Hdd takılı Laptopa Ssd taksak sorun olur mu?

Sponsorlu Bağlantılar

MarjinalKeko

Üye
    Konu Sahibi
Hdd takılı Laptopa Ssd taksak sorun olur mu?
Merhaba arkadaşlar.
Laptopumda Hdd disk takılı. Hasar gördü ve değiştirmek istiyorum. Hdd disk ile değiştirmek yerine Ssd disk ile değiştirsem bir sorun olur mu?

metalshops

metalshops

Üye
Süper olur ssd alırken öncelikle anakartınızın sata desteğini kontrol etmeniz gerekiyor. Sata 3 destekliyorsa ssdden maximum verim alabilirsin. Samsung 840 evo 120 gb kullanıyorum. Bu sınıfta benzerlerinin en iyisidir diyebilirim. Cd sürücü yerini çıkartıp orayada ayriyertten hdd kızak alıp extra bir hdd takabilirsin .

MarjinalKeko

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarım açılmıyor disk hasar gördüğü için. Anakartımın sata 3 desteklediğini nereden öğrenebilirim?

metalshops

metalshops

Üye
Bilgisayarım açılmıyor disk hasar gördüğü için. Anakartımın sata 3 desteklediğini nereden öğrenebilirim?
Anakartın markasını modelini biliyorsan internetten araştırmanı tavsiye ederim. Sata 3 desteklemese bile zaten normal hdd'en 20 kat fazla olur hızı.

MarjinalKeko

Üye
    Konu Sahibi
Peki kendim takabilir miyim? Normal Hdd disk kısmına yerleştiriyoruz değil mi? Yoksa bilgisayarcıya mı götürsem

metalshops

metalshops

Üye
Peki kendim takabilir miyim? Normal Hdd disk kısmına yerleştiriyoruz değil mi? Yoksa bilgisayarcıya mı götürsem
Evet normal hdd kısmına yerleştiriyorsun. Kendin takarsın formatı da kendin at. Ssd diske format 3 5 dk sürüyor zaten

MarjinalKeko

Üye
    Konu Sahibi
Peki teşekkürler.

MarjinalKeko

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayarcıya sordum da 500gb ve 1tb disk varmış. Bana en fazla 100 gb alanlı disk lazım. Yarın başka bilgisayarcılara bakayım