Faturasız / Faturalı Heskes Yardım Etsin Bitip Tükenkenmek bilmeyen kotasorununu çözelim

Sponsorlu Bağlantılar

Adil kullanımın dan sonra mobil internet hızı nekadar olmalı

• Kullanılan toplam oy
    38
___kaptan___

___kaptan___

Üye
Malum 3g ahım şahım dı ama 3g hızını 1 ay dogru duzgun goren yoktur cogu zar zor yetırıyordur
Valla bazı bazı yer yer sıkıntı çekmiştim ama sonra sıkıntısını görmedim turkcell'in internet hizmetinde sadece tek sorunu hızı, kota sonrası hızı yükselse daha iyi olacak, ki ben interneti pc ye bağlayıp kullanıyorum 96 kbps hız ile 4 gb'lık oyunu 21 günde indirdim :angry: o yüzden hızı artırmaları lazım artık :(

murat.122a

murat.122a

Üye
    Konu Sahibi
Herkese hızlı internet vermek için alt yapı yok türkiyede
4.5g gelince 3g de rahatlayacak alt yapıları kuvvetlenecek turkiye genelinde resmi rakama göre 115 bin baz istasyon var ama 120 bin i geçkin baz istasyonu var daha 4.5g için 30 bin baz istasyonu kurulacak inanın alt yapıları kaldırır siz istemezseniz bunlar vermez rusya da 3g 4g geldik ten sonra gerçek limitsiz mobil internet paketleri var rusyada yasayan kişiler diyor google de arastırın bulursunuz 4.5g çok sey değistirecek 3g den önceyi hatırlayın 2g de hız 200kilobaytı sınırsız internet paketleri yoktu 3g gelince an azından 3 le 6 arası megabit hızlara ulastık 4.5g gelince istesinler 3megabit verirler

• Beğen
Tepkiler: ___kaptan___
phasan

phasan

Üye
4.5g gelince 3g de rahatlayacak alt yapıları kuvvetlenecek turkiye genelinde resmi rakama göre 115 bin baz istasyon var ama 120 bin i geçkin baz istasyonu var daha 4.5g için 30 bin baz istasyonu kurulacak inanın alt yapıları kaldırır siz istemezseniz bunlar vermez rusya da 3g 4g geldik ten sonra gerçek limitsiz mobil internet paketleri var rusyada yasayan kişiler diyor google de arastırın bulursunuz 4.5g çok sey değistirecek 3g den önceyi hatırlayın 2g de hız 200kilobaytı sınırsız internet paketleri yoktu 3g gelince an azından 3 le 6 arası megabit hızlara ulastık 4.5g gelince istesinler 3megabit verirler
Bizim türkiyede 3 mb versinler hergele sürekli oyun film indiren olur mobil de

murat.122a

murat.122a

Üye
    Konu Sahibi
Bizim türkiyede 3 mb versinler hergele sürekli oyun film indiren olur mobil de
Zamanla hızlar ve kotalar artacak tüketici istemese üreten vermez siz operatör den istemesseniz bunlar bizi 2gb kotayınan ve 96 kilobit hızla daha çok soyarlar bakın avea kral tarifelerle kotayı 10gb yaptı 4.5g gelince 30gb bile verirler istek olursa

DalvikCache

DalvikCache

Üye
96 yada 128 kbps yerine en azından 256kbps verseler internette gezinme olayı çok rahat olurdu

• Beğen
Tepkiler: androfilex
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
96kbps nedir abi ya çocukmu kandırıyorlar

• Beğen
Tepkiler: phasan
phasan

phasan

Üye
Zamanla hızlar ve kotalar artacak tüketici istemese üreten vermez siz operatör den istemesseniz bunlar bizi 2gb kotayınan ve 96 kilobit hızla daha çok soyarlar bakın avea kral tarifelerle kotayı 10gb yaptı 4.5g gelince 30gb bile verirler istek olursa
Avea gibi olsa hepsi ortalama en az 4 gb kıtalar olmalı bence artık

cihanata_1

cihanata_1

Üye
etkili olacaksa başlatalım bütün paketlerde kota yerine akk olsun ve ayı internetsiz kalmak yerine yavaş internetle bitirebilelim:)

super999999

super999999

Üye
Bence en iyisi bug yapmak ne güzel kota olmuyo :)

Silinen Üye 2574464

Silinen Üye 2574464

Kapalı Hesap
96 kbps bedava olmalı

Sınırsız internet gerçek anlamda sınırsız olmalı, 3-5 GB sonra hız düşmemeli, ben haftada 8 gb kullanıyorum normalde, YouTube, MaxiCep ve Google ile girdiğim bazı sitelerle 8 GB, Facebook gibi sosyal ağlara girsem ve YouTube da istediğim her videoya baksam 20 GB olur...

Nokia X2-00 (S40) telefonumda 500mb paket alıyorum, yetiyor

2G hızı ile 500MB bitmiyor, 3G hızında olursa 1 haftada biter, 4G hızında olursa 1 gün zor dayanır

___kaptan___

___kaptan___

Üye
Bence en mantıklısı Turkcell operatörü için; bütün sınırsız internet paketleri kapsamında, örneğin Sınırsız 1GB paketi 4G geldikten sonra 1GBkota aşımında hız kısıtına giren paketimizin en düşük hızı 1-3MBPS olarak sabitlenmeli :eller: 4G ile hız rekoru kırdık vb haberlerini gördük ve Turkcell'in kendi sayfasında da 4G hız reklamlarını izledik 1GB video çok ama çok kısa sürede iniyor ki bu hıza karşılık kota aşımı sonrası hızımızın 1-3MBPS olması gerekir diye düşünüyorum :bilmm

emre3017

emre3017

Üye
Burada yazan her şey mümkün olabilir, pttcell kendine ait bir sistemi olmamasına rağmen ''her yöne 5000'' smsi 3 tl ye verebiliyorsa 1 nisandan sonra tüm operatörlerde yurtiçi smslerden ücret alma faslı kapanabilir, ya da sembolik olarak 1TL ile sınırsız sms imkanı sunulabilir. İnternetde aynı şekilde, pttcell 1gb sonrasında 128 k hızlı paketi 10 tlye verebiliyor, beklenen tarife denen zımbırtıya dahilseniz 1gb net 3 TL. Ama bugüne kadar hep aşırı derecede kar amaçlı çalıştıkları için burada yazdığınız iyi niyetli şeylerin çok mümkün olacağını sanmıyorum. Çünkü bize 3g yi bile kullandırtmadılar. 7.2 megabit saçmalığını direkt olarak dayattılar. 3G gelmedi mobil adsl geldi diyorum ben. 4G teknolojisinide sömürme maksatlı kullanmaya devam edeceklerdir muhtemelen. Bu arada biryerlerle iletişime geçecekseniz günümüz akıllı telefonlarının pc lerden farkı olmadığına vurgu yapın. androidli bir cihaza kota aşımı sonrası 1megabit hız yetmez. en az 3 megabit.

• Beğen
Tepkiler: ___kaptan___
sado_27

sado_27

Üye
adamlar nerden soysak dıye plan yapıyor bızde kota derdı sardı bırakın hıc bırsey olmaz bız hep cebımızdekını kaybetmeye mahkumuz :D gozlerını toprak doyurur ancak dıyorsam neden boyle bırsey dedım şimdi ?
maktıksal olarak
1. ttnet aylık sınırsız net lımıtsız 50 gb kota ıle sadece ve sadece 49.90 50tl olsa napıcaktınız sukredın 50 tl degıl
2. turkcel net lımıtsız 49.90 tl aynı ışlem
3. vodafone net lımıtsız 49.90
4 turknet net lımıtsız 49.90
vs vs vs . herkesın bıldıgı net ve operatorler
ŞİMDİ aylık lımıtsızı 49.90 veren turkcell vodafone ttnet avea pttcel vs vs cep telefonlarına gelınce neden 1 gb ınternetı 10 tl 19 tl 20 tl ye verıyor ? bırı bana bunu acıklarmı madem evde kullanım ıcın verıyorsunuz 50 gb kota cep telefonlarınada yapın 25. kota gerıye kaln 25 tl yıde arama ve smsye bırakın arkadas bu nasıl bır mantık ben hıc bırsey anlmadım kı yanlışım varsa duzeltın saygılar yıl olmuş 2016 bız hayla 1 gb veya 2 gb ıle ay sonunu nasıl getırırız dıye dusunuyoruz vallaha yazıkla bıze bız olmusuzde arkamızdan aglayanımız yok :D

• Beğen
Tepkiler: phasan, ___kaptan___ ve TheLastWarrior
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
adamlar nerden soysak dıye plan yapıyor bızde kota derdı sardı bırakın hıc bırsey olmaz bız hep cebımızdekını kaybetmeye mahkumuz :D gozlerını toprak doyurur ancak dıyorsam neden boyle bırsey dedım şimdi ?
maktıksal olarak
1. ttnet aylık sınırsız net lımıtsız 50 gb kota ıle sadece ve sadece 49.90 50tl olsa napıcaktınız sukredın 50 tl degıl
2. turkcel net lımıtsız 49.90 tl aynı ışlem
3. vodafone net lımıtsız 49.90
4 turknet net lımıtsız 49.90
vs vs vs . herkesın bıldıgı net ve operatorler
ŞİMDİ aylık lımıtsızı 49.90 veren turkcell vodafone ttnet avea pttcel vs vs cep telefonlarına gelınce neden 1 gb ınternetı 10 tl 19 tl 20 tl ye verıyor ? bırı bana bunu acıklarmı madem evde kullanım ıcın verıyorsunuz 50 gb kota cep telefonlarınada yapın 25. kota gerıye kaln 25 tl yıde arama ve smsye bırakın arkadas bu nasıl bır mantık ben hıc bırsey anlmadım kı yanlışım varsa duzeltın saygılar yıl olmuş 2016 bız hayla 1 gb veya 2 gb ıle ay sonunu nasıl getırırız dıye dusunuyoruz vallaha yazıkla bıze bız olmusuzde arkamızdan aglayanımız yok :D
Aynen adamlar sınırsız limitsiz internet kullanıyor Avrupada bizde 1gb ve 2gb'la yetinmeye çalıyoruz katılıyorum :D

Adamlar uzaya Çıktı :D
Biz hala Muratgilin Damından Atlayamadık Misali :D

• Beğen
Tepkiler: ___kaptan___ ve sado_27
sado_27

sado_27

Üye
mırat gilin damından atlamak artık cok kolay aylık sadece ve sadece 49.90 yanlıs duymadınız 50 degıl sadece 49.90 tl ye atlayabılırsınız kardeş ıyı cvptı muratgılın damııı :D

• Beğen
Tepkiler: ernknd, phasan, ___kaptan___ ve 1 kişi daha
___kaptan___

___kaptan___

Üye
Burada yazan her şey mümkün olabilir, pttcell kendine ait bir sistemi olmamasına rağmen ''her yöne 5000'' smsi 3 tl ye verebiliyorsa 1 nisandan sonra tüm operatörlerde yurtiçi smslerden ücret alma faslı kapanabilir, ya da sembolik olarak 1TL ile sınırsız sms imkanı sunulabilir. İnternetde aynı şekilde, pttcell 1gb sonrasında 128 k hızlı paketi 10 tlye verebiliyor, beklenen tarife denen zımbırtıya dahilseniz 1gb net 3 TL. Ama bugüne kadar hep aşırı derecede kar amaçlı çalıştıkları için burada yazdığınız iyi niyetli şeylerin çok mümkün olacağını sanmıyorum. Çünkü bize 3g yi bile kullandırtmadılar. 7.2 megabit saçmalığını direkt olarak dayattılar. 3G gelmedi mobil adsl geldi diyorum ben. 4G teknolojisinide sömürme maksatlı kullanmaya devam edeceklerdir muhtemelen. Bu arada biryerlerle iletişime geçecekseniz günümüz akıllı telefonlarının pc lerden farkı olmadığına vurgu yapın. androidli bir cihaza kota aşımı sonrası 1megabit hız yetmez. en az 3 megabit.
Dediğin şekilde kardeşim burada yazdığımız herşey mümkün olabilir, ama şöyle bir durum var sms konusunda ücret alma faslının kalkma durumu imkansızdır, kimse kimsenin babasının oğlu değil asla ücretsiz vermezler ki özellikle 4G ihalesinde havada uçuşan ihale fiyatlarından haberimiz vardır elbette, o paraları çıkarmak için illaki ücret alacaklar, sms paketlerinden dakika ve internet paketlerinden kat ve kat o parayı bizden çıkartacaklar :( Keşke bu kadar paragöz olmasalar ama yapacak bişey yok malesef :bilmm Ama hız konusuna da gelince, bundan 3-4 ay önce burada 15-20 kişiye toplu mesaj atarak Turkcell'e şikayet formu oluşturulması için bir metin hazırladım herkese gönderdim ne kadar tanıdık akraba vs varsa herkes Turkcell'e şikayet formu olarak bu metni yazıp göndersin dedim kimse oralı olmadı, kaç kez hız kısıtı saçmalığından düşük hızdan dolayı şikayet talebi oluşturdum Turkcell'i aradım, sonuç hep aynı ''daha iyi hizmet için şikayetinizi değerlendireceğiz'' sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır :angry: Günümüz teknolojisi ile sınırsız 1 Gb paketi akıllı telefonların gerek kullanım gerekse güncelleme durumu ile anında bitiyor kota aşımından sonra 96KBPS hız ile gelde akıllı telefon kullan :angry: Bu duruma 4G ile bir açıklık getirmeleri lazım, Turkcell hat kullandığım için Turkcell'den örnek vereyim; madem 1200MBPS hız rekoru kırdık diyorlar, öyleyse 4G geldikten sonra Sınırsız 1GB paketinin normal hızı ne olur bilmem ama 1GB ota aşımından sonra hızımızı 3-7MBPS arası yapsınlar sorun ortadan kalksın yani :sirit: :eller: Mesela WAP ayarını kapatmadan önce PC'den bi program ile hız kısıtına giren paketim ile hız kısıtını kaldırıp bir ayda ben 160GB kullanmışlığım var, ama gel gör ki Turkcell açıkları kapatıyor, tamam kapatsın ama burda bizim haklılık payımız var ben nasıl 25TL verip sınırsız 1GB paket lıp paketi 1-2 saatte bitirip 29 gün boyunca 96KBPS hıza mahkum ediliyorsam bir açık bulduğumda çatır çatır kullanırım turkcell bu 96KBPS hızına bir son versin ki biz de açık aramaktan vazgeçelim yanlışsam yanlışsın deyin yani :bilmm

• Beğen
Tepkiler: phasan ve kadir.ozel2
murat.122a

murat.122a

Üye
    Konu Sahibi
4.5G ile Türkiye'de Neler Değişecek? 4.5G ile cebimizdeki internet 4 kat daha
hızlı olacak. Yani bazen donarak
izlediğimiz HD videoları artık donma,
kasma derdi olmadan izleyebileceğiz. Bu
ilk etapta kulağa oldukça hoş geliyor.
Fakat birde madalyonun öteki yüzü var ki bu da bitmek bilmeyen kota sıkıntısı.
Haliyle internet hızlanınca, bugün aylık
olarak bize ucu ucuna yeten2GB'lık
internet paketleri de yetmemeye
başlayacak. Bu durum bazı beklentileri de
beraberinde getiriyor. Bunlardan birincisi kota kaldırılarakTTNET'in uyguladığı gibi
AKK uygulamasına geçmek. Yani cepte
internette kota sıkıntısı olmaması
gerekiyor. Örneğin bir operatör 2GB'ta
kadar 4Ghızında hizmet sunuyorsa,
2GB'den sonra 3G hızında hizmetle ayı tamamlayabilir.
İkinci seçenek ise internet paketi
fiyatlarının ucuzlaması. Madem
internetimiz 12 kat daha hızlı olacak, o
zaman fiyatı sabit tutmakla birlikte
kotaların arttırılması yoluna gidilebilir. Örneğin şuan 2GB olan bir paket,24 GB'ta
çıkartılabilir. Yada 20 lira olan 2GB'lık
paketin fiyatı (fiyat temsillidir) 2 liraya
düşürülebilir.
Uzun lafın kısası, teknoloji gelişiyorsa,
yeniler eskilerin yerini alıyorsa vatandaşlar bunun için fark ödememeli.
Eğer operatörler bu mantıkla hareket
ederse, 4.5G ile birlikte Türkiye'deki
internet kullanıcılarının kota illetinden
kurtulmaları da mümkün gözüküyor
Yukardaki yazıyı kopyayalıp BTK ya gönderin

• Beğen

ernknd

Üye
mırat gilin damından atlamak artık cok kolay aylık sadece ve sadece 49.90 yanlıs duymadınız 50 degıl sadece 49.90 tl ye atlayabılırsınız kardeş ıyı cvptı muratgılın damııı :D
10 kuruş ucuzmuş çok iyi 10 kuruşa çok şeyler alırım. :D

• Beğen
sado_27

sado_27

Üye
10 kuruş ucuzmuş çok iyi 10 kuruşa çok şeyler alırım. :D
abi neden oyle dıyorsun 10 krş 10 nedemekya bıze o 10krş luk ındırımı yapmasalardı turkıyede kımse ınternet alamazdıkı :D :D