Şimdi bi adam varmış zengin birisi oğlu bir gün gelmiş babasına babası benim bir sürü dostum var nereye gitsem hep çevremdeler demiş. Babası şaşırmış, oğlum benim bir dostum var demiş, oğlu baba nasıl olur ya o kadar zenginiz bir dostun var, evet bir dostum var oğlum. Bak şimdi demiş. Bir koyun öldürmüş çuvala koymuş git bunu köyün kahvesine o dostlarına de ki ben adam öldürdüm bunu yok edelim. tamam baba demiş, oğlan gitmiş elinde kanlı çuval köy kahvesine dostlarım demiş ben adam öldürdüm bana bi yardım edin de şunu ortadan kaldıralım. Dostu olarak gördüğü herkes bi anda çevresinden yok olmuş, eve gelmiş morali bozuk bi şekilde, baba demiş benim dostum yokmuş hepsi kaçtı, babası demiş ki bak şimdi oğlum falanca kişiye git çok zengin biridir ona de ki babam bi adam öldürdü, oğlan gitmiş olayı anlatmış, adam ooo senin baban benim çok yakın dostum ne kadar adam lazımsa ona feda ederim demiş, oğlan şaşırmış akşam babasına gitmiş baba ne kadar adamım varsa feda ederim demiş. oğlum o benim küçük dostum, bak şimdi bi de yarım dostuma git falanca kişiye aynı şeyleri söyle, oğlan gitmiş durumu adama anlatmış adam ne kadar malım mülküm var ise feda ederim demiş, oğlan yine şaşırmış, babası oğlum o benim yarım dostumdu şimdide şu kişiye git oğlan gitmiş bir kasap, durumu diğerleri gibi şaşalı değil aksine fakir, oğlan adama demişki amca hal mesele böyle adam öldürdük babam bunu ortadan kaldırmanı istedi demesine kalmadan adam almış çuvalı dereye gömmüş, oğlan gitmiş babasına demiş olayı babası demişki oğlum git şimdide o adama kavga yap onla, oğlan şaşırmış tamam baba demiş, adama gitmiş et istemiş adamın verdiği etleri beğenmeme numarası yaparak oğlan kavga çıkarmış adama bi tokat atmış, adam yüzünü ovaladıktan sonra oğlana, oğlum sen git babana selam söyle ne yaparsan yap ama üstünden su geçti demem demiş...
işte böyle benim yarım dostum var gerçek bir dostumuz yok anlayacağınız...
alttaki dostluk nedir?