Hangi pc ile ekran kartıdan daha iyi verim alırım?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

NeoV

Üye
    Konu Sahibi
Hangi pc ile ekran kartıdan daha iyi verim alırım?
Hangisi daha iyi. Biraz oyuncuyum. :)

-i3 işlemcili, 6 gb ramli, 2 gb Nvidia Gt520m(1 gb ayrılmış)
-i5 işlemcili, 6 gb ramli, 1 gb Ati HD5650
-i5 işlemcili, 8 gb ramli, 2 gb Nvidia Gt520m

Hangisi daha iyi performans verir ?Birde pc olarak vereyim;
-Casper Nirvana CN.BMC2350A
İşlemci: Intel Core İ3 (2.4 galiba.)
Ram: 6Gb ram.
Ekran kartı: Nvidia Gt520m 2 gb(1 gb ayrılmış.)

-Casper Nirvana CN.MBLI450C İşlemci: İntel Core İ5 2.66 Ghz
Ram: 6 Gb
Ekran kartı: Ati Readon Mobility HD5650 1Gb

-Casper Nirvana CN.BMC2430C
İşlemci: İntel Core İ5 3.0 Ghz
Ram: 8Gb
Ekran kartı: Nvidia Geforce Gt520m 2Gb

mnstrdnc

mnstrdnc

Üye
8 gb ram çok gereksiz ama 1 gb ekran kartıda az ona göre al bilgisayarını ama ekran kartında atinin olursa iyi olur nvdia biraz dengesiz oluyor bazı oyunlar görmüyo ekran kartını arkadaşta şahit oldum ama nedir ne değildir tam bilmiyorum dediğim gibi 6 gb ramim var o bile bana gereksiz geliyo ama 1gb ekran kartım var ve çok az 1 gb .benim işlemci i7 ama tabi diğerleride iyidir ama önce işlemcinin windowstaki puanına bak bence 6.7 den yüksek olmalı

cebur

Üye
i5 işlemcili, 6 gb ramli, 1 gb Ati HD5650 burtadaki ekran kartı orta seviyede bir ekran kartıdır diğerleri giriş seviyesinde kalıyor.
tabiiki ramlerin kaç mhz hızında olduklarınada dikkat etmelisin .

görünüşte
i5 işlemcili, 6 gb ramli, 1 gb Ati HD5650 budur işini fazlasıyla görür ben nvidia sever biriyim ama buradakiler bununla başa çıkamaz

NeoV

Üye
    Konu Sahibi
Kararsız kaldım. Hd5650 1 gb diğeri 2 gb. Bu durumda nvidia hd5650'nin yokluğunu hissettirmez diye düşünmüştüm. 1. Arkadaş windows puanına nerden bakacağız. Benchmark sitesinede bakabiliriz gerçi.

----------Eklendi @ 18:28:51 ---------- Yazıldı @ 18:27:37 ----------

8 gb ram çok gereksiz ama 1 gb ekran kartıda az ona göre al bilgisayarını ama ekran kartında atinin olursa iyi olur nvdia biraz dengesiz oluyor bazı oyunlar görmüyo ekran kartını arkadaşta şahit oldum ama nedir ne değildir tam bilmiyorum dediğim gibi 6 gb ramim var o bile bana gereksiz geliyo ama 1gb ekran kartım var ve çok az 1 gb .benim işlemci i7 ama tabi diğerleride iyidir ama önce işlemcinin windowstaki puanına bak bence 6.7 den yüksek olmalı

Ram önemli benim için. Oynadığım oyun gereği bazen 6 tane oyun aynı anda açmam gerekiyor. :)

Türe

Türe

Üye
3. sü

NeoV

Üye
    Konu Sahibi
Bende öyle düşünmüştüm Türe.

Birde bazıları Gt520 ile kasmadan gta4 oynadıklarını söylüyor. (128 bit versiyonu ile) acaba doğru mu? Gta4'ü kasmaz ise benim için asla sorun olmaz. Sims3, Gta4 , Yaklaşık 6-8 tane metin2, Nfs son oyunları, Cities Xl, Trainz Simulator 12, Flight simulator filan açabilsin yeter. :)

----------Eklendi @ 18:51:16 ---------- Yazıldı @ 18:49:26 ----------

Birde rappelz. :D

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
kardeş sunu soyleyeyım...
Ekran kartının 1gb yada 2 gb olması bır seyı degıstırmıyor...
Ornek.. Performans canavarı hd6950 1gb....onemlı olan ekran kartının performansı... Valla ben mobılım.. Bakıcam ancak..
Berke buraya bakarsa daha cabuk cozulur durum....

NeoV

Üye
    Konu Sahibi
Tamam. Hd5650 iyi diye duydum?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
neov kardeş sen bırak casperı baska marka bak...
Daha sonra laptop onercem sana kardeş.

futbol123

futbol123

Üye
gt520m güçlü bir kart değildir onun yerine en az gt525m li bir laptop alırsan oyun performansı daha yüksek olur
gt520 de 48shared var gt525 ve üstünde 96 shared gt525 serisinin yarısı kadar.Hd5650 de alınmaz artık eskidi o kartlar oyun oynamak istiyorsan tavsiyem nvidiadan en az gt525m
amd den hd5730 ve üstü

NeoV

Üye
    Konu Sahibi
Tamam o zaman. Siz bana herhangi bir markadan en az gt525'li ya da HD5730'lu pc önerin. Sorun şuki bütçe 1400 Tl ve teknosa,bimeka önerisi lazım. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...