hiçlik duygusu

Sponsorlu Bağlantılar

aLoNeAnqe

aLoNeAnqe

Üye
    Konu Sahibi
hiçlik duygusu
Bazen hiç gibi hissediyorum ergenim yalan değil herşey bir senede oldu bu normalmi sizcede geçiyo bazen ama umutsuzluk iste allah yardımcım olsun bazen konuştuğumu dahi unutuyorum ve sürekli vesvese geliyor niye varız niye yaşıyoruz allah varmı bazen tam takir cevapliyorum ama sonra gene oluyordu bide özgüven eksikliğin var ezber yapamıyorum gibime geliyor
Sönümü düşünüp yasamaya ne gerek var diyorum
Abiler yardim edin dalga geçmeyin

• Beğen
Tepkiler: Buraxlive

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Yas kacti hocam senin?

Baydırman

Baydırman

Moderator
soruyu soran şeytan. eğer bu soruyu ben sormadım günaha mı girdim acaba diye korkuyorsan bu iyi yolda olduğunu gösterir. vesveseden dolayı günaha girmezsin. ancak vesvesenin peşinden sürüklenip gitme.

_RYUK_

_RYUK_

Üye
vesvese veren şeyleri gözünde buyutursen buyur çok düşünme vesvese veren seyleri

• Beğen
Tepkiler: aLoNeAnqe
aLoNeAnqe

aLoNeAnqe

Üye
    Konu Sahibi
Hayata sariliyim mi yoksa pasif mi devam ediyim

aLoNeAnqe

aLoNeAnqe

Üye
    Konu Sahibi
15 e kasım 22 de gerdik bu psikolojiyi çoğu kişide görüyorum canımın kıymetini bilmiyorum içime kapaniyorum

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
geçer zaman geçtikçe sadece mantıklı düşünmek yeterli

• Beğen
Charles Bukowski

Charles Bukowski

Üye
Sorgulamayan cahil , sorgulatmayan ise zalimdir.

Kendini tatmin edemeyecek kadar sorguluyorsan aklın hep sorgulamadığın yerlerde kalacak.Kendi kendini doyurabilecek kadar sorgula.Hiçlik duygusuna gelince eğer ergenlik döneminde olduğun için bu duygulara kapılıyorsan, işler yolunda gittiği zaman yani mutlu olduğun zaman bunları düşünmezsin.Eğer ergenlikten sonra da devam ederse hayata dair bir felsefen olur.O günler gelince bana mesaj atarsın.Aynı şeyleri yaşadım ve bazen hala yaşıyorum.

• Beğen
Buraxlive

Buraxlive

Üye
Güzel kardeşim hiçlik duygusuna kapılıyorsan büyük ihtimal baskın bir ailede yetiştin ve pek kendini ifade edemiyorsun. İnsanda özgüven eksikliği kendini ifade edemez ise yada fiziksel bir kusurunu kafasına takıyorsa olur. Öncelikle fiziksel sorunu kafana takmamak için insanlara kendini ifade edip, onların fiziginden önce fikirlerine bakmalarını sağlamalısın. Kendi tarzını koruyup kendi fikirlerini savunmalısın prensiplerin olmalı . Fikirlerinin oluşması için çok okuyup mümkün oldukça sosyal olmalısın ki bakış açın ve hayal gücün gelişsin bu senin konuşurken etkili konuşmanı ve ee diye duraksamadan hazır cevap olmanı sağlayacaktır. Burda sana satırlarca yazabilirim fakat hepsi aynı kapıya çıkacaktır, ben sana uzatmadan direkt söylüyorum bu her yaş insan için geçerlidir ; bilgisayar ve telefonu bırakıp insanlarla konuş, tek yapman gereken bu. İyi yada kötü, gülün yada tartışın sadece konuş. Çünkü kendini ifade edip düşüncelerini, dertlerini paylaştığın zaman rahatlayacak ve kendi fikirlerinden insanlarla tanışacaksın, o insanların sana değer verdiğini, seni arayıp çağırdıklarını gördüğünde zamanla özgüvenin artacak ve değerli bir insan olduğunu anlayacaksın.
Birde son olarak, neye merakın hevesin varsa o konuda çok bilgi sahibi ol ve sürekli kendini o konu hakkında geliştir. Bununda çok faydasını göreceksin. 3 günlük dünyada ne zaman öleceğimiz belli degil o yüzden her dakikanın tadını çıkar daha çok yolun var Allahın izniyle :)

• Beğen
Tepkiler: aLoNeAnqe ve -Emre
Invoke

Invoke

Üye
Kitap oku.

• Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli, aLoNeAnqe ve -Emre
aLoNeAnqe

aLoNeAnqe

Üye
    Konu Sahibi
Okey kardaşlar bu aralar iyiyim kafam yarinde biraz dini ve tarihi bilgi ogrencem çok sagolun

• Beğen
Tepkiler: Buraxlive ve B.A.R.O.N
çaminci

çaminci

Üye
Ergenliktendir hafız geçer.Şimdi düşüncelerin tam oturmuyor tam bir karmaşa içindesin.

• Beğen
Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
Ergenlik zor iş ben de ortasindayim şu an deli gibi günaha giriyorum her gün. bağımlı oldum(başka konularda :)) umutsuz vaka gibi hissediyorum kendimi

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Okey kardaşlar bu aralar iyiyim kafam yarinde biraz dini ve tarihi bilgi ogrencem çok sagolun
Eğer din ile ilgili şüpheye düşersen youtube den "sözler köşkü" nun videolarını izle. Adamlar Allahı öyle kanıtlıyorlar ki, bi ateist ile sokak röportajı yapıyorlar, 20 dakika da ateist Müslüman oluyor haklı olarak. Ben İstanbul'da sohbetine gitmeye başladım, kesinlikle mükemmeller. Ve eğer hayattan zevk almıyorsan kardeşim film izle, mesela Amerikan gençlik filmleri izle, hayata bakış açın değişir cidden :)

• Beğen
Tepkiler: aLoNeAnqe ve Alo_Azrail
aLoNeAnqe

aLoNeAnqe

Üye
    Konu Sahibi
Eğer din ile ilgili şüpheye düşersen youtube den "sözler köşkü" nun videolarını izle. Adamlar Allahı öyle kanıtlıyorlar ki, bi ateist ile sokak röportajı yapıyorlar, 20 dakika da ateist Müslüman oluyor haklı olarak. Ben İstanbul'da sohbetine gitmeye başladım, kesinlikle mükemmeller. Ve eğer hayattan zevk almıyorsan kardeşim film izle, mesela Amerikan gençlik filmleri izle, hayata bakış açın değişir cidden :)
Ya abi ben 15 yaşına kadar evden cikmadim annem üstüme çok titredi zora gelince yapamiyom bu yaz gezcem allah dostlarının yanina falan gitcem inşallah duzelirim üniversite sinavi gozu mu çok korkutuyo

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Ya abi ben 15 yaşına kadar evden cikmadim annem üstüme çok titredi zora gelince yapamiyom bu yaz gezcem allah dostlarının yanina falan gitcem inşallah duzelirim üniversite sinavi gozu mu çok korkutuyo
Yok dediğim gibi internet elinin altında, sözler köşkü sohbetleri tam senin benim ergenlere göre. Ateist le sokak raportajı yaz izle mesela, adam bi konuşuyor görmen lazım. Vede git film filan izle, sosyalleşmek istiyorsan Amerikan gençlik filmlerini izle sana omerebilirim. Bende asosyalken bu filmleri izledim diye sosyalleştim, işe yarıyor valla.

• Beğen
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
hiçlik duygusu aslında güzel bir duygudur. İnsan canı nasıl oluyorda bir örümcekten sinekten karıncadan daha kıymetli oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Bu tarzda yazılan kitapları oku. Ferit Edgü'nün Kaçkınlardı yanlış hatırlamıyorsam , bu ve buna benzer kitapları oku. Felsefi bir fikir oluşturabilirsin. Zaten düşündüklerin yanlış değil. Hayat zaten bazen her şey bazen ise hiçbir şeydir. Önemli olan hangisinin baskın olduğudur.

The Shadow

The Shadow

Üye
Seninle konuşmuştuk baya buralarda. Numaranı pm atsana konuşuruz yine whatsapptan falan. @aLoNeAnqe :)

Üst Alt