Hayatımda ilk defa az önce yılan öldürdüm :s

Sponsorlu Bağlantılar

-efşan

-efşan

Üye
Hiçbir canlıyı öldürmem yakalayıp başka bir yere götürürüm. İsterse bana zarar versin.

Allah razı olsun Kardeşim.
Benim görüşüm şudur ki;
Zarar verdiği anda sen de ona refleks ile zarar verirsin. Lâkin bunu da yapmamak gerek. Yapmayanların, yapamayanların ne güzel nefsi.

TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
ama yılan gibi ürkütücü bir hayvan olunca insan ister istemez tedirgin oluyor

Haluk.

Haluk.

Üye
Yazık hayvana ya nasıl cesaret edebiliyosun :(

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye

Allah razı olsun Kardeşim.
Benim görüşüm şudur ki;
Zarar verdiği anda sen de ona refleks ile zarar verirsin. Lâkin bunu da yapmamak gerek. Yapmayanların, yapamayanların ne güzel nefsi.

Abi küçüklüğümden beri hayvanların yanındayım bir sürü kedim var. Köpeğim de oldu. Hatta başka birisinin zehirlediği köpeği bile alıp veterine götürdük. Kurtuldu. Muhabbet kuşu da vardı.Kaplumbağamız vardı. Bahçemizde birkaç tane kirpi var. Hayvanları çok ama çok seviyorum. Bu yüzden hayvan sevmeyen kişilerle samimi olamıyorum. Bana çok zararları oldu belki ama yine de hayvanları çok seviyorum.Kedim gözüme tırnak attı. Gözümü kapattım göz kapağım yırtıldı ama hâlâ olsun besliyorum ve çok seviyorum ne yaparsa yapsın sevmeye de devam edeceğim.

Haluk.

Haluk.

Üye

Abi küçüklüğümden beri hayvanların yanındayım bir sürü kedim var. Köpeğim de oldu. Hatta başka birisinin zehirlediği köpeği bile alıp veterine götürdük. Kurtuldu. Muhabbet kuşu da vardı.Kaplumbağamız vardı. Bahçemizde birkaç tane kirpi var. Hayvanları çok ama çok seviyorum. Bu yüzden hayvan sevmeyen kişilerle samimi olamıyorum. Bana çok zararları oldu belki ama yine de hayvanları çok seviyorum.Kedim gözüme tırnak attı. Gözümü kapattım göz kapağım yırtıldı ama hâlâ olsun besliyorum ve çok seviyorum ne yaparsa yapsın sevmeye de devam edeceğim.

Ne mutlu sana

-efşan

-efşan

Üye
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Peygamberlerden birini bir karınca ısırdı. O da (öfkelenerek) karıncanın yuvasının yakılmasını emretti ve yakıldı, Allah Teala Hazretleri ona şöyle vahyetti: "Seni bir karınca ısırdı diye sen tesbih eden bir ümmeti yok ettin.

• Beğen
Tepkiler: Haluk.
messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
valla arkadaşlar yılan dan bahsediyoruz. ne kadar uzağa götürüp bırakabilirsin ki ? her taraf yaşadığımız yerin sınırları. bahçeye bıraksın bahçe sahibine tehdir unsuru. en iyisi etkisiz hale getirmek.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Bizim burada da çok bahçe olduğu için fazlasıyla yılan ile karşılaştım. Hatta fazla kedim olduğu için mutlaka bir tanesi yılan getiriyor. Öldürmüyorum. Doğaya her zaman insanlar zarar veriyor.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Peygamberlerden birini bir karınca ısırdı. O da (öfkelenerek) karıncanın yuvasının yakılmasını emretti ve yakıldı, Allah Teala Hazretleri ona şöyle vahyetti: "Seni bir karınca ısırdı diye sen tesbih eden bir ümmeti yok ettin.

Bize zarar verecek, rahatsiz edecek seyleri oldurmekte hicbir sakinca gormuyorum. Kusura bakma abi ama cok sacma geldi bu yaklasim. Zarar verecek olsa bile oldurmem yorumu. Onun cani hicbir insanin canindan daha degerli degildir. Ayrica senin verdigin ornek uygun degil. Cunku orada deginilen konu bir karinca isirdi diye tum karincalari oldurmek. Ayrica bunun hayvan sevgisiyle alakasi da yok. Bunu hayvan sevgisine baglayan arkadasa sasirdim dogrusu.

-efşan

-efşan

Üye

Bize zarar verecek, rahatsiz edecek seyleri oldurmekte hicbir sakinca gormuyorum. Kusura bakma abi ama cok sacma geldi bu yaklasim. Zarar verecek olsa bile oldurmem yorumu. Onun cani hicbir insanin canindan daha degerli degildir. Ayrica senin verdigin ornek uygun degil. Cunku orada deginilen konu bir karinca isirdi diye tum karincalari oldurmek. Ayrica bunun hayvan sevgisiyle alakasi da yok. Bunu hayvan sevgisine baglayan arkadasa sasirdim dogrusu.

Verdiğim örneği kim, neden hayvan sevgisine bağladı bilmiyorum.
Amacım o değil idi.
Kainatta insan dışındaki tüm varlıklar buyrulan doğrultusunda tesbih eder.
Benim görüşüm şudur ki;
Tesbih eden bir canlıya zarar veremem, vermem.
Dediğim gibi bana zarar verdiği anda yalnızca refleks ile zarar verirsem anca.
Onda dahi tevbe isterim.
Tabii özgür irade var. Herkes böyle davranmak zorundadır gibi de bir düşünce sahibi değilim.
Kimseyi de bu hususda yargılamadım.
Teşekkür ederim yorumun için Kardeşim.

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan

ümran

Üye

Amacım o değil idi.
Benim görüşüm şudur ki;
Onda dahi tevbe isterim.
Tabii özgür irade var. Herkes böyle davranmak zorundadır gibi de bir düşünce sahibi değilim.

:oke:

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye

Amacım o değil idi.
Benim görüşüm şudur ki;
Onda dahi tevbe isterim.

Aynen abi. Ayrıca bu benim görüşüm herkesin özgür iradesi var. Katılmayabilirsiniz.

jetblacklife27

Üye
tabi öldüreceğim. besleyecek halim yok ya..

bizim köyde besliyorlardı herifler bir ara tavuğu soktu tavuk havada takla attı öldü hayvancağız sonrada yılanı çuvala koydular götürdüler biryere çuvala atarken gördüm başının altı turuncu renkteydi

Üst Alt