Günay: Efsane yıkıldı!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Furkan1103

Furkan1103

Üye
    Konu Sahibi
Günay: Efsane yıkıldı!
AK Parti’den İzmir Milletvekili olarak yeniden Meclis’e giren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ’İzmir’in CHP’nin kalesi’ olduğu yolundaki efsanenin yıkıldığını söyledi. Günay, "İzmir’de hala endişeli modernler var. Lafla değil, gözle, hizmetle bu kesime kendimizi anlatacağız" dedi. Günay, EXO 2020 için İnciraltı’nda belirlenen yerin yetmeyebileceğini, havaalanı ve çevreyoluna yakın daha geniş bir arazinin bulunması için çalışma başlattıklarını da açıkladı.

İzmir’de basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eleştiri ve destekleri için teşekkür etti. Kahvaltıya İzmir Valisi Cahit Kıraç ve AK Parti İzmir İl Başkanı Cihat Akay da hazır bulundu. Bakan Günay seçimleri değerlendirirken, kentte AK Parti ile CHP arasında 450 bin olan oy farkının 12 Haziran seçimlerinde 150 bine kadar düştüğünü, bunun da gelecek seçimlerde kapatılabilecek bir oran olduğunun altını çizdi.

Gaziemir, Karabağlar, Buca ve Bayraklı gibi merkezdeki büyük ilçelerde birinci parti çıkmalarının önemli olduğunu belirten Günay, "İzmir CHP’nin kalesi diye bir şehir efsanesi türetilmeye başlamış. Ben bunun doğru olmayacağını eskiden bu yana iddia ediyorum. Çünkü İzmir daha doğrusu yeni ve yenilikçi arayışlara hep ilgi göstermiş bir kent. İzmir’in bizi dikkatle dinlediği ve olumlu kanaate doğru desteğini, güvenini geliştirdiği noktasında bizi umutlandırıyor" dedi.

Günay artık seçimin tamamlandığını, hizmete bakacaklarını anlatarak, "Ay sonunda da hükümet kurulacak temmuz başında hükümet kurulduktan sonra arkadaşlarımızla birlikte tekrar geleceğiz. İzmir’de yol haritası çizeceğiz. Önceliklerimiz nedir onlara bakacağız. İzmir’de hala endişeli modernler var. Lafla değil, gözle, hizmetle bu kesime kendimizi anlatacağız" diye konuştu.

İZMİR’E YENİ TURİZM HAMLESİ

Kitle turizmi mantığından yüksek kültçür ve gelir gruplarına yönelik daha bireysel turizmi ön plana çıkaracaklarına değinen Bakan Günay, şunları söyledi:
"Daha ferdi turizme doğru kitleden küçük gruplara yeni alanlara açılmamız lazım. Bence Kuşadası ve Ayvalık arası buna çok uygundur. Ege bölgesinde işin içine gastronomiyi katarak, el sanatları katarak, tarihi müzeleri ören yerlerini katarak ve bunu tatil imkanlarıyla birleştirerek yeni bir destinasyon, yeni bir hedef noktası, varış noktası oluşturma şansımız var. İzmir’e bu çerçevede bakıyorum. EXPO ile bunu birleştirdiğimiz zaman Türkiye yeni bir turizm hamlesi burada yapabilir. Artık İzmir’e daha sık gidip geleceğim. İtiraf edeyim ki Karaburun’u seçim kampanyasında gördüm. Karantina Adası’nı da seçim kampanyasında gördüm ve çok etkilendim. Türkiye gezmekle görmekle şaşırmakla bitmeyen bir ülke. İnanılmaz zenginlikler var ama bu kadar bildiğimi zannettiğim İzmir’de bile etkilendiğim alanlar çıktı. Bir süre sonra İzmir’e avucumuzun içi gibi bakacağız. İzmir de turizm yapmaya çalışırken katiyen doğayı tahrip etmeyeceğiz. Doğayla tarihle barışık bir yeni destinasyon yaratmaya çalışacağız. Ben ağaç boyunu geçmeyen yapılaşma diyorum. Denizden baktığınız zaman beton oteller zinciri görülmeyecek. Turizmi hayatın içine sokacağız. Bizde örneğin Antalya’da otelden çıkıp arkadaki kasabaya gittiğimde hiçbir şey yok. Ben bir Türk olarak bir tat almıyorum ki yabancı niye alsın. Bu bölgede bunu yapabiliriz. Arkadaki sivil mimarlık örnekleri, doğa, yaşam tarzı müzik yemek bütün bunları kattığımız zaman kültüre dayalı yeni bir bölge yarattığımız zaman Türkiye turizminde de ikinci bir hamleyi başlatmış oluruz. Bu açıdan bölgeye biraz heyecanla bakıyorum."

İZMİR’İN ÇILGIN PROJESİ EXPO

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın seçimlerden önce açıkladığı 35 projeden Konak Tüneli’ni sahiplenip "Çılgın projem" demesinin ardından Kültür Bakanı Günay da bu projelerden EXPO’ya sahip çıktı, şöyle devam etti:
"Bence İzmir’in hatta Türkiye’nin çılgın projesi EXPO’dur. EXPO beş yılda bir, bir ülkenin, bir şehrin önüne gelen bir fırsattır. Ben Shangay EXPO’sunu açmaya gittim. Sadece bizim bölümümüze 7 milyon ziyaretçi geldi. Toplam 70 milyon ziyaretçi. Şimdi 2020 yılında dünyadaki iletişim ve ulaşım imkanlarını düşünün. O süreç içindeki İzmirin ulaşacağı tanınmışlık noktasını düşünün. Çok ciddi bir rakamın İzmir’e Türkiye’ye Ege’ye gelmesi söz konusu. Bence 2013’deki adaylığı ne yapıp almamız gerekiyor. Eğer 2020 EXPO’suna İzmir’i resmi aday gösterip de hazırlanacaksak bu sadece İzmir’in değil Türkiye’nin çılgın projesidir."

İNCİRALTI YETMEYEBİLİR

İnciraltı’nın planlamasını Büyükşehir Belediyesi, Balçova Belediyesi ve oradaki vatandaşların uyarılarıyla yaptıklarını, bölgede üçte bir yeşil alan bıraktıklarını, yapılaşmadaki yüksekliği 4 katla sınırlandırdıklarını, zemin araziyi kullanma sınırı getirdiklerini, 10 bin metrekarenin altında parsel olmayacağını hatırlatan Günay, turistik yatak kapasitesinin ise 15 binle sınırlı olduğunu söyledi.

Bazı odaların bu rakamı 82 bin diye kamuoyuna duyurduğunu bildiren Günay, şunları söyledi:
"Hiçbir dayanakları yok. Bazı çevreler de ’Bakanlık turizm alanı ilanından çekilsin, buranın planı belediyeye kalsın, ondan sonra bakarız önümüze’ diye arayış var. Bu kesinlikle mümkün değildir. Vilayet, belediyeler, odalar, oradaki halk, hepsinin ortaklaşa görüşüyle yapılmıştır. Tamamen doğaya saygılı, rant arsızlıklarına imkan vermeyen, bölge halkının da bizimle paylaştığı plandır. Bu planla termalden ciddi yararlanan, yüksek kaliteli turizm destinasyonu ortaya çıkacak ama gerekçesini bilmediğim birtakım itirazlar, yakınmalar duyuyoruz. Umarım dava sürecine gitmeyiz. Bu plana da itiraz edilirse İzmir’de iş yaptırmama konusunda özel gayret olduğunu ben söyledim. ’Konak Meydanı’na çıkarım, bu işin itirazcılarını kamuoyuna bağıra bağıra duyururum dedim’ ama öyle de çözülmez ki."

İnciraltı’nın EXPO alanı olarak düşünüldüğünün hatırlatılması üzerine Bakan Günay, "O arazi EXPO için bana çok yeterli gelmiyor. EXPO’daki yapıların çoğu geçici. 6 ay sonra fazla yığılma olacak. Şehirden oraya gidiş tek hat üzerinden. EXPO’nun trafiği 6 ay şehri kilitler. Vali Bey’den de rica edeceğim. Beraberce yeni baştan çok daha uygun, havaalanından, çevre yoluna ulaşımı olan, trafiği sıkıntıya sokmayan yeni alana bakılmasını gerekli görüyorum2 diye konuştu.

YENİDEN BAKANLIK

Kültür ve Turizm Bakanlığı için AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel’in isminin geçtiğinin hatırlatılması üzerine Bakan Günay, "Bakanlığa aday olunmaz. Sayın Başbakan’a Cumhurbaşkanı görev verir. Başbakan hükümeti kurar, kimin çalışacağını takdir eder. Mevki makam merakıyla iş yapmıyorum. Önümüzdeki süreçte hangi iş tevdi edilirse onu hakkıyla yerine getirmeye çalışırım ama yaptığım işi de seviyorum" dedi.
Seçim sürecinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu ile gerginlik yaşadıkları yönündeki soruya ise Günay, "Şahsen ben gerginlik yaşamadım. Sadece kendisine ’Geçmiş olsun’ dedim. Ondan rahatsız oldu. Seçim kampanyasında hiçbir arkadaşımı incitici söz söylememeye özen gösterdim. Arkadaşlar gereksiz alınganlık gösterdiler. Artık yeni şeyler söylemek lazım. Kimseye çıkaracağım hesap, fatura yoktur. Biz iş yapma sorumluluğu altındayız" diye karşılık verdi.

SEÇİMDE ÇALIŞAN PARTİLİLER İŞ İSTEDİ

Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay, seçim sonrası teşekkür turunu Konak’la sürdürdü. Konak İlçe Başkanlığı’nda partililer, Bakan Günay’dan iş istedi. Günay, "İzmir’in en büyük sorunlarından biri gençlerin işsizliği. Her evde bir işsiz var. Ancak düz lise, ortaöğrenim mezunu bir kişinin nitelikli iş bulması zor. Eski yıllarda bakanlardan iş istenmiyordu. Benden iş isteyenlere ancak çaycı, temizlikçi ve güvenlikçi kadrosunda yardımcı olabiliyorum. Bu hizmeti satın aldığımız taşeron firmaya isim öneriyorum. Ancak İŞKUR’un iş garantili meslek edindirme kursları var. Üstelik bu kurslara gidenlere yevmiye de veriliyor. Kahvehanede gün boyu oturup, ’işsizim biri bana iş bulsun’ diye beklenmez. Hergün partide oturup iş bulunmaz. İzmir’de tekstilciler, mobilyacılar, sanayi siteleri hep nitelikli eleman arıyor. Ancak işsizler devlete girmek istiyor. Bir odadan diğer odaya evrak getirip götürmeyi istiyor. Artık her şey bilgisayar ortamında yapılıyor. Evrak getir götür bitti" dedi.

Bu açıklamasına rağmen bazı partililer ısrarla iş alımlarında teşkilat üyelerine öncelik verilmesini isteyince Bakan Günay, basın mensuplarından dışarı çıkmalarını isteyerek, toplantının bundan sonraki bölümünün basına kapalı olduğunu ifade etti.
 
arslansem

arslansem

Üye
Yılmaz Özdil başta olmak üzere bazıları fena yanıldı :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
29
Görüntüleme
771
gonyalı
Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
354
Selim Baltaci
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
545
Eren Değerli


Üst Alt