haklısın parası olana değer veriliyor

Türkiye'nin %50'sinden fazlasının istediği düzen bu.
Buyrun dinleyin beyler/bayanlar!!! Para denen illetin de varlığınında canı cehenneme...
mesela çok param olsa sevdiğmle barışsam güzel bi restoranta gôtürsem güzel bi yemek yesek ,hediyeler alsam ,ölene kadar mutlu olurdum.çok hayal kurdum galiba .ha bıde dışarda deprem oluyor pardon hayallerim yıkıldı
![]()
Günümüzdeki mantık ; Para var , huzur var.
Kapitalist duzen...
Bence bu dünyada herşey para olmuş parası olan insandır olmayan insan bile değildir görüşü var her yerde. Toplumlar berbat bir halde herşey maddiyat ve menfaatten ibaret olmuş Sizce de öyle değil mi ?
Bireye en azından birey olduğu için yaşayan bir insan olduğu için değer verilmediği sürece ben bu dünyada yaşamaktan hep utanacağım. Tanrı insanlığı yarattı ama bu kadar sosyal dengesizlikleri de vererek onları birbirine muhtaç etti. Hayatları boyunca karın tokluğuna zor şartlarda çalışmaya mecbur etti şimdi durup etrafıma baktığımda dünyanın yarısından fazlasının zar zor karnını doyurabildiğini görüyorum. Geri kalan az bir kesim ise bütün yaratılan nimetlerin sefasını sürüyor. Bir gün parası olan biri diğerinin yaşam hakkını da satın alırsa hiç şaşırmam![]()
kıyaslıyorsun, sorguluyorsun ve neden diyorsun. Neden ?Aslında çok fazla hayal kurmuyoruz sadece küçük mutluluklar yaşamak istiyoruz. Bu yazdıklarında da görünüyor ki sadece sevdiğini almak bir yerde yemek yemek hediye almak beraber oturmak ve tüm bunlar ekonomik kaygılar olmadan yaşamak. Bence bunu istisnasız tüm insanlar hak ediyor. yani en düşük gelire sahip insan bile bunu yapabilmeliydi. Ve bunu yaparken hiç bir ekonomik kaygısı olmamalıydı. Ama zaman öyle bir haldeki bunları yapması için bile bazı insanların tüm hayatları boyunca çalışması gerekiyor. Oysa bunlar hayatın en saf halleri en çıkarsız halleri buna bile para ve maddiyat giriyor.
Napolyon ne demiş