Günümüzdeki En İyi İşletim Sistemi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uruloki

Uruloki

Üye
oyun moyun demişsin şu an olayın sadece kullanıcı kısmıyla ilgilenicem başka teknik kısımlarıyla filan değil

şimdi yularda belirttiğim gibi oun filan demişsin ios üzerne şu an bulamazsın neden mi diyelim android aldın güzel fakat marketten dahi oyunu indirsen uyumsuz çoğu telefonla olayı sen düşün gelelim meego ya tamamen (bence de diyebilirim buna) sosyal ağ entegrasyonu ve web olayı en iyi olan cihaz ki meego bölüüne bakarsan şimdiden güzel oyunları var iyi bir işletim sistemi ve gelelim symbiana özellikle belle ile daha da beğendiğim bir işletim sistemi asşında olaya bakarsak kullanıcılar yavaş ve donuyor filan diyor ama başıma geldi diymem bu olalar fakat şu an için oyun sıkıntı symbianda biraz geç geliyor onun çin şu an en iyi tercih ios eğer paran yoksa JAİLBREAKlı bir ios

franzliszt

franzliszt

Üye
Al işte, bir felsefeci daha.

İlk olarak, Qt API Mapping aracının asıl amacının ve yönteminin; tüm yazılımı portlamaktan çok uzakta olduğunu biliyorsundur sanırım. Her C++ ile yazılmış iOS ve Android uygulaması %100 sorunsuz bir şekilde portlanabiliyor bu araç ile. İşin temel amacı bu zaten. Diğerleri gibi değil.

İnternette biraz araştırma yapmış olsaydın; Samsung Galaxy S2'nin belirtilen saniyedeki çizebildiği poligon sayısının 90 milyon, N9'un belirtilen saniyedeki çizebildiği poligon sayısının ise 190 milyon olduğunu anlardın. Yalnızca internette araştırma yap. Kağıt üzerindekilerle konuşmak çok kolay.

Bir de internet çözümü olarak hızdan bahsetmiyorsan; WebKit 2 (Chrome tarayıcısında kullanılan temel ve başka hiçbir mobil tarayıcıda bulunmuyor), Adobe Flash ve HTML 5 desteği (Android tarayıcılarının iki katından daha fazla HTML 5 performansı sunuyor) ile N9'da çok daha zengin içeriğe ulaşabilirsin.

MeeGo'da aynı zamanda öyle bir kamera yazılımı var ki. Kameraya dokunduğun zaman anında çekiyor. Samsung Galaxy S 2'de bu bazen 2 saniyeyi bile buluyor. (Uzun bir süre telefonu test ettim, biliyorum)

Eğer, Apple iPhone 4S almayacaksan, önceki iPhone sürümlerinin hiçbirini almamanı öneririm. iOS gerçekten çok stabil bir sistem ama ciddiyim, iPhone 4 alma. (Örnek bir neden söyleyeyim: SIM kartı takmazsan telefon çalışmıyor bile!) Onun yerine N9 veya SGS 2 al çok daha iyidir.

----------Eklendi @ 19:51:03 ---------- Yazıldı @ 19:47:54 ----------

Ya var ya senin yazdıklarını okuyunca aklıma Recep İvedik geliyor. :D Herşeye bilip bilmeden maydonoz oluyorsun.

Örneğin Qt API Mapping aracı ile birkaç uygulama portlandı. Uygulamalarda %95 - %98 oranında kodlar değiştirilmeden kullanıldı, yalnızca API'ler değiştirildi. Bu QTAM aracının temeli budur. Bir uygulama yazdığın zaman QTAM ile API'leri değiştirmen 2 haftayı almaz. Sen gelmiş 3-4 ay diyorsun ya :D

Bu arada iOS uygulamalarını nasıl açacak demişsin, o da komedi filmi gibi zaten.
Biz ipa formatını açması için portlamıyoruz. Kaynak kodundaki API'leri değiştirip DEB olarak paketlemen gerekli. Qt de kaynak kodu okuyup DEB olarak paketleyebiliyor. Geriye yalnızca QTAM kullanıp API'leri değiştirmeye kaldı.

vahh vahh vahh hayallere kapılmışsınız siz ,, ben portlanmanın ne olduğunu gayet iyi biliyorum , sgs2 artı iphone4 e sahibim , havadan sıkmıyorum , bundan öncede moskovadan aldığım n900 ü kullanıyordum hani bu tecrübelerim olmasa size bu pamuk hayallere kanıcam , ben ne diyorum buyrun bana gösterin birtane portlanmış uygulama meegoya buyrun .. fifa portlarmısınız , needforspeed varmı ? htlm 5 diyorsunuz gidin ios 5 in htlm skoruna bakın.... iki katından yüksek skor yapıyormuşmuş hahaha....neymiş en hızlı kamera açılışıymış , düzeltelimde sizde öğrenin htc ve galaxys2 ondan çok daha ksa sürede kamerayı hazırlıyor (htc sensation-galaxys2 romla ).... o 190 milyon poligon yazıları fısssss çıktı girinde asıl siz araştırın bakın kaç çiziyor ... bir kere akıl var mantık var çift işlemcili mali gpulu cihazdan nasıl daha fazla poligon çizecek hem bir alt segmente sahip işlemci ve 1.5 kat düşük gpu ile ???? felsefe yaptığımı sanıyorsunuz biraz küçümseme ile komplex duygularınızdan uzaklaşmaya çalışmanızı anlıyorum ama gerçekleri söylüyorum yalansa yalanlayın beni.
ve bilip bilmeden sallamayalım böyle küçük numaralarla yok neymiş sim takmazsan çalışmıyormuş muşda buda kötüymüşmüş ,,, telefon bu arkadaş sim kartını takıcaksın ..
ayrıca bu devirde daha 1080p oynatamayan özelliklede mkv 1080p oynatamayan bir cihazsa o yere göğe sığdıramadığınız n9 helal olsun size ve 1080p de çekemiyor ekliyeyim hani hızlı açıyor diye övündüğün cihaz .içindeki wireless kartıda 21mbit altı yani ben moskovada yaşıyorum 1gb şak diye indiriyor . yeni iphone4s dede benzer bir hızlı wireless çipi mevcut .artı illa yazılım hakkında tartışacaksak apple linux üstünde kaldı herzaman ve bir ara oturunda tavsiyem mac hakkında bilgi edinin çünkü ios bir nevi maskot sistemi ve geliştiricileri sizin de gördüğünüz gibi meegoya göre çok daha fazla üretken ve kaliteli yanlışmı?

• Beğen
Tepkiler: 61semih

Lenneth

Üye
Piyasaya çıkmamış, doğru düzgün uygulama ve oyun desteği olmayan , intel tarafından desteklenmeyecek bir sistemi sırf Nokia yaptı, Nokia yaptıysa iyi yapmıştır :) diye en iyi ilan edenler bana şaka gibi geliyor.

coacoa

Üye
bu bölüm şakacı arkadaşlarla dolu şaşırmayın

pRime.

pRime.

Üye
abi ozaman sen skıl ben konuya bakarak yazıyorum en iyi sistem ios dir bana göre tartışacaksak elle tutulur örnek gösterirsin portlanmış görürüz yada portlandı dersin savunursun ne var elde 0----------Eklendi @ 19:16:30 ---------- Yazıldı @ 19:09:12 ----------hadi yapsınlar qt ile görelim . iphone4 gpu-- sgs535 --- n9 530 peki bu kadar anlatıyorsun çıkıp şunu diyebilirmisin meego androidden ve ios den çok daha iyi ? iyiyse neye göre iyi neyini gördükde iyi kullandınmıda iyi ?ayrıca portlasa ne ? bir sgs2 ye yada iphone 4s e kafa tutabilirmi ,, ben cevaplim hayır anca port oyun beklersin 3,4 aya gelir yada pardon beklersin gelmez yanılıyormuyum yoksa oturup kodlayacakmısın .
Zaten gs2'den veya 4s'ten iyi demiyorum lafı oraya niye çektin anlamıyorum? Ama meego ios'un açık kaynak kodlusudur, bunu demeye çalışıyorum. Incelemeler, videolar bunu gösteriyor. İki gpu da 14m poligon ciziyor ayrıca.

nidforspid

nidforspid

Üye
Stabilite ve hız konusunda iki işletim sistemi var.

Birincisi iOS. Çok fazla uygulaması vardır, fakat bir süre sonra sıkılırsın, çünkü uygulama menüsünden başka birşeyi yok.

İkincisi MeeGo. N9 ile beraber sürüldüğü için fazla uygulaması yok fakat yakında Android ve iOS uygulamalarının port sürümlerini çalıştırabilecek. Aynı zamanda Android oyunları emülatörü ile istediğin Android oyununu da çalıştırabilecek. Nokia N9 alırsan uzun vadede kâr edersin.

Şöyle ki:
Telefon saniyede 190 milyon poligon oluşturabiliyor. SGS 2 ise yalnızca 90 milyon poligon üretebiliyor. Örneğin Asphalt 9 çıkarsa ve saniyede istediği poligon sayısı 120 milyon olursa SGS 2 yapamaz bunu fakat N9 çok rahat yapabilir. Bu nedenle de Asphalt 9'un gerçek HD'sini sen oynarken SGS 2 kırpılmış versiyonunu oynar. Zaten 1 GB RAM'e sahip ki bu istediğin 7 HD (ve daha fazlasını) oyunu aynı anda açman için yeterlidir. Lenneth bile Nokia düşmanı olmasına karşın bunu kabul ediyor :)

Eğer çok yüksek donanımlı bir telefon istiyorsan Android telefonların zorunluluğu yüzünden Android telefonlar. Çünkü çok fazla donanım tüketir. Fakat N900 bile birçoğunu siler süpürür.

Bu nedenle tercihini N9 veya iPhone 4S yönünde kullan. Şayet ben ocak ayında Nokia N9 alacağım.

oooo bol keseden....

bir kere en stabil sistem bada ,sonra ios sonra android sonra meego ve gerisi

badacı zannetmeyin beni kullandım hepsini

----------Eklendi @ 00:45:16 ---------- Yazıldı @ 00:33:41 ----------

vahh vahh vahh hayallere kapılmışsınız siz ,, ben portlanmanın ne olduğunu gayet iyi biliyorum , sgs2 artı iphone4 e sahibim , havadan sıkmıyorum , bundan öncede moskovadan aldığım n900 ü kullanıyordum hani bu tecrübelerim olmasa size bu pamuk hayallere kanıcam , ben ne diyorum buyrun bana gösterin birtane portlanmış uygulama meegoya buyrun .. fifa portlarmısınız , needforspeed varmı ? htlm 5 diyorsunuz gidin ios 5 in htlm skoruna bakın.... iki katından yüksek skor yapıyormuşmuş hahaha....neymiş en hızlı kamera açılışıymış , düzeltelimde sizde öğrenin htc ve galaxys2 ondan çok daha ksa sürede kamerayı hazırlıyor (htc sensation-galaxys2 romla ).... o 190 milyon poligon yazıları fısssss çıktı girinde asıl siz araştırın bakın kaç çiziyor ... bir kere akıl var mantık var çift işlemcili mali gpulu cihazdan nasıl daha fazla poligon çizecek hem bir alt segmente sahip işlemci ve 1.5 kat düşük gpu ile ???? felsefe yaptığımı sanıyorsunuz biraz küçümseme ile komplex duygularınızdan uzaklaşmaya çalışmanızı anlıyorum ama gerçekleri söylüyorum yalansa yalanlayın beni.
ve bilip bilmeden sallamayalım böyle küçük numaralarla yok neymiş sim takmazsan çalışmıyormuş muşda buda kötüymüşmüş ,,, telefon bu arkadaş sim kartını takıcaksın ..
ayrıca bu devirde daha 1080p oynatamayan özelliklede mkv 1080p oynatamayan bir cihazsa o yere göğe sığdıramadığınız n9 helal olsun size ve 1080p de çekemiyor ekliyeyim hani hızlı açıyor diye övündüğün cihaz .içindeki wireless kartıda 21mbit altı yani ben moskovada yaşıyorum 1gb şak diye indiriyor . yeni iphone4s dede benzer bir hızlı wireless çipi mevcut .artı illa yazılım hakkında tartışacaksak apple linux üstünde kaldı herzaman ve bir ara oturunda tavsiyem mac hakkında bilgi edinin çünkü ios bir nevi maskot sistemi ve geliştiricileri sizin de gördüğünüz gibi meegoya göre çok daha fazla üretken ve kaliteli yanlışmı?

çok doğru birkere n9 okadar üçgen çizse wavede galaxys deona yakın çizerdi

n9 un grafik kartı wave ve galaxys kinden bile düşük model tabi n9 cpu ile atak yapıyor ama
yinede zayıf bu yönde galaxys 2 le okonuda karşılaştırmak zaten cahilliktir

61semih

61semih

Üye
her sıstemın kendıne gore avantaj dezavantajları var burada en ıyı demek kısıden kısıye degısır.sıstem ısleyısı olarak ios fakat ıos unda kısıtlanmıs kısısellestirme daha dogrusu kişiselleştirememe gıbı bır durumu var,bunun yanında piyasadakı os lar bazında en cok oyun uygulama sayısı ve kalıtesı bakımından en ıyısı fakat ios lu cıhazlar pahalı ve flash vıdeolar desteklenmıyor html5 çalıştırıyor
android ios kadar iyi işliyen bır sıstem değil arka planda calısan uygulamalar bence en buyuk handıkapı fakat bunun yanında ios tan sonra uygulama acısından en zengın sıstem ve sınırsız özgürleştirme olanagıda mevcut,hre butceye gorede bulunabılır ve flash vıdeoları oynatabılır
symbyan bana gore vaadesı 2015 e kadar degıl 1,5 yıl oncesınde yanı2010yılında bıtmıs bır sıstem agır ıslıyen takılmalar reset atmaların yanında bu ıkı sıstem kadar uygulamaya ve uygulama kalıtesıne sahıp degıl,zaten nokıa da kabul etmıs durumda orta vadedekı planlarına bakınca..
bada cok yaygın degıl uygulama sıkıntısı var

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
Android.

cyber

cyber

Üye
MeeGo.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt