Dacia Sandero Stepway Turbo 90 BG 2017 tüm teknik özellikleri

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Dacia Sandero Stepway Turbo 90 BG 2017 tüm teknik özellikleri
Ünlü otomobil üreticisi Dacia karşımıza 2017 model Sandero Stepway Turbo 90 BG modeliyle birlikte çıktı. Dacia Sandero Stepway Turbo 90 BG teknik ve motor özelliklerini bizde sizler için bu yazımızda sunduk.

49.050TL satış fiyatı ile sunulan aracın, yıllık vergisi 646tl olarak belirtilmektedir. Araç, 898cc silindir hacmine ve bu hacimde çalışan silindirler ile 90hp’lik bir motor gücüne sahiptir. Maksimum ulaşabileceği hız 175Km’dir. Manuel vitesli olan otomobilin, yakıt türü benzindir. Benzinli olması manuel vitese sahip olmasını kurtarmayan araç, şehir içi 100Km’de 6.7Lt yakıt tüketimi gerçekleştirmektedir. Şehirlerarası yolculuklarda ise bu oran 4.6Lt’lere kadar inebilmektedir. Yani uzun mesafe yolculuklar için ideal bir araç diyebiliriz. KArma tüketim, 5.4Lt dolaylarındadır. Karbon salınımı, 124gramdır.

Aracın motorunun torku yani çekebileceği yükü, 135nm’dir. Bu tork ile bir dakikada 5250 devir sayısı gerçekleştirebilmektedir. Motorun 90Hp gücü sayesinde 100Km hıza ulaşması 11.1 saniyeyi bulmaktadır. Tabi bunda, aracın benzli sınıf bir otomobil olmasının katkısı büyük. Motorda bulunan silindirler, 898cc’dir ve motor bünyesinde sadece üç adet silindir bulundurmaktadır. motora gelen yakıt çok noktadan enjeksiyon yöntemi ile püskürtülür. Beslenme şekli ise turbodur.


5 koltuk açıkken aracın bagaj genişliği 320Lt’dir. Arkadaki üç koltuk pasif hale getirildiğinde ise aracın bagaj genişliği tam 1200Lt’dir. Aracın uzunluğu 4081mm, yüksekliği 1618mm’dir. Boş haldeyken 1098Kg gelmektedir. Tam tur bir dönüşü için, ihtiyaç duyduğu ölçü 10.72mt’dir. Tabi bunda aracın 1733mm’lik genişliği ile uzunluk değerleri de etkilidir. Lastikler 205mm taban genişliğine sahiptir. Alaşımlı jantları 16inç çapındadır. Lastik yanaklarının lastik genişliğine oranı yaklaşık oalrak 1/81 (%55) kadardır. Konfor düşünülerek zemin yüksekliği arttırışmıştır. Ayrıca, şıklık için ön ve arka kızaklar, mat kromdur.

Bluetooth telefon ve radyo araç içerisinde mevcuttur. Aracın çekiş kontrol sistemi, elektrikli ön camlar, ön sis farları, lastik basınç sensörü, yokuş kalkış desteği, denge kontrol sistemi, abs freni mevcuttur. Araç, çarpışma testleri ile güvenliği kontrol edilmiştir. Çarpışma testlerinden aldığı güvenlik puanı ise tam 4 yıldızdır. Bunlarla birlikte araçta hıza duyarlı kapı kilidi yer almaktadır. Ön ve sürücü olmak üzere iki adet hava yastığı, manuel klima, sürücü kapısı açıldığında uyarı veren ışık yer almaktadır.

Araç, 3yıl ya da 100bin Km mekanik garanti kapsamındadır. 3 yıl boyama ve paslanmazlık garantisi mevcuttur.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Ekli dosyalar



Üst Alt