HP Falcon Windows 10 Mobile Telefon MWC 2016’da Tanıtılabilir

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
HP Falcon Windows 10 Mobile Telefon MWC 2016’da Tanıtılabilir
Microsoft’un Windows ekosistemine yeni bir akıllı telefon markası daha katılmak üzere. Geçtiğimiz günlerde ilk bilgileri sızdırılan HP Falcon, Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılabilir.


Geçtiğimiz günlerde sızdırılan benchmark sonuçları ve Adduplex veritabanında ortaya çıkan bilgilerde ilk Snapdragon 820’li Lumia olduğu belirtilen fakat daha sonra gelen bilgilerde HP Falcon adıyla üretilecrği anlaşılan yeni bir Windows 10 Mobile akıllı telefonun hazırlıkları ortaya çıkmıştı. Almanya merkezli site Dr Windows’un kendi kaynaklarına dayandırarak verdiği haberin göre HP Falcon Windows 10 Mobile akıllı telefon Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2016) tanıtılacak.

Snapdragon 820’li İlk Lumia Benchmarkta Ortaya Çıktı
HP Falcon, sızdırılan benchmark testlerine göre Qualcomm’un yeni amiral gemi yonga seti Snapdragon 820 ve Adreno 530 grafik işlemci birimi ile gelecek. 5.8 inç büyüklüğünde 2560×1440 piksel çözünürlükte ekrana sahip olması beklenen HP Falcon’un diğer teknik özellikleri arasında ise en az 2GB muhtemelen 3 veya 4GB sistem belleği, 64GB dahili depolama alanı, 20MP arka kamera ve 12MP ön kamera bulunuyor.

Teknik özelliklerine baktığımızda HP Falcon, Microsoft’un amiral gemi akıllı telefonu Lumia 950 XL’nin de üzerinde bir donanıma sahip. Fakat gelen bilgilere göre HP Falcon, Lumia 950 XL’den düşük bir fiyata sahip olacak. Öte yandan tahminlere göre HP Falcon, microsd kart desteği, Windows Hello ile İris tarayıcı ve Continuum desteğinin yanında USB Type-C bağlantı portuna da sahip olacak.

Microsoft’un Windows 10 Mobile güncellemesi ile üreticilerin Windows ekosistemine ilgileri giderek artıyor. Fakat Windows 10 Mobile güncellemesinin bir türlü tamamlanarak yayınlanmamış olması bu ilginin tüketiciler cephesinde gelişmesini engelliyor. Windows 10 Mobile güncellemesi mevcut Windows Phone 8.1 cihazlar için yeni yılla birlikte kademeli olarak yayınlanmaya başlayacak.
 
Yönetici tarafından düzenlendi:
ZaZuM

ZaZuM

Üye
Windows 10 Ve Qualcomm Snapdragon 820 işlemciyle uçar bu cihaz
 


Üst Alt