avcitalip
Üye
-
Konu Sahibi
-
Tabiki Playstation 3.Playstation'a daha en az 6-7 sene iyisiyle kötüsüyle destek olacakken bahsettiğin bilgisayar oyunları sadece yakın zamana kadar açabilecek.Tabiki ihtiyacın oyun ise.Eğer benim için oyun 2. planda v.s diyorsan bilemem fakat oyun 1. planda ise gerek oyunların çeşitliliği ve kalitesi gerekse verdikleri haz ve multiplayer servisi ile bir konsol bir bilgisayardan kat kat üstündür.Daha öncede demiştim sanırım PS4'ün çıkmasına (Eğer Sony batma aşamasına gelirde kurtulmak için bir ara cihaz çıkarırsa bilemem tabi) en az 2-3 yıl var ki zaten PS4 çıksa bile PS3'ün desteğinin bitmesine bir 6-7 sene var.Bu kadar uzun bir süre bir bilgisayarda asla karşılanamaz.
Eskidende bu karşılaştırmalar olurdu şimdide oluyor aklıma direk 2004'teki bir konuşma geldi.Bir arkadaş o zamanın en pahalı bilgisayarlarından birinin PS3'ten daha iyi performans sağladığını ve daha kaliteli olduğunu iddia ediyordu.Aradan 5-6 sene geçti hem PS3 oyunlarının kalitesi o bilgisayarın oynatabildiği oyunlarınkini aştı hemde hala güncel bir cihaz olarak kaldı.Günümüzde bile bir 2000 TL'lik PC'nin bu iş için üretilmiş konsollardan daha iyi olduğunu iddia edenler var.Uzun lafın kısası şu ki ; oyun oyun konsolunda oynanılır.
- - - Eklendi - - -
Ayrıca fiyatı iyi oyunlarla birlikte olan fiyatı çok çok iyi.İmkanın varsa düşünmeden oyunlarıyla birlikte almanı öneririm.Yoksa şuanda eskimiş olsalar bile o 3 oyunu 40 liraya hayatta bulamazsın.
bilmiyorum yaneyse ben 1-2 gün düşüneyim
Tabi sen bilirsin.Yalnız bir şeyi hatırlatmakta fayda var ben yorumumu oyun konusunda yazdım.İhtiyaçların farklıysa bilgisayar daha iyi bir tercih olabilir.Hangisinin iyi olduğu sana bağlı yani
o yüzden düşünüyorum zaten,eğer sırf oyun için olsaydı konsol alırdım adı üzerinde oyun konsolu
- - - Eklendi - - -
birde oyunlar pahalı mı ?
Eğer benim bir oyun hayranıysanız ve çıkan bir oyunu çıktığı gün kutulu halde alacaksanız evet pahalı.Fakat 1 yılı geçmiş oyunlar gerçekten ucuz oluyorlar.Mesela God Of War III ortalama 60 TL civarında içinde 5 tane God Of War bulunan ve IV hariç bütün GoW'ları bulunduran GoW Saga Collection'ı geçenlerde 90 liraya görmüştüm.Fakat daha ayın 13.'de çıkan Black Ops II'yi (Xbox'ıma) ve Black Ops Declassified'i tanesi 140 liradan kutulu olarak aldım.Tabi bu oyunları PSN'den satın alır ve indirirsen yaklaşık 30-40 lira bir fiyat düşüşü oluyor.Kısacası yeni oyunlar hariç tam kıvamında.Şunuda söyleyeyim bir oyunun CD'si kutusu izini, cartı curtu toplanınca zaten yaklaşık 10 dolar tutuyor.Birde üstüne türkiye'deki devasa vergiler ve oyunun yapılışına harcanan para, emek eklenirse 60 TL hiç bir şey.
doğru söylüyorsun,PS3'ler içinde aynı fiyatlar geçerli mi peki ?
XBOX - PS3 - PSVita fiyatları neredeyse birebir.Zaten God Of War Sony'nin oyunu XBOX'ta yok yani.PS3'ün en beğendiğim serisidir o yüzden onu örnek verdim.O kadar severim ki yeni God Of War oyunları çıktığı zamanlarda sadece GoW için XBOX'ımı bir arkadaşımın PS3'ü ile 1-2 aylığına takas ederim
,sanırım ps3 alacağım
Hayırlısı olsunİnternete girebileceğin orta düzey bir bilgisayarın varsa zaten PS3 daha iyi gelecektir Ben XBOX ve PSVita aldıktan sonra bilgisayarı kullanmayı kestim resmen.Sadece dizilerimi izlemek için giriyorum
birde foruma girebilmek için sanırım,ps3 koluyla fps oyunlarını oynamakta epey zorlanıyorum acaba klavye-mouse takma gibi bir imkanımız var mı ps3'e ?
birde dediğim gibi arkadaşımın ps3'ü yurt dışı ps3 İngiltere'den almış yani Türkiye'de garantisi yokbu problem olur mu ve almadan önce dikkat etmem gereken şeyler var mı ?
Sony Playstation 320 GB Slim Gri Model
- - - Eklendi - - -
[video=youtube;DMJKZKHRNYU]http://www.youtube.com/watch?v=DMJKZKHRNYU&feature=related[/video]
Aslında forumada telefondan giriyorum genellikleKlavye mause takılabiliyor diye duydum ama daha önce hiç kullanmadım.Almadan önce test eden ve vazgeçen bir arkadaşımın söylediğine göre pek stabil değilmiş.Zaten Sony üretimi mause - klavye olmadığından kaliteli olmaması normal.Hareketleri yaptıktan 1-2 saniye sonra algılıyor ve işliyormuş.Birde üstüne çok pahalı olunca.Sadece mause'un 0'ı bile 80 lira civarındaydı.
peki fps oyunlarına kolay alışılıyor mu ? sen alışabildin mi mesela ?
XBOX'ın kolunun FPS'ye olan uygunluğu ile PS3'ünki apayrı.Ben alıştım XBOX'ta sende biraz daha uzun sürsede PS3'te alışırsın.Hatta PC'dekinden daha iyi FPS oynadığımı söyleyebilirim XBOX'ta.Tabi alışana kadar sıkılıpta FPS oynamayı bırakan çok arkadaşımda var
alışırız biz ya
- - - Eklendi - - -
ps3'lerde Türkçe dil desteği var mı ve Super Slim çıktığı için Slim Güncelleme Almıyacak Diyorlar Doğru Mu ?
Öyle bir durum yok.İşlemcileri birebir aynı olduğundan bütün PS3'ler düzenli olarak güncelleme alıyorlar, alacaklarda.Türkçe dil desteği şuanda var.Desteğin çekilmesinin sebebi slim, ultraslim gibi yeni modellerin çıkması değil ancak PS4'ün çıkması olacaktır ki PS4 çıktıktan sonrada uzunca bir süre destek görmeye devam edeceği kesin.
iyi ozaman sorun yokbozulursa falan peki uluslar arası garantisi yok sanırım ps3'lerin,nerede tamir ettirebilirim ?
Türkiye'den alırsan yurtdışından gelme ve ithalatçi firma garantili cihazlar hariç Sony Eurasia garantili oluyor cihazlar.Durum böyle oluncada cihazı herhangi bir Sony Center'a bırakabiliyorsunuz garanti için.
:hmm ama Ingiltere'den alınmışbu arada senin adın neden kullanıcıadları başka bir isim mi bulamadın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?