Hamsi Çorbası

  • 25 Mart 2013
  • 400 Okunma
  • 4 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. (4 Kişilik)

    Malzeme:
    100 Gr. Hamsi
    1 adet iri olgun domates
    1 adet kuru soğan
    1 demet maydanoz
    1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı tereyağı
    4 su bardağı su
    Tuz
    Karabiber

    Yapılışı:

    Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız ve 1 cm uzunluğunda parçalar halinde kesiniz. 5 dakika kadar 4 bardak tuzlu suda haşlayınız. Haşlanmış hamsileri suyunu süzüp kenara alınız. Bu suyu daha sonra kullanacağınızdan dökmeyiniz.
    Domatesin kabuğunu soyup rendeleyiniz. Soğanı da rendeleyiniz.
    Tereyağını tavada eritip unu kavurunuz. Rendelenmiş domates ve soğanı ilave edip birkaç dakika çeviriniz. Beklettiğiniz suyu ilave ediniz. Su kaynamaya yaklaşınca hamsileri ve kıyılmış maydanozu ilave edip 5 dakika daha pişiriniz.
    Sıcak servis yapınız.

    Notlar:

    1. Bu çorba da tipik bir Trabzon yemeğidir.
    2. Arzu edenler, çorbaya limon sıkabilirler.
     


    Yazan: Haydar
  2. hamsinin çorbasımı olur
     
  3. Neden olmasın. Herşeyin çorbası olabilir :)
    :tşk: haydar kardesm.
     
  4. kokar yav o tadını düşünmüyorum bile
     
  5. hamsiyi tümüyle çorbayi servis edecek değiliz ya :D
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
12/11/2018 - 21:57