Günümüzdeki En İyi İşletim Sistemi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aaallliii

Üye
    Konu Sahibi
Günümüzdeki En İyi İşletim Sistemi
Beyler ben yeni bir telefon alacağım ancak alacağım telefon, serisinde 1 numara olacak. Yani N serisi telefonların en iyisi bana göre N95 8GB. Onun gibi olacak ama herhalde bana Symbian önermezsiniz. Her oyunu açacak, RAM ve Mhz yüksek olacak. Ayrıca içi ''Dolu'' bi telefon olacak :) Sizce en iyi işletim sistemi nedir?

mstf_l

mstf_l

Üye
fiyat ve aradigin ozellikleri(oyun kamera internet) soylersen daha kolay bulursun

Lenneth

Üye
Bence Android ama oyun konusunda bakiyorsaniz iOs.

mstf_l

mstf_l

Üye
oyun acisindan 1000 tl ve ustu galaxy s2 desire hd optimus black daha altta ideos x5 ve galaxy ace

Del Rey

Del Rey

Üye
Stabilite ve hız konusunda iki işletim sistemi var.

Birincisi iOS. Çok fazla uygulaması vardır, fakat bir süre sonra sıkılırsın, çünkü uygulama menüsünden başka birşeyi yok.

İkincisi MeeGo. N9 ile beraber sürüldüğü için fazla uygulaması yok fakat yakında Android ve iOS uygulamalarının port sürümlerini çalıştırabilecek. Aynı zamanda Android oyunları emülatörü ile istediğin Android oyununu da çalıştırabilecek. Nokia N9 alırsan uzun vadede kâr edersin.

Şöyle ki:
Telefon saniyede 190 milyon poligon oluşturabiliyor. SGS 2 ise yalnızca 90 milyon poligon üretebiliyor. Örneğin Asphalt 9 çıkarsa ve saniyede istediği poligon sayısı 120 milyon olursa SGS 2 yapamaz bunu fakat N9 çok rahat yapabilir. Bu nedenle de Asphalt 9'un gerçek HD'sini sen oynarken SGS 2 kırpılmış versiyonunu oynar. Zaten 1 GB RAM'e sahip ki bu istediğin 7 HD (ve daha fazlasını) oyunu aynı anda açman için yeterlidir. Lenneth bile Nokia düşmanı olmasına karşın bunu kabul ediyor :)

Eğer çok yüksek donanımlı bir telefon istiyorsan Android telefonların zorunluluğu yüzünden Android telefonlar. Çünkü çok fazla donanım tüketir. Fakat N900 bile birçoğunu siler süpürür.

Bu nedenle tercihini N9 veya iPhone 4S yönünde kullan. Şayet ben ocak ayında Nokia N9 alacağım.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
para sIkIntIn yoksa iphone al

franzliszt

franzliszt

Üye
Stabilite ve hız konusunda iki işletim sistemi var.

Birincisi iOS. Çok fazla uygulaması vardır, fakat bir süre sonra sıkılırsın, çünkü uygulama menüsünden başka birşeyi yok.

İkincisi MeeGo. N9 ile beraber sürüldüğü için fazla uygulaması yok fakat yakında Android ve iOS uygulamalarının port sürümlerini çalıştırabilecek. Aynı zamanda Android oyunları emülatörü ile istediğin Android oyununu da çalıştırabilecek. Nokia N9 alırsan uzun vadede kâr edersin.

Şöyle ki:
Telefon saniyede 190 milyon poligon oluşturabiliyor. SGS 2 ise yalnızca 90 milyon poligon üretebiliyor. Örneğin Asphalt 9 çıkarsa ve saniyede istediği poligon sayısı 120 milyon olursa SGS 2 yapamaz bunu fakat N9 çok rahat yapabilir. Bu nedenle de Asphalt 9'un gerçek HD'sini sen oynarken SGS 2 kırpılmış versiyonunu oynar. Zaten 1 GB RAM'e sahip ki bu istediğin 7 HD (ve daha fazlasını) oyunu aynı anda açman için yeterlidir. Lenneth bile Nokia düşmanı olmasına karşın bunu kabul ediyor :)

Eğer çok yüksek donanımlı bir telefon istiyorsan Android telefonların zorunluluğu yüzünden Android telefonlar. Çünkü çok fazla donanım tüketir. Fakat N900 bile birçoğunu siler süpürür.

Bu nedenle tercihini N9 veya iPhone 4S yönünde kullan. Şayet ben ocak ayında Nokia N9 alacağım.

ne güzel hayal bunlar :)) siz meegoda ios çalıştırırsınız umarım . ben n900deyken android çalıştırmanın ne olduğunu bilenlerdenim kolay gelsin diyim.
birde şunu anlamadım n9 nasıl power sgx le mali 400 gpu ve çift işlemcili cortex a9 platformu bir donanımdan yüksek poligon çizebiliyor nerde yazıyor bu ?
bir kere akıl var mantık var sgs2 nereeeee n9 nere . n9 internete yönelik linux-meego alt yapılı tek işlemcili cortex a 8 le çalışsan bir cihaz ,,
benim tavsiyem jailbreakli bir iphone4 dür, istediğin gibi cydia ile notifcation sayfa görselleştirme yapabilirsin.ayrıca installous ile bedava tüm oyunları yükler keyfine bakarsın .

anılbaran

anılbaran

Üye
şuan bana göre iyi bi işletim sistemi yokkiiii

pRime.

pRime.

Üye
benim tavsiyem jailbreakli bir iphone4 dür, istediğin gibi cydia ile notifcation sayfa görselleştirme yapabilirsin.ayrıca installous ile bedava tüm oyunları yükler keyfine bakarsın .

kendin diyorsun jailbreak olunca...
bunun dışında meego'dur.

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
n serisinin en iyi modeli sana göre n95 mi ? yanılıyorsun n8,n9 var :ehe

pRime.

pRime.

Üye
ne güzel hayal bunlar :)) siz meegoda ios çalıştırırsınız umarım . ben n900deyken android çalıştırmanın ne olduğunu bilenlerdenim kolay gelsin diyim.

ios oyunlarını ve uygulamaları qt api toolkit ile portlaynabilecek, ios yazılımını kurmayla alakası yok.

franzliszt

franzliszt

Üye

ios oyunlarını ve uygulamaları qt api toolkit ile portlaynabilecek, ios yazılımını kurmayla alakası yok.

ios oyunlarını nasıl açaçak ipa formatlı , port hiçbir zaman aynı randımanı vermez heleki daha düşük donanımla ve sistemle.ne yani meego çalıştıracakda iphone a kafamı tutacak yada androide ? :) 1gb fifa at içine portla çalıştır ekran çözünürlüğü bile yüksek iphone4 de nasıl port olacak

----------Eklendi @ 18:33:18 ---------- Yazıldı @ 18:25:26 ----------

kendin diyorsun jailbreak olunca...
bunun dışında meego'dur.
sana göre meego bana göre ios :) ben sana şuan en iyi sistemin yolunu söylüyorum yapmak yapmamak tercihtir jailbreakli bir iphone4 , meegoyu tanımaz .meego daha emekliyor kaçtane app i var ? ne kadar desteği var ? ilk önce kullanalım görüp yorum yapalım benim binlerce alternatif kaliteli program havuzumda varken kusura bakmayın , meego alternatifin alternatifi olabilir çünkü apple seçimi olmasa android şuan seçiliyor ve 4.0 sürümüde gayet iyi gibi gözüküyor. market destek önemli

futbol123

futbol123

Üye
ios tabi ve android

pRime.

pRime.

Üye
ios oyunlarını nasıl açaçak ipa formatlı , port hiçbir zaman aynı randımanı vermez heleki daha düşük donanımla ve sistemle.ne yani meego çalıştıracakda iphone a kafamı tutacak yada androide ? :) 1gb fifa at içine portla çalıştır ekran çözünürlüğü bile yüksek iphone4 de nasıl port olacak

düşük donanım? iphone 4 ile aynı donanım var 1gb da ram. (meego'lu n9) 4s için olanları olmasa da iphone 4 uygulamalarını, oyunlarını portlayabilecekler zaten adı üstünde portlama. symbian, android oyunlarının büyük kısmı ios portu olduğunu hatırlatırım. bu portlama yöntemi ise çok daha basit ve hızlı.

Kingmortall

Kingmortall

Üye
symbian belle ve nokia 701 1 ghz hız 5 mp kamera

pRime.

pRime.

Üye

sana göre meego bana göre ios ben sana şuan en iyi sistemin yolunu söylüyorum yapmak yapmamak tercihtir jailbreakli bir iphone4 , meegoyu tanımaz .meego daha emekliyor kaçtane app i var ? ne kadar desteği var ? ilk önce kullanalım görüp yorum yapalım benim binlerce alternatif kaliteli program havuzumda varken kusura bakmayın , meego alternatifin alternatifi olabilir çünkü apple seçimi olmasa android şuan seçiliyor ve 4.0 sürümüde gayet iyi gibi gözüküyor. market destek önemli

dostum ios kullanıyorum jb'li bana anlatmana gerek yok. zaten jb ile yapılabilecekleri ben belirtmiştim. ama jb olmazsa zevk alamazsın iostan uygulama çokluğu, hız güzel ama kapalılık ve çoklu işlem desteğinin gerçek olmaması ve bunun gibi bir sürü eksik bir süre sonra sistemden sıkılmama sebep oluyor.

franzliszt

franzliszt

Üye
dostum ios kullanıyorum jb'li bana anlatmana gerek yok. zaten jb ile yapılabilecekleri ben belirtmiştim. ama jb olmazsa zevk alamazsın iostan uygulama çokluğu, hız güzel ama kapalılık ve çoklu işlem desteğinin gerçek olmaması ve bunun gibi bir sürü eksik bir süre sonra sistemden sıkılmama sebep oluyor.
abi ozaman sen skıl ben konuya bakarak yazıyorum en iyi sistem ios dir bana göre tartışacaksak elle tutulur örnek gösterirsin portlanmış görürüz yada portlandı dersin savunursun ne var elde 0

----------Eklendi @ 19:16:30 ---------- Yazıldı @ 19:09:12 ----------

düşük donanım? iphone 4 ile aynı donanım var 1gb da ram. (meego'lu n9) 4s için olanları olmasa da iphone 4 uygulamalarını, oyunlarını portlayabilecekler zaten adı üstünde portlama. symbian, android oyunlarının büyük kısmı ios portu olduğunu hatırlatırım. bu portlama yöntemi ise çok daha basit ve hızlı.
hadi yapsınlar qt ile görelim . iphone4 gpu-- sgs535 --- n9 530
peki bu kadar anlatıyorsun çıkıp şunu diyebilirmisin meego androidden ve ios den çok daha iyi ? iyiyse neye göre iyi neyini gördükde iyi kullandınmıda iyi ?
ayrıca portlasa ne ? bir sgs2 ye yada iphone 4s e kafa tutabilirmi ,, ben cevaplim hayır anca port oyun beklersin 3,4 aya gelir yada pardon beklersin gelmez yanılıyormuyum yoksa oturup kodlayacakmısın .

coacoa

Üye
bu konuyu nereye açarsan aç her yerde android derler (çoğunluk) çünkü gerçekten öyle

franzliszt

franzliszt

Üye
cydia ile değişim yapılıyor buda alternatif

Del Rey

Del Rey

Üye
birde şunu anlamadım n9 nasıl power sgx le mali 400 gpu ve çift işlemcili cortex a9 platformu bir donanımdan yüksek poligon çizebiliyor nerde yazıyor bu ?
bir kere akıl var mantık var sgs2 nereeeee n9 nere . n9 internete yönelik linux-meego alt yapılı tek işlemcili cortex a 8 le çalışsan bir cihaz

Al işte, bir felsefeci daha.

İlk olarak, Qt API Mapping aracının asıl amacının ve yönteminin; tüm yazılımı portlamaktan çok uzakta olduğunu biliyorsundur sanırım. Her C++ ile yazılmış iOS ve Android uygulaması %100 sorunsuz bir şekilde portlanabiliyor bu araç ile. İşin temel amacı bu zaten. Diğerleri gibi değil.

İnternette biraz araştırma yapmış olsaydın; Samsung Galaxy S2'nin belirtilen saniyedeki çizebildiği poligon sayısının 90 milyon, N9'un belirtilen saniyedeki çizebildiği poligon sayısının ise 190 milyon olduğunu anlardın. Yalnızca internette araştırma yap. Kağıt üzerindekilerle konuşmak çok kolay.

Bir de internet çözümü olarak hızdan bahsetmiyorsan; WebKit 2 (Chrome tarayıcısında kullanılan temel ve başka hiçbir mobil tarayıcıda bulunmuyor), Adobe Flash ve HTML 5 desteği (Android tarayıcılarının iki katından daha fazla HTML 5 performansı sunuyor) ile N9'da çok daha zengin içeriğe ulaşabilirsin.

MeeGo'da aynı zamanda öyle bir kamera yazılımı var ki. Kameraya dokunduğun zaman anında çekiyor. Samsung Galaxy S 2'de bu bazen 2 saniyeyi bile buluyor. (Uzun bir süre telefonu test ettim, biliyorum)

Eğer, Apple iPhone 4S almayacaksan, önceki iPhone sürümlerinin hiçbirini almamanı öneririm. iOS gerçekten çok stabil bir sistem ama ciddiyim, iPhone 4 alma. (Örnek bir neden söyleyeyim: SIM kartı takmazsan telefon çalışmıyor bile!) Onun yerine N9 veya SGS 2 al çok daha iyidir.

----------Eklendi @ 19:51:03 ---------- Yazıldı @ 19:47:54 ----------

abi ozaman sen skıl ben konuya bakarak yazıyorum en iyi sistem ios dir bana göre tartışacaksak elle tutulur örnek gösterirsin portlanmış görürüz yada portlandı dersin savunursun ne var elde 0

----------Eklendi @ 19:16:30 ---------- Yazıldı @ 19:09:12 ----------

hadi yapsınlar qt ile görelim . iphone4 gpu-- sgs535 --- n9 530
peki bu kadar anlatıyorsun çıkıp şunu diyebilirmisin meego androidden ve ios den çok daha iyi ? iyiyse neye göre iyi neyini gördükde iyi kullandınmıda iyi ?
ayrıca portlasa ne ? bir sgs2 ye yada iphone 4s e kafa tutabilirmi ben cevaplim hayır anca port oyun beklersin 3,4 aya gelir yada pardon beklersin gelmez yanılıyormuyum yoksa oturup kodlayacakmısın .

Ya var ya senin yazdıklarını okuyunca aklıma Recep İvedik geliyor. :D Herşeye bilip bilmeden maydonoz oluyorsun.

Örneğin Qt API Mapping aracı ile birkaç uygulama portlandı. Uygulamalarda %95 - %98 oranında kodlar değiştirilmeden kullanıldı, yalnızca API'ler değiştirildi. Bu QTAM aracının temeli budur. Bir uygulama yazdığın zaman QTAM ile API'leri değiştirmen 2 haftayı almaz. Sen gelmiş 3-4 ay diyorsun ya :D

Bu arada iOS uygulamalarını nasıl açacak demişsin, o da komedi filmi gibi zaten.
Biz ipa formatını açması için portlamıyoruz. Kaynak kodundaki API'leri değiştirip DEB olarak paketlemen gerekli. Qt de kaynak kodu okuyup DEB olarak paketleyebiliyor. Geriye yalnızca QTAM kullanıp API'leri değiştirmeye kaldı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt