Windows 10 Mobile HP Falcon, HP Elite X3 Adıyla Satışa Çıkacak

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Windows 10 Mobile HP Falcon, HP Elite X3 Adıyla Satışa Çıkacak
Hp, Windows 10 Mobile platformuna giriyor. HP Falcon adıyla ortaya çıkan Windows 10 Mobile telefon HP Elite X3 adıyla pazardaki yerini almaya hazırlanıyor.



Microsoft’un Windows 10 Mobile işletim sistemi ile oluşturmaya çalıştığı yeni ekosistem yavaş yavaş büyük üreticileri de kendine çekmeye başladı. İlk olarak OEM üreticilerden gelen Windows 10 Mobile akıllı telefon duyurularının ardından şimdi de dünyaca ünlü bilgisayar ve tablet üreticisi HP, ilk Windows 10 Mobile akıllı telefonunu duyurmaya hazırlanıyor.



Twitter üzerinden paylaştığı bilgilerle güven kazanan Evan Blass, bugün yine twitter üzerinde yeni bir bilgi paylaştı. Geçtiğimiz aylarda benchmark sayfalarında güçlü donanım özellikleri ile yer alan Hp Falcon kod adlı cihazın, Hp Elite X3 adı ile akıllı telefon pazarında yer alacağını açıkladı.



İlk olarak geçtiğimiz aylarda Gfx benchmark veritabanında HP Falcon adı ile yer alan cihaz, Snapdragon 820 yonga setine ve Adreno 530 Grafik işlemci birimine sahip. Cihazın diğer teknik özellikleri arasında dikkat çekenler ise 5.8 inç büyüklüğünde Quad HD ekran oluyor.

HP Falcon adı ile Gfxbenchmark verilerinde ortaya çıkan Windows 10 Mobile akıllı telefonun dikkat çeken bir diğer özelliği ise 20MP arka kamera ve 12MP ön kameraya sahip olması. Cihazın RAM miktarı düşük olarak gözükse de gerçekte 3 veya 4GB RAM kullanılması bekleniyor. Ayrıca kullanılabilir depolama alanının 43GB görünmesi de cihazın 64GB dahili depolama alanı ile geleceğini gösteriyor.

Windows 10 Mobile platformu altında şimdiye kadar ki en güçlü cihazlarıyla olarak Lumia serisi öne çıkıyordu. Görünüşe bakılırsa HP Elite X3 ile bu durum da değişecek. Zira Lumia 950 XL Snapdragon 810 yonga seti ve 3GB sistem belleği ile en güçlü Windows 10 Mobile telefon konumunda. Mobil Dünya Kongresi’nde gün yüzüne çıkması beklenen HP Elite X3 ise Snapdragon 820 yonga seti ile en güçlü Windows 10 Mobile akıllı telefon olmaya aday.



Windows 10 Mobile HP Falcon, HP Elite X3 Adıyla Satışa Çıkacak - MaxiCep
 


Üst Alt