günün tartışma konusu (sait abi bekleniyorsunuz konuya)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CABBAR

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi
günün tartışma konusu (sait abi bekleniyorsunuz konuya)
yazılım konusunda bilgisi olanlar, ilk program nasıl yazıldı? çok merak ediyorum bunu

• Beğen
Tepkiler: Dede

KayraBey

KayraBey

Üye
Micro assambler olabilir mi?

Yanlış yazmış olabilirim...

0 ve 1 kullanılıyor kod gibi birşey idi galiba...

KayraBey

KayraBey

Üye
Olmadı mı Aykut beğenmedin mi :ehe

.caner.

.caner.

Üye
Sait abiyi 2 gündür göremedim. :bilmm

UpOneTR

UpOneTR

Üye
sait abi ilk programcılardan mı :)

Türe

Türe

Üye
Kalemle :ehe

• Beğen
Tepkiler: Dede
KayraBey

KayraBey

Üye
Kalemle dedi süper :ehe

• Beğen
Tepkiler: Türe
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
İlk hexodesimal olarak yazıldı ve sadece ikili sensör kontrol için ancak kullanılan makina dili dediğimiz kodlamadan oluştuğu için çeşitli akademisyenler tarafından kabul edilmemiştir.

Ancak İlk program diye sorun baya geniş bir sorudur bunuda bilmelisin Aykut :oke:.Programlar ve kullanıldığı kolları ayrı ayrı ele almalısın

Metin MF

Metin MF

Üye
vay be adamlar hex ile program kodluyor, ben hexle x-plore'dan opera modluyorum :D

achambo

achambo

Üye
Opera nasıl modlanıyo

UpOneTR

UpOneTR

Üye
İlk hexodesimal olarak yazıldı ve sadece ikili sensör kontrol için ancak kullanılan makina dili dediğimiz kodlamadan oluştuğu için çeşitli akademisyenler tarafından kabul edilmemiştir.

Ancak İlk program diye sorun baya geniş bir sorudur bunuda bilmelisin Aykut :oke:.Programlar ve kullanıldığı kolları ayrı ayrı ele almalısın

ilginç :eek:

CABBAR

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi

Abi yanlış olursa düzelt lütfen. Android java ile yazıldı, java C ile yazıldı, atıyorum c phyton ile yazıldı,... en temelde ne var yani başlangıç noktası neresi?

- - - Eklendi - - -

Bu soruyu kimseye anlatmak istediğim gibi anlatamıyorum nedense. Bilgisayarda işlemler tamamen 0 ve 1 bunu biliyorum anlamadığım nokta bu 0 ve 1 o makinaya nasıl tanıtıldı???

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici

Abi yanlış olursa düzelt lütfen. Android java ile yazıldı, java C ile yazıldı, atıyorum c phyton ile yazıldı,... en temelde ne var yani başlangıç noktası neresi?

- - - Eklendi - - -

Bu soruyu kimseye anlatmak istediğim gibi anlatamıyorum nedense. Bilgisayarda işlemler tamamen 0 ve 1 bunu biliyorum anlamadığım nokta bu 0 ve 1 o makinaya nasıl tanıtıldı???

Daha fazla kafanı kurcalamadan basitten anlatayım."0" dediğimiz değer her makina dilinde farklıdır "1" de öyle tanıtma gibi bir şey söz konusu değil zaten sayısal değer 5 yada 10 ile başlasada reel olarak "0" değeri hareketsiz komut "1" değeri ise işlevsel olarak aktif bir değerdir.

Bit değeri olarak bakacaksın olaya bir çok makine dili var mesela assembly dili uzun kod yazılımı ile öğrenilmesi ve uygulanması en zor olanlarıdır.

Bende arşivde bununla ilgili bir tez yazım olacaktı yanlız biraz ağır gelebilir 2 profesör tarafından yazılan yazılarıda içermekte paylaşırım.

• Beğen
Tepkiler: CABBAR
CABBAR

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi

Daha fazla kafanı kurcalamadan basitten anlatayım."0" dediğimiz değer her makina dilinde farklıdır "1" de öyle tanıtma gibi bir şey söz konusu değil zaten sayısal değer 5 yada 10 ile başlasada reel olarak "0" değeri hareketsiz komut "1" değeri ise işlevsel olarak aktif bir değerdir.

Bit değeri olarak bakacaksın olaya bir çok makine dili var mesela assembly dili uzun kod yazılımı ile öğrenilmesi ve uygulanması en zor olanlarıdır.

Bende arşivde bununla ilgili bir tez yazım olacaktı yanlız biraz ağır gelebilir 2 profesör tarafından yazılan yazılarıda içermekte paylaşırım.

Tam bir cevap alamadım ben ama teşekkürler abi ilgin için. Paylaş abi incelerim :):)

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Aslında sen şunu soruyorsun sanırım 0 değeri ile 1 değerini nasıl anlıyor doğrumu ? :)

• Beğen
Tepkiler: CABBAR
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt