günün tartışma konusu (sait abi bekleniyorsunuz konuya)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici

Aynen abi hele şükür birisi anladı

Tamam ozaman konu az da olsa değişir cihazlarda digit veri yolu ve ağına verilen yani kodlama ile.Özeti elektirik sinyalidir.Verdiğin değer o an bağlam kodu ne ise ona göre hareket eder sen endüstir okuyorsun az da olsa meslektaş sayılırız.Bir entegreyi baz alalım TTL yada CMOS farketmez orda lojik 3v altında ise "0" üstünde verilirse "1" ise bunu bu şekilde belirterek gerekli işlem uygulanır.Programlardada buna benzerdir yanlız kodlama tek dilde olmadığından bit değer kat sayısı yükseldiğinden işin icine birbirini takip eden kısaltma kodlar girmektedir.

• Beğen
Tepkiler: CABBAR

CABBAR

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi

Tamam ozaman konu az da olsa değişir cihazlarda digit veri yolu ve ağına verilen yani kodlama ile.Özeti elektirik sinyalidir.Verdiğin değer o an bağlam kodu ne ise ona göre hareket eder sen endüstir okuyorsun az da olsa meslektaş sayılırız.Bir entegreyi baz alalım TTL yada CMOS farketmez orda lojik 3v altında ise "0" üstünde verilirse "1" ise bunu bu şekilde belirterek gerekli işlem uygulanır.Programlardada buna benzerdir yanlız kodlama tek dilde olmadığından bit değer kat sayısı yükseldiğinden işin icine birbirini takip eden kısaltma kodlar girmektedir.

Kabaca söylersek elektrik sinyali ile mi alakalı yani abi?

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici

Kabaca söylersek elektrik sinyali ile mi alakalı yani abi?

Yok elektrik sinyali diyemeyiz biz bu veriye Dijital veri sinyali diyelim .Çünkü elektrik sinyali dediğimiz olay çok farklı.:oke:

• Beğen
CABBAR

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi

Yok elektrik sinyali diyemeyiz biz bu veriye Dijital veri sinyali diyelim .Çünkü elektrik sinyali dediğimiz olay çok farklı.:oke:

Anladım bu sefer oldu çok teşekkürler amirim kafama takılıp duruyordu

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici

Anladım bu sefer oldu çok teşekkürler amirim kafama takılıp duruyordu

Ne yıllardı yaa :D ben mesleğini severek sınavlarına girip okulunu okuduğum için halen lise ve üni. notlarımı kitaplarımı saklarım :oke:.Herzaman uygun konuda sorularını sorabilirsin :oke:

• Beğen
UpOneTR

UpOneTR

Üye
sait abi
16lık sayı sisteminde ABCDEF var diğer kalan harfler nasıl aktarılıyor ?

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
sait abi
16lık sayı sisteminde ABCDEF var diğer kalan harfler nasıl aktarılıyor ?

Onlarda çeviriciler sayesinde yazılan diller ile yine aynı şekilde binary sisteminde gönderiliyor zate benimde anlatmaya çalıştığım ve arkadaşın sorduğuda buydu.Senin gönderdiğin veri yada programladığın kod ne olursa olsun dijitalde bu ya "0" dır yada "1" dir :oke:

• Beğen
Tepkiler: UpOneTR
achambo

achambo

Üye
Said abi bana program yazmayı öğretirmisin:ehe

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici

android programlama biliyo musun abi?

Android programlama diye bişey olmaz.Android mobil yazılım sistemidir.GNU yani (GNU'snot unix) java yada script yazmaya hakim biri olarak elbette elimden geldiğince ancak zaman benim için altın değerindedir :oke:

achambo

achambo

Üye

Android programlama diye bişey olmaz.Android mobil yazılım sistemidir.GNU yani (GNU'snot unix) java yada script yazmaya hakim biri olarak elbette elimden geldiğince ancak zaman benim için altın değerindedir :oke:

tüh ya zaman yokmuş:(

UpOneTR

UpOneTR

Üye

hoca bize okula kapanmadan yazın android programlama öğrenin demişti ne demek istemişti ki

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici

tüh ya zaman yokmuş:(

Semih darılma ama bizim zamanımızda sizdeki imkan olsaydı neler yapardık neler.Bence kendine inan ve güven bir yazılım dili seçmeden önce iyi araştırarak bunu kendinde başarabilirsin.Bizler bilgi denizine olta atan kişiler olsakta yanımızda durmak isteyenlere sadece yer verebiliriz.Gerisi kişiye kalmış :oke:

CABBAR

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi

Ne yıllardı yaa :D ben mesleğini severek sınavlarına girip okulunu okuduğum için halen lise ve üni. notlarımı kitaplarımı saklarım :oke:.Herzaman uygun konuda sorularını sorabilirsin :oke:

Eyvallah abi. Sen bilgisayar bölümü mezunu musun abi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt