Ayak Bakımı| Evde Ayak Bakımı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ayak Bakımı| Evde Ayak Bakımı
ayak bakımı nasıl olmalıdır, ayak bakımı nasıl yapılır, ayak bakımı ve temizliği, evde ayak bakımı, evde ayak bakımı nasıl yapılır

Elleriniz kadar ayaklarınızında bakıma ihtiyacı olduğunu unutmayın. Vücudunuzda asla ihmal edilmemesi gereken bakımlardan biride, ayak bakımıdır. Vücudumuzun en çok yorulan ve en çok zarar gören bölümü olan ayaklar için yapılan bakım sayesinde sağlıklı ve güzel ayaklara sahip olabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında sürekli ön planda olan ayaklarınız için bakımı ihmal etmeyin hanımlar.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Ayak tırnaklarınızı keserken düz kesmeye dikkat edin. Ayağınızdaki etleri kesmek yanlış bir yöntemdir. Ponza taşı ile ayaklarınıza masaj yapabilirsiniz. Eğer ayaklarınız ağrıyor ve şişmiş ise ılık bir su hazırlayarak içinde ayaklarınızı dinlendirebilirsiniz. Ayaklardan dizlere doğru yapılan masaj, kan dolaşımını düzene sokacaktır. Ayaklarınızı bir süre sonra sudan çekin ve kurulayın. İsteğe bağlı olarak ojede sürülebilir. Ayaklarınıza bakım kremi sürüp, sprey sıkın.

Çok fazla yol yürüyor iseniz ayaklarınızı mutlaka dinlendirmelisiniz. Bunun için ise uzmanlar şu yöntemi öneriyor;

Orta boy bir leğenin içine sıcak su doldurun, içine antiseptik veya deniz tuzu katarak erimesini bekleyin. Ayaklarınızı 15 dakika boyunca bu suyun içinde dinlendirin. Daha sonra ayaklarınızı sudan çıkarın, iyice kurulayın ve yorgunluk alıcı bir jel veya krem ile bir süre masaj yapın.

Ayak tırnaklarınızı kesme işlemini banyo sonrasında yapınız. Tırnaklar yumuşak iken kesmek en doğrusudur. Ve mümkün oldukça düzenli bir şekilde kesmeye dikkat edin.
Tırnaklarınızı düz kesin. Tırnak köşelerini derin almayın. Zımparalı bir tırnak törpüsü ile törpüleyin.
Tırnaklarınızın etrafında kızarıklık, şişlik olup olmadığını kontrol edin.
Ayağınıza kesici aletlerle müdahalede bulunmayın Örneğin; nasır makası gibi aletler sizin için tehlikeli olabilir.
 

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
29
Görüntüleme
728
gonyalı
Cevap
0
Görüntüleme
356
Cevap
5
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61
Cevap
2
Görüntüleme
824
PALA.


Üst Alt