Herşey para olmuş

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
süper nova

süper nova

Üye
    Konu Sahibi
Herşey para olmuş
Bence bu dünyada herşey para olmuş parası olan insandır olmayan insan bile değildir görüşü var her yerde. Toplumlar berbat bir halde herşey maddiyat ve menfaatten ibaret olmuş Sizce de öyle değil mi ?

• Beğen
Tepkiler: kesskinn

ümran

Üye
haklısın parası olana değer veriliyor

• Beğen
Tepkiler: süper nova
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Çalaşın insanları severim ülkeye faydalı olurlar. ayakbı boyayanlar simit satanlar
rızıkları kazanalar hepsi saygı deger insanlardır

• Beğen
Mert

Mert

Üye
Türkiye'nin %50'sinden fazlasının istediği düzen bu.

• Beğen
Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Hersey Para Evet ..
Fakat Bu Dunyadaki En Guzel Seyler Parasiz .. =]
Iyi Dusun .. =]

• Beğen
zombaka

zombaka

Üye
malesef öyle

• Beğen
___kaptan___

___kaptan___

Üye
Buyrun dinleyin beyler/bayanlar!!! Para denen illetin de varlığınında canı cehenneme...

[VİDEO]http://www.youtube.com/watch?v=cpqslB0V3yk[/VİDEO]

• Beğen
süper nova

süper nova

Üye
    Konu Sahibi
Bireye en azından birey olduğu için yaşayan bir insan olduğu için değer verilmediği sürece ben bu dünyada yaşamaktan hep utanacağım. Tanrı insanlığı yarattı ama bu kadar sosyal dengesizlikleri de vererek onları birbirine muhtaç etti. Hayatları boyunca karın tokluğuna zor şartlarda çalışmaya mecbur etti şimdi durup etrafıma baktığımda dünyanın yarısından fazlasının zar zor karnını doyurabildiğini görüyorum. Geri kalan az bir kesim ise bütün yaratılan nimetlerin sefasını sürüyor. Bir gün parası olan biri diğerinin yaşam hakkını da satın alırsa hiç şaşırmam :)

- - - Eklendi - - -

Türkiye'nin %50'sinden fazlasının istediği düzen bu.

kesinlikle haklısınız

- - - Eklendi - - -

Buyrun dinleyin beyler/bayanlar!!! Para denen illetin de varlığınında canı cehenneme...

aynen para denen illet insanların üzülmesine neden olan berbat bir kavram.

zombaka

zombaka

Üye
Dünyaya geldik sürünecez ya bu deveyi gütcen yada bu dünyadan gitcen en azından böyle bişeydi

ümran

Üye
mesela çok param olsa sevdiğmle barışsam güzel bi restoranta gôtürsem güzel bi yemek yesek ,hediyeler alsam ,ölene kadar mutlu olurdum :tebessüm: .çok hayal kurdum galiba .ha bıde dışarda deprem oluyor pardon hayallerim yıkıldı :(

süper nova

süper nova

Üye
    Konu Sahibi
mesela çok param olsa sevdiğmle barışsam güzel bi restoranta gôtürsem güzel bi yemek yesek ,hediyeler alsam ,ölene kadar mutlu olurdum :tebessüm: .çok hayal kurdum galiba .ha bıde dışarda deprem oluyor pardon hayallerim yıkıldı :(

Aslında çok fazla hayal kurmuyoruz sadece küçük mutluluklar yaşamak istiyoruz. Bu yazdıklarında da görünüyor ki sadece sevdiğini almak bir yerde yemek yemek hediye almak beraber oturmak ve tüm bunlar ekonomik kaygılar olmadan yaşamak. Bence bunu istisnasız tüm insanlar hak ediyor. yani en düşük gelire sahip insan bile bunu yapabilmeliydi. Ve bunu yaparken hiç bir ekonomik kaygısı olmamalıydı. Ama zaman öyle bir haldeki bunları yapması için bile bazı insanların tüm hayatları boyunca çalışması gerekiyor. Oysa bunlar hayatın en saf halleri en çıkarsız halleri buna bile para ve maddiyat giriyor.

Türe

Türe

Üye
Günümüzdeki mantık ; Para var , huzur var.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Kapitalist duzen...

esokmen

esokmen

Üye
Bence bu dünyada herşey para olmuş parası olan insandır olmayan insan bile değildir görüşü var her yerde. Toplumlar berbat bir halde herşey maddiyat ve menfaatten ibaret olmuş Sizce de öyle değil mi ?

Kimseyi yargilamak yada baska bir niyetim yok ama bence bu dunyada hic adalet yok. Kaderimizi yasiyoruz. Ve elimizden bunu degistirecek hic bir sey gelmiyor. Kimi insanlar var karaktersiz ama en kral yerlerde kimi insan lar var cok yuce bir ruha sahip ama sokaklarda. Adalet degil. Dunya duzeninde keske her insana esit haklar taninsa.

• Beğen
EroL

EroL

Emekli Yönetici
Bireye en azından birey olduğu için yaşayan bir insan olduğu için değer verilmediği sürece ben bu dünyada yaşamaktan hep utanacağım. Tanrı insanlığı yarattı ama bu kadar sosyal dengesizlikleri de vererek onları birbirine muhtaç etti. Hayatları boyunca karın tokluğuna zor şartlarda çalışmaya mecbur etti şimdi durup etrafıma baktığımda dünyanın yarısından fazlasının zar zor karnını doyurabildiğini görüyorum. Geri kalan az bir kesim ise bütün yaratılan nimetlerin sefasını sürüyor. Bir gün parası olan biri diğerinin yaşam hakkını da satın alırsa hiç şaşırmam :)

Tehlikeli seviyeye gelmişsin. :) kıyaslıyorsun, sorguluyorsun ve neden diyorsun. Neden ?

Bundan sonra öğreneceksin. Oyunun kurallarına göre oynamayı öğrendikten sonra daha rahat olacaksın. Ama bu öğrenme süreci daha zorlu olacak. Acemiliği atlattıktan sonra fırsatları görmeye başlayacaksın. Dünyaya bakışın değişecek ve biraz iğrenme duygusuyla birlikte bunu harmanlayıp yoluna devam edeceksin.

Yada şu anki gibi olmaya devam edeceksin...

• Beğen
Türe

Türe

Üye
Aslında çok fazla hayal kurmuyoruz sadece küçük mutluluklar yaşamak istiyoruz. Bu yazdıklarında da görünüyor ki sadece sevdiğini almak bir yerde yemek yemek hediye almak beraber oturmak ve tüm bunlar ekonomik kaygılar olmadan yaşamak. Bence bunu istisnasız tüm insanlar hak ediyor. yani en düşük gelire sahip insan bile bunu yapabilmeliydi. Ve bunu yaparken hiç bir ekonomik kaygısı olmamalıydı. Ama zaman öyle bir haldeki bunları yapması için bile bazı insanların tüm hayatları boyunca çalışması gerekiyor. Oysa bunlar hayatın en saf halleri en çıkarsız halleri buna bile para ve maddiyat giriyor.

Allah istemese bize bunların hiçbirini vermeyebilirdi. Aynen yoldan geçen birinin bize para vermesi gibi birşeydir bu da. Adam ne kadar isterse o kadar verir sana değil mi ? Peki sen ya bana neden az veriyosum adaletsizlik bu (!) Diyebilir misin ? Tabiki Hayır. Çünkü o adam hiçbir mecburiyeti yokken sana birşeyler verdi. Allah da böyledir işte. Istemese vermeyebilirdi de ? Peki biz yoldan geçen zenginin verdiği paray şükür mü edeceğiz , yoksa bazılarının yaptığı gibi elimizde olmadığı sonradan verilen şeyler için isyan mı edeceğiz ? Tercih sizin.

ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
Napolyon ne demiş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt