Google, Oracle’ın Java Patentlerini İhlalden Suçlu Bulundu!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
klongs

klongs

Üye
    Konu Sahibi
Google, Oracle’ın Java Patentlerini İhlalden Suçlu Bulundu!

Oracle‘ın Ağustos 2010′da açtığı patent ihlal davasının ilk ayağında sona yaklaşılıyor. Bugün San Francisco’daki mahkeme salonundan açıklamada bulunan jüri, Google’ın Android mobil işletim sisteminde kullandığı 37 Java API ile Oracle’ın telif hakkını ihlal ettiğini bildirdi.

Davada jüriye yöneltilen ilk soru iki kısma ayrılmış durumda. Birinci kısım bugün sonuçlandı ve Google suçlu bulundu. İkinci kısımda, arama motoru devinin bu patent ve yazılım kodlarını adil kullanıp kullanmadığı belirlenecek.
Java geliştiricileri için yayınlanan kodların Google tarafından Android’de kullanımı kabul edilebilir olabilir. Zira Java platformunun geliştiricisi Sun Microsystem‘in eski CEO’su da Google’ın bu API’leri kullanması için Oracle’dan izin alması gerekmediğini savunuyor.
İkinci sorunun ilk bölümünde, Oracle’ın bu hak ihlalini kanıtlayamadığına karar verilmiş ve ikinci kısımda Google’ın adil kullanımını kanıtlayıp kanıtlamadığı sonuçlandırılmamış. Diğer sorularda hangi kodların Google tarafından ihlal edildiği ve Google’ın bu kodlar için Oracle ya da Sun şirketine lisans ücreti ödeyip ödemeyeceğiyle ilgili bilgiler yer alıyor.
Yedi kadın ve beş erkekten oluşan jüriyle tartışan Google avukatları, jürinin sorulan sorulara oy birliğiyle karar vermekte yetersiz kalması sebebiyle yargılamayı hükümsüz hale getirmeyi planlıyor. Mobil telefon üreticileri ve diğer Android açık kaynak kodlu işletim sistemi kullanıcılarının Java teknolojisini kullanmaya yetkili olduğunu her fırsatta dile getiren Google, bu uzun vadeli davadan kolay vazgeçecek gibi görünmüyor.
Yaklaşık iki yıldır devam eden davada Oracle, 7.4 Milyar Dolar’a satın aldığı Sun Microsystems şirketini Java teknolojisini korumak ve ondan gelir elde etmek için bünyesine kattığını açıklamış ve suçlamalarını yenilemişti.
Bu dava sayesinde ortaya çıkan ilk Android görüntüleri, Google telefonu ve çeşitli planları gösteriyor ki, 2007′de yayınlanan Android platformu için çalışmalar çok daha önce başlamış, yani Java API’leri Oracle ve Sun arasındaki satıştan çok daha önce kullanılmış.
Google’ın savunmasının bir bölümünde, Oracle’ın akıllı telefon pazarına giriş yapacak bir yol bulamadığını ve bu yüzden Sun Microsystems şirketinin Java yazılımını herkese açık hale getirmesine karşın Android’in başarısından beslenmek için bazı iddialar ortaya attığını söylemişti.
Aylar sürmesi beklenen davadan Google aleyhine sonuçlar alınması halinde Oracle’ın telif hakları için internet devinden aşağı yukarı 1 Milyar Dolar tazminat isteyeceği tahmin ediliyor.
Son zamanlarda okuduğumuz Oracle – Google davası sonucunda Android işletim sisteminin yeniden düzenleneceği ya da Linux’a dönüleceği gibi yalan yanlış haberlere itibar etmeyiniz. Gerekirse kullanılan 37 API’nin tazminati ödenecektir ve Android’in yükselişi sürecektir.

 


PriZm

PriZm

Üye
Google'a birşey olmaz.ne kadar istiyorsa uyuz heriflere parasını verir susturur yoluna devam eder :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Peocawe
Peocawe

Peocawe

Üye
Ne istiyorlar bu Androidden anlamıyorum abi. :d:
 
PriZm

PriZm

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Peocawe
klongs

klongs

Üye
    Konu Sahibi
applein oyunlari bunlar
 
  • Beğen
Tepkiler: Peocawe
SHS

SHS

Üye
Google'a bulaşmasınlar, hepsini tek tek satın alır:ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: Peocawe ve ~N.A.W.Y~
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt