Hem elektrikli, hem çok hızlı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Hem elektrikli, hem çok hızlı
Otomobillerde çevrecilik ve "sıfır emisyon" özellikleri ön plandaydı.
Dünyada enerji kaynaklarının azalıyor olması ve araçların doğaya verdiği zararın artması ile otomobil üreticileri yeni arayışlarına devam ediyor.
Şu anda bir çok Avrupa ülkesinde kullanılan ve ülkemizde de yavaş yavaş yerleşmeye hazırlanan elektrikli otomobiller geleceğin favori aracı olarak gösteriliyor. Otomobil üreticileri geliştirdikleri elektrikli otomobillerle hem çevrecilerden hem de tüketicilerden olumlu tepkiler alırken hız tutkunları araçların yakıtla çalışan araçlardan yavaş olmasından yakınıyor. Jaguar da buna geliştirdiği 330 kilometre hıza ulaşan aracı ile cevap verdi.
Hintli Tata’nın sahibi olduğu İngiliz Jaguar’ın Paris Fuarı’nda tanıttığı süper spor konsept modeli C-X75, 195 beygir gücündeki elektrikli motoruyla tam 330 kilometre maksimum hıza ulaşıyor. Jaguar’ın 1994 yılından bu yana geliştirdiği ilk mega performanslı aracı olan C-X75 0’dan 100 kilometreye 3.4 saniyede çıkarak elektrikli otomobiller arasında rekora imza atıyor. Otomobil, elektrikli motorla 68 mil yol katederken, araçta yedek olarak bulunan ve isteğe bağlı doğalgaz, dizel veya bio yakıtla çalışan iki küçük turbo motorla bu mesafe 900 kilometreye çıkıyor.
Otomobil fuarda büyük beğeni topladı.


 


anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Bu elektirikli otomobillerin gelmesine daha çok var, çünkü daha petrol bitmedi...Zengin petrol şirketleri buna izin vermez.
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
:hmmm
 
aa-tolga

aa-tolga

Üye
yagınlaşsada alsak son zamlardan sonra:)
 
nitroux

nitroux

Üye
Bu elektirikli otomobillerin gelmesine daha çok var, çünkü daha petrol bitmedi...Zengin petrol şirketleri buna izin vermez.

ne yazık ki çok haklısın dostum. ama aslında çokta fazla süre kalmadığını düşündüren gelişmelerde yok değil. özellikle tesla firmasının üretimi olan spor otomobilin Türkiyede bile satıldığını hatta sahibinden de bile satışta olduğunu düşünürsek. gerçi rakamlar pek iç açıcı değil gibi görünsede sonuçta teslanın aracı spor bir araç olduğundan çok ta anormal değil... :oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt