Güzel Tırnak İçin Tavsiyeler

Sponsorlu Bağlantılar

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Güzel Tırnak İçin Tavsiyeler
Sağlıksız ortamlarda yapılan manikürün ciddi virüslere ve mantar enfeksiyonlarına yol açtığını belirten Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato, 5 adımda tırnak bakımını anlattı.

1- Sterilizasyon

Vücudumuzda kullandığımız her alet gibi tırnak bakımında kullanılan araçlar da steril olmalıdır. Hepatit B, Hepatit C gibi çok ciddi virüsler veya birçok mantar enfeksiyonu manikür salonlarından kapılabiliyor. Hijyen için en uygun yöntem ultrasonik olarak yapılacak bir temizlemedir. Bu işlem için sterilizasyon çözeltilerinden yararlanılabilinir.

2- Ojelerin temizlenmesi

Tırnak temizlemeye daha önceden kalan cila ve cila atıklarının temizlenmesiyle başlanmalıdır. Bu temizliği yapmak için kullanacağınız aseton, butil ve benzer bileşikleri içeren maddeler, siz fark etmeden tırnak boyasıyla birleşip tırnağınızda nem kaybına neden olabilir. Bu yüzden temizlik ürünlerini kullanırken içerilerine doğal yağlar katılması faydalı olacaktır. Bunlar badem yağı, susam yağı gibi ürünlerdir. Bu yağlar aseton vb. ürünlerin içine katılabileceği gibi sonrasında bakım olarak da kullanılabilir. Bunu yapmamızdaki amaç yağ kaybını azaltmaktır.

3- Tırnaklara şekil verilmesi

Tırnaklarınızı temizledikten, yağ ile bakımını yaptıktan sonra sıra şekil vermeye geldi. Tırnak uçlarını düzgün tutabilmek için dikkatli ve düzgün törpülemelisiniz. Bunun için zımparalı veya metal tırnak törpülerini kullanabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken temel nokta, kullanılan ürünlerin kesinlikle kişiye özel olması gerektiğidir.

4- Tırnak etlerinin düzeltilmesi

Tırnak yüzeyinde yer alan düzensizlikleri özel tırnak tamponları ile düzeltebilirsiniz. Yine tırnak eti temizliği öncesi bu kısımlar yumuşatılmalıdır. Bunu tırnaklarınızı sabunlu suda bekleterek yapabilirsiniz. Bu işlemden 10 dakika sonra ellerinizi yıkayın. Çeşitli aletlerle fazlalıkları giderebilirsiniz. İşlem sırasında kutikül (tırnağı çevreleyen ölü deri) bütünlüğünü bozmamaya özen gösterin.

5- Ojenin sürülmesi

Bakım sonrası tırnağınıza bir kat astar sürün. Üzerine renkli cila ve onun da üzerine şeffaf üst astar uygulayabilirsiniz. Bu şekilde yapıldığında ojeniz daha dayanıklı olacaktır. Yine oje temizliği sırasında tırnaklarınızda renk kalıntıları kalmayacaktır.
 


hikmet366

hikmet366

Üye
Tırnak Yemesi Hakkında Bir Bilgi Paylaşırmısın :tşk:
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
onuda sen paylaş hadi
 
hikmet366

hikmet366

Üye
yo baydar bu işlerı Biliyor o paylaşsin
 


Üst Alt