güncelleme hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şöyle biraz konuya ve cevaplara baktım.
Bunun benzeri konular açılmıştı.
Bence bir yenisini açmaya hiç gerek yok.
Evet belki sürekli birşeyler beklemek yanlış, ama cevap veren arkadaşlar da haklı.
Millet aya gidiyor, Nokia hala yaya...
Donanım yönünden geride, yazılım yönünden geride.
Sırf menüsü ve kullanıcı dostu arayüzünden dolayı kullanmaya devam ediyoruz.
Ama Nokia da "ısıtıp ısıtıp tepsiye koymak" yerine artık kullanıcıların taleplerine cevap vermek zorunda.

Ben şahsen Lumia 800'ü bekliyorum.
Türkiye'ye muhtemelen Nisan ayı sonlarında 1000-1400 TL aralığında (ortalama 1200 TL'den) giriş yapacaktır diye düşünüyorum.
Fiyatı 1000 TL civarına düşerse Lumia 800'ü almayı düşünüyorum.
Lumia'ların hepsine baktım.
Boyut ve özellikler açısından en kullanışlısı Lumia 800 gibi duruyor.
Bence dokunmatik telefon için en ideal boyut 3.7" o da olmadı 4.0"...
4.0"den yukarısı tablet sınıfına giriyor bana göre.
Farklı fikirlere saygı duyarım ama tek elle kullanamadıktan ve cebe sığmadıktan sonra ben telefona "cep telefonu" demem.
O yüzden durumum olursa ve uygum bir fiyata gelirse; kesinlikle Lumia 800 diyorum.

papakudioflu

Emekli Yönetici
lumia800de iyi telefon ama ön kamerası olmaması dezavantaj hem lumia800 şu anda bile 1150-1000 tl arası var türkiyede

sende haklısın aslında ama bana görede lumia 900 ün bi klası var ya

lumia800de iyi telefon ama ön kamerası olmaması dezavantaj hem lumia800 şu anda bile 1150-1000 tl arası var türkiyede

Gören de her gün görüntülü konuşma yapıyoruz sanacak
---
Türkçe desteği olmayan yurtdışı ürünler onlar.
Türkçe orjinal kvk garantilisi gelsin hele o zaman görelim fiyatını.

n8'imi navigasyon cihazı olarak kullanıom zaten yakın zaman da n8 vermeden,s2 yada htc xe düşünüyorum bir süre + ve - yönlerini tartıyım,ozaman alıcağım.

papakudioflu

Emekli Yönetici
hergün yapmasamda birkaçgünde bir yaparım ve o kamera sadece görüntülü görüşme için degil bir proyla webcam olarak kullanırsın yarın öbürgün ayrıca tango güncellemesi türkçe dil destegi var ve üç önce ilk olarak çin den başlayarak yayınlanmaya basladı artı paaaport kayıtlı garantili cihazlardan bahsediyorum kvk nokiaya servis hizmeti veren aynı zamanda nokia ithalatı yapan bir firma cihazlar yasal yollardan faturalı satış yapılmışsa uluslarası nokia garantisindedir

Bize uluslararası değil cihazı Türkiye'nin çoğu yerinde kolayca teslim edip çabucak geri alabileceğimiz garanti lazım.
"Distribütör" ile "ithalatçıyı" karıştırmamak gerek.
KVK ve diğer distribütörler, yaygın servis ağıyla sistemli ve hızlı çalışıyor.
İthalatçı firmadan ürünü aldığın zaman belki 80-100 daha ucuza alıyorsun ama bir arıza çıktığında sadece o firmaya gönderebiliyorsun.
İthalatçı firmada servis ağı ve şubecilik diye bir şey yok.
Kargoya vereceksin gidecek, 1 ay orda bekleyecek; ya yapılacak ya yapılmayacak.
Ne aşamada olduğu hakkında bilgi alamayacaksın doğrudürüst.
Belki de hiçbir şey yapılmadan geri gelecek.

İthalatçı firma burada şu konumda oluyor:
Hani bir reklam vardı:
"Garantisi bizzat benim abi..."

Nokia Türkiye'nin sitesinde Lumia 800'ü görmedikçe Türkiye'ye gelmiş saymamak gerek

papakudioflu

Emekli Yönetici
senin bu dedigine göre adam amerikadan nokia lumia900le gitse dünyanın herhangibir yerine lumia900 amerikadan baska hiçbiryerde olmadıgı için tamire veremez gibi bişey teleservice var dünyanın heryerinde ve türkiyede nokia yetkili servisi

----------Eklendi @ 23:06:20 ---------- Yazıldı @ 22:56:22 ----------

ayrıca ben yurtdışına tatile gitti kendime bir nokia telefon aldım türkiyeye geldim garantiden çıktımı şimdi benim telefonum hayır çıkmadı ister nokia care götür ister kvkya yapmak zorunda kvk sadece kvk çıkışlı cihazların servisi degil nokia servis yetkisi almış bir teknik servistir genpa çıkışlıda olsa sts çıkışlıda olsa teslim ederim yapmasında görelim

doğru diyorsunuz ancak ülkemizde yanlızca ab ülkelerinden alınan cihazların garantisi geçerli oluyordu..gene de yanıltmayım..

[ENGİN]

Üye
aynen nokia'yla anlaşması olan tüm servisler bakmak zorunda kvk genpa vs çıkışlı olması gerekmez.diyelim'ki tel genpa çıkışlı kvk'ya götürdünüz cıhaz kvk garantılıyse bakabılırız diyemez sözleşmeye aykırı hareket etmiş olur.

Arkadaşlar konuyu tam anlatamadım galiba.
Burda KVK-GENPA meselesi değil.
Bunlar yetkili distribütör zaten.

İkisi de birbirininkine yada diğer distribütörlerinkine bakar.
Ben bunların dışındaki "ithalatçı firma"dan (paralel ithalat/grey market) dediğimiz firmalardan bahsediyorum.
Bunlar çoğu zaman daha Nokia Türkiye'nin resmi sitesinde yer almadan ve yetkili distribütörlerden önce getiriyorlar bazı modelleri Türkiye'ye.
Veya sonra da getirseler farketmez.
KVK ve GENPA bu firmaların getirdiği ürünlere bakmıyor yanlış bilmiyorsam!
Bu yüzden bazı alışveriş sitelerinde dikkat ederseniz.

*İthalatçı firma garantili fiyatı: ..... TL (Sadece getiren firmanın garantisinde)

*Distribütör firma garantili fiyatı: ..... TL (KVK,GENPA v.s v.s) ->Bu 80-100 TL fazladır genelde.

kvk çıkışlı olan kvk çıkışlıdır. Öyle olsa kvk'lı cihazınızı genpa'da imei sorgulaması yapın bakalım genpa çıkışlı mı yazıyor? Yazmıyorsa tutupta genpa'da geçerli olur mu diyeceksiniz? Yurt içi cihazın anlamı şu dur;o elektronik alete ilgili firma bakar. Tutupta başka teknik servise verirseniz sizden işçilik ücretini bile alır. Yurt dışı cihazlarında da yurt dışı firması ilgileniyor uluslar arası 1 yıllık garanti sadece aldığınız firmada geçerli. Bütün teknik servisler de geçerli olmaz. Bu şöyle oluyor;yurtdışından bir nokia alırsanız dünya geneli nokia care'de teknik öyle tamirat falan yoktur tamir işin de görevliler zaten sizi ya kvk'da genpa'da vs vs yaptırmanız lazım der.(cebinizden ücret çıkması lazım olur işlem yapmları için.)

papakudioflu

Emekli Yönetici
teleservis diye bişey duymadınız galiba tutturdunuz bi kvk gidiyosunuz kvk birtek türkiyede var teleservis dünyanın heryerinde var ve nokianın ulusarası yetkili teknik servisidir cihazınız kayıtlı nokia olsun yeter kargoya verirsin yapıp gönderirler kaçkere gönderdim yurtdışı cihazımı ücret falanda ödemedim ayrıca o kvk nın vukuatlarını buraya yazsam forumdaki bütün sayfalar yetmez

----------Eklendi @ 02:22:46 ---------- Yazıldı @ 02:19:39 ----------

en basit forumdan bi arkadasın basına gelenleri okumuşsunuzdur telefonu teslim etmedikleri halde teslim edilmiş gibi sahte evrakla 20işgününden kurtulmaya çalışıyor kvk tabi yersen

----------Eklendi @ 02:24:12 ---------- Yazıldı @ 02:22:46 ----------

bişey daha ekliyeyim artık genpa diye bir nokia servisi yok genpa çıkışlı bütün cihazlarda kvk ya gidiyor artık

Bence konu kapansın artık her kafadan bir ses çıkar olmuş,işlevini kaybetmiş.

papakudioflu

Emekli Yönetici
edelim o zaman nokia şu anda wp7.5 tango güncellemesiyle meşgul çin den itibaren yayılanmaya basladı sonra sıra bizede gelir heralde

Tepkiler: Cihanî Sultan
yayınlama başlandı demek güzel haber

Lumialar çıksında alalım beklemekten sıkıldım .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...