tane temel sebebi var 1.si Adreno 320 GPU'su olması 2.si ise DDR3 yerine DDR2 Ram kullanmasından ibaret... ve pili çıkarılamıyor ancak bunu taşınabilir powerbank'lar yardımı ile çözmeyi umuyorum

2.Tercih 5 yıldızlı seçenek ancak beklentilerimi karşılarsa,daha cihazın çıkıp çıkmayacağı belli bile değil

hTC One Mega
Halihazırda en büyük ekranlı telefonu 5-inç ile J Butterfly ve Droid DNA olan HTC, kullanıcılar arasında yoğun bir ilgi gören büyük ekranlı telefon segmentine “One Mega” adında popüler bir telefonla hızlı bir giriş yapabilir.
hTC One Mega'da Snapdragon 800 CPU ve Aynı Şekilde Adreno 320 kullanılması bekleniliyor

eğer ram olarak yine DDR2 ram kullanırsalar kararsızım ancak DDR3 kullanırsalar koşarak alırım

3.Tercih 4 yıldızlı

Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
neden 4 yıldız ? : çünkü piyasadan çok daha pahalı bir fiyatla satışa sunulacak ve tahminimce yurtdışında diğer telefonlar 1.300 TL ise o 1.500 TL olacak ve bildiğiniz üzere

4.Tercih 5 yıldızlı
Samsung Galaxy Note III
Samsung'un başarılı S-Pen'li akıllı cep-tablet karışımı cihazının en son hali olacak Note 3'ün bu sene Eylül'de Berlin'de başlayacak IFA 2013'te resmi olarak tanıtılması bekleniyor.
5.99 inç büyüklüğünde HD çözünürlüklü Super AMOLED ekranla geleceği neredeyse kesinleşen telefon-tablet melezi Sammobile'nin son iddialarına göre; 8 milimetre kalınlığında ve 182 gram ağırlığında tasarlanmış. Diğer teknik detaylar arasında; 3GB sistem belleği, 13MP ana kamera ve Wi-Fi 802.11ac desteği yer alıyor. Henüz hangi çipseti kullanacağına karar vermediği ileri sürülen Samsung'un Exynos 5 Octa'yı geliştirirken beklentilerinin oldukça üzerindeki güç tüketimi nedeniyle yeni nesil bir GPU kullanamadığı rapor edilmişti. Bu nedenle yılın ikinci yarısına piyasaya sürülmesi beklenen Note 3'ü eski bir grafik birimiyle donatmaktan kaçınan üreticinin Qualcomm Snapdragon 800'ü tercih edebileceği konuşuluyor.
Yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı üzere doğrulanan tek model SM-N9000 Galaxy Note III değil. Talihsiz Samsung Kazakistan temsilcisi şu cihazları gerçek isim ve model numaralarıyla birlikte yanlışlıkla onaylamış oldu: SM-C1010 Galaxy S4 Zoom, SM-T311 Galaxy Tab 3 8.0, GT-P5200 Galaxy Tab 3 10.1. Duyurulmamış bu cihazların hemen hepsi 20 Haziran'daki Galaxy & ATIV Londra etkinliğinde tanıtılacak. Ancak SM-N9000 Galaxy Note III'ün Eylül'deki IFA 2013'e kadar resmiyet kazanmama ihtimali bulunuyor. Önümüzdeki haftalarda bu konuyla ilgili yeni sızıntıların gerçekleşeceği ümit ediliyor.5.Tercih Google Glass,yıldız belirtmiyorum çünkü bu bir telefon değil
Bildiğiniz gibi Google Glass ın çok yakında dağıtımına başlanacak. Çığır açan bu ürünü hakeden 8.000 kişiden ilk parti olarak 3.000 kişi bu harika ürünle hayata devam edecek. Kalan kesimde üzülmesin, sadece 6 ay sonra biz de Google Glass için yer açmaya başlayabiliriz. Gelelim bu harika ürünün Google tarafından açıklanan özelliklerine.
Gözümüze taktığımız ve erşeyden önce bizim gördüğümüz herşeyi görebilecek olan bu cihazın en önemli özelliği heralde kamerası olsa gerek. Göreceğimiz ekran yaklaşık 2,5 metreden, 25″ lik bir ekran görüyormuşuz gibi hissetirecekmiş. Bunun anlamı gerçek görüş alanımızdan, Google Glass ın videolardaki gibi yer kaplıyor olacağıdır.
Üzerinde yer alan 5MP lik kamera ile 720p lik HD videolar çekmek mümkün olacak. Bunun dışında tabiiki bu videoları paylaşmamız da gerekecek değil mi? Google hem bluetooth hemde wi-fi ile bağlantı derdini çözmüş durumda.
Google Glass her yüze uyacak şekilde tasarlanmış ve burun farklılıklarına karşı 2 farklı klips ile satışa sunulacak. Bone Conduction ses sistemi ile de kulaklarımıza da hitap edecek.
Bunun dışında en merak edilen konulardan biri olan Google Glass ın hafızası 12 GB olacak ve Google Cloud ile senkronize çalışacak.
Peki bu cihazı ne kadarda bir şarj edeceğiz, cevap her gün. Günümüz akıllı telefonları gibi Google Glass ı da her gün şarj etmek gerekecek.
Gelelim en can alıcı kısma, Google Glass çalışmak için hangi telefona ihtiyaç duyacak. Bunun cevabı ise gerçekten çok ilginç, Google Glass bluetoth uyumlu tüm telefonlarla çalışabiliyor ama yalnızca içerisinde yer alan MyGlass Applicationu ki bu application GPS ve SMS hizmetini sağlayan app, bunu çalıştırmak için Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) veya daha üzeri bir versiyona sahip Android telefon gerekiyor.
sizce hangi cihazı almalıyım hTC One'ın Siyah rengi çok hoşuma gidiyor ancak Adreno 320 ve DDR3 yerine DDR2 olarak kullanılan ram beni korkutuyor,tercih için çook geniş bir zamanım var aşağı yukarı 5-6 ay kadar