Heikki, Lastik Sorununu Aşıyor..

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Heikki, Lastik Sorununu Aşıyor..
Heikki Kovalainen, bu sene şimdiye kadar geçen zamanda lastikleri iyi kullanamaması nedeniyle yarışlarda tempo kaybettiğine inanıyor.



Fin pilot, yarışlarda lastiklerinin istikrarını sağlamada sıkıntı yaşıyor ve bu durumu geliştirmek için McLaren takımı ile birlikte çalışıyor.

Ve şu anda tam olarak sorunu çözmüş olduğunu hissetmese de büyük bir gelişim kaydettiğini düşünüyor.

Kovalainen: "Son bir kaç aydır üzerine çalışıyoruz ve aracı da değiştirdik. Sürüş stilini değiştirmek çok zordur ve radikal bir şekilde sürüş stilini değiştirme ihiyacı bulunmuyor. Sadece araca adapte olmakla, hassas notları bulmakla ilgili"

"Buna yaklaşıyoruz ve bazı zamanlarda bundan memnun kalıyoruz. Üzerine çalışmaya devam etmemiz gerek ve bunu geliştirmenin tek yolu bu"

Kovalainen, kendisininki ile Hamilton'un sürüş stili arasında küçük farklılık olmasına rağmen, bunun performansa bir etkide bulunmak için yeterli olduğunu düşünüyor

Kovalainen: "Sürüşle, virajlara girişinizle, frenlemenizle ve yüklenmenizle ilgili küçük bir ayrıntı olduğunu düşünüyorum. Bazen Lewis'ten daha uzun viraj alıyorum. Benim daha geniş aldığım virajlarda o daha kısa zamanda aracı döndürüyor. (Benim yaptığım) lastikler üzerine daha sert (davranışta). Bu, üzerine çalışmam gereken bir gerçek."

"Bu sene benim için oldukça aldatıcı. Bir kaç defa onların çok olduğu ve sürüşlerinin çok güçlü olduğunu gördüm. Ama sonrasında lastikleri tam anlamıyla istediğim gibi elde edemezsem, bütün sürüşümü mahvedebiliyor ve çok zaman kaybettim."

"Genel olarak sıralamalarda bir sorunum olmadı ama bu muhtemelen daha çok aracımızın karakteri ile ilgili. Ama bunun üzerine çalışıyoruz. Diğer takımlar ve pilotlar adına konuşamam ama benim için kesinlikle, lastikler üzerine neden daha sert olduğumuz sebeplerinin üstesinden geliyoruz ve bunun üzerine çalışıyoruz. Sonunda orada olacağız"
 


Üst Alt