Uygulama google kişiler ile telefon rehberinin çalışma mantığını anlayamadım.

Sponsorlu Bağlantılar

realperest

Üye
    Konu Sahibi
google kişiler ile telefon rehberinin çalışma mantığını anlayamadım.
Selam.

Eski bir iphone 4, yeni s3 kullanıcısıyım.

Şu google kişiler mantığını anlayamadım henüz.

500 küsür telefon rehber kaydımı , ayarlardan GOOGLE İLE BİRLEŞTİR dedim. demez olaydım. hepsi gitti. yani telefon rehber kayıtları sıfırlandı. Google da hepsi duruyor allahtan, yani hakkatten google a gitmiş. Ama telefon numaralarını falan çiftlemiş. biraz garip yani. Valla korkudan dokunamıyorum hiç bir şeye, bu 500 küsür kayıt gitti mi , yandım.

acaba şimdi google daki kayıtları telefona geri nasıl alırım, yada almalımıyım. nedir abi bu google kişiler olayı ????? şunu birisi anlatabilir mi ?

Teşekkürler.

- - - Eklendi - - -

bu arada telefon rehberimde bir kişiye iki aynı numara girişi olmuş,
google kişilerde öyle değil ama, hepsinde olması gerektiği gibi

Samet.25

Öncelikle merhaba bu google olayını bende sacma buluyorum ama google plus hesabı olanlar için güzel bişey kısacası benım gibi google hesabı kullanmayanlar için sıkıntı oluyor google hesabı google plusdakı arkadaslarınızı telefon rehberine kolay bi sekılde senkorize etmemize yarıyor bunu iptal etmek için 1.Ayarlar Senkarizasyon ve hesaplardan google hesabınıza gırıp rehber secenegını kaldırın bide rehber menu tusu diğer ekran ayarlarından google a girip işaretli seceneklerı kaldırınca google hesabını kaldırmıs olursunuz bu dedıklerımı yapınca belkı ısınıze yara

realperest

Üye
    Konu Sahibi
hayır ama, benim rehberim komple google a TAŞINMIŞ. yani telefon rehberim artık yok. yani google mecbur gibiyim.

1- bu google daki kayıtları nasıl telefon rehberine alabilirim ?
2- google ile telefon rehberini birleştirirken bir kişiye ait telefon numarasını 2 sefer yazmış telefon rehberine ama google da öyled değil herkesin 1 numarası var. 500 kişiye tek tek girip, gereksiz oluşmuş telefon numarasını nasıl silebilirim. ?

realperest

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar, bu konuda bilgisi olan yok mu ?

Başka bir şey daha dikkatimi çekti, rehberde isimlere ait numaraları kişi sayfasında ikinci defa yazıyor demiştim ya.
yani şöyle,

0542365851
0542365851

gibi.

bu namaralardan birini telefon rehberi üzerinden girip, manuel olarak siliyorum. Ancak bir dahaki güncellemeden sonra nasıl oluyorsa sildiğim numara geri geliyor.

En azından bunun olmasını nasıl engellerim.

qazedctgb

Üye
iki sefer kayitli degil aslinda. rehber telefon sim kart ve kayitli baska hesaplardaki (orn gmail whatsapp vs) ayni isimleri tek cati altinda gosteriyor. (gmail senkron haric)

cozumu ise rehber acikken secenek tusuna basip secenekleri goruntule deyip rehberde gorunmesini istedigin hesaplari secme.
diger durum icin
1. gmail kisileri vcf uzantili kaydediyordu.
2. yine rehberdeyken ilgili hesaplari secip paylasabilir yada hafiza kartina yada sime kaydedebilirsin

karisik geldiyse ilgili yeri cevaplamaya calisirim

realperest

Üye
    Konu Sahibi
selam.

teşekkürler ama şu anda GÖRÜNTÜLENECEK KİŞİLER ayarında GOOGLE kişiler hesabı seçili sadece. yani başka ilave bir hesap yok. sadece gmail kişileri seçili. Ancak gmaile explorerden girince tek numara görüyorum. telefonda ise iki numara (aynı iki numara) sıkıntı bu ???

tekrar hatırlatmak isterim ki, iki kişi görmüyorum. kişi sadece bir tane kişinin içindeki telefon numarası iki tane oluyor. aynı iki numara yani ?

qazedctgb

Üye
iki kisi gormuyorsun. bir kisiye tiklayinca ayni no dan iki tane cikiyo. yapacagin sey once ayarlardan tim hedaplar icin senkronizasyonu iptan et sonra rehberdeyken secenekler tusuna basip ice disa aktardan sd karta aktar demek sonra pcden acip kisilere bakarsin eksik varmi diye. yoksa yine ice disa aktardan sd karttan al i tikla ve telefonu yada sim i sec.
muhtemelen kisilerde yine cift kayit gozukecek. ciftleri tek tek elle silmen herekecek. onun daja basit yolu yoktur bildigim

qazedctgb

Üye
gmail help csv var ing. uzanti farkli ama

erostoreus

Üye
selam.

teşekkürler ama şu anda GÖRÜNTÜLENECEK KİŞİLER ayarında GOOGLE kişiler hesabı seçili sadece. yani başka ilave bir hesap yok. sadece gmail kişileri seçili. Ancak gmaile explorerden girince tek numara görüyorum. telefonda ise iki numara (aynı iki numara) sıkıntı bu ???

tekrar hatırlatmak isterim ki, iki kişi görmüyorum. kişi sadece bir tane kişinin içindeki telefon numarası iki tane oluyor. aynı iki numara yani ?

Yanlış anlamadıysam rehberde kişi içinde iki numara çıkıyor sinirinizi bozan kısım burası. Yoksa iki kayıt yok. Eğer doğru anladıysam rehberden bir kişiyi açmanızı rica edeceğim. Bahsettiğiniz iki telefon numarasının üstünde ya da yanında Birinde ara birinde mesaj yazması lazım. Android işletim sisteminde her kişi için farklı ayar yapabiliyorsunuz. Örneğin annenizin ismine tıkladığınızda arama yapması, kardeşinizin kaydına tıkladığınızda mesaj göndermesi gibi. Ya da aynı kişi için iki farklı numara kaydedip birine mesaj birini arama yaparken öntanımlı olarak kullanabiliyorsunuz.

Üst Alt