Güney'le savaş için bir adım daha

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Güney'le savaş için bir adım daha
BM Güvenlik Konseyi'nin yeni yaptırım kararına sert tepki gösteren Kuzey Kore, Güney Kore ile arasındaki 'saldırmazlık' anlaşmasını sona erdirdiğini açıkladı. Kuzey Kore, iki ülke arasındaki kırmızı hat ve sınır noktasını da kapatacak.



BM Güvenlik Konseyi'nin, geçtigimiz ay yaptığı nükleer denemenin ardından yaptırım uygulama kararı aldığı Kuzey Kore, Güney Kore'ye karşı "savaş" çıkaracak bir karar aldı.

Devlet haber ajansı KCNA'da yapılan açıklamada, Güney Kore ile aralarındaki tüm barış anlaşmalarını sona erdirdiklerini, askersiz bölgenin içinde kalan Panmunjom sınırının kapatıldığı belirtildi. Güney ile Kuzey arasında 1971 yılında kurulan hat, gerginlik durumunda doğrudan iletişim kurulmasını sağlıyordu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un 2010 yılında Güney Kore'yi top atışına tutan askeri birlikleri ziyaret ettiği de iddia edildi.

GÜNEY KORE: YOK EDERİZ

Kuzey Kore'nin "saldırmazlık" anlaşmalarını sona erdirdiği açıklamasına Güney Kore'den sert tepki geldi. Güney Kore Savunma Bakanlığı sözcüsü Kim min-suk, Pyongyang'ın kendilerine nükleer saldırıda bulunmaları halinde, Kuzey Kore rejimini yok edeceklerini söyledi.

DÜN ABD'Yİ TEHDİT ETTİ

Kuzey Kore, BM Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylama öncesinde de ABD'ye karşı nükleer saldırı tehdidinde bulunmuştu. Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Washington yönetimine karşı "saldırganların merkezlerine önleyici nükleer saldırı" düzenleme hakkını kullanacağını söylemişti.

BM'DEN KINAMA

Çin ile ABD tarafından hazırlanan yaptırım paketi, BM Güvenlik Konseyi tarafından oybirliğiyle kabul edildi. BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal eden Kuzey Kore'nin kınandığı güçlü bir mesajla verildi.

BEYAZ SARAY'DAN TEPKİ

ABD de, Kuzey Kore'nin saldırısı karşısında kendini savunabilme becerisine sahip olduklarını açıkladı. Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, tehdit ve kışkırtmalarını artıran Kuzey Kore'nin hiçbir şey kazanamayacağını söyledi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
203
Selim Baltaci
YaşlıTaşCocuk54
Cevap
3
Görüntüleme
944
eZeL634
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
343
doctorrr
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
314
doctorrr


Üst Alt