Konu açıklığa kavuştu sanırım.kapatılsa iyi olacak.
Kardeşim sana her ne kadar şiddetle önermesemde,o telefonu halen savunuyorsun.
Yok retina ekranmış yok iPhone kasasıymış bilmem ne.sen inanıyormusun buna?
sana hayırlısı olur inşallah demekten başka birşey gelmiyor..
Ya bir şeyi araştırmadan bilmeden tecrubesiz insanların bu kadar yorum yapması beni sinir etti gerçektende.
GooApple çin de ki haier (Haier ne dicek şimdi o msjları yazanlar ) gibi bir markadır yani ÇİNde nam salmış(bir çok farklı alanda üretim)
ama dünyaya pek açılmamış firmalardandır.
Neyse konuyu dağıtmaya gerek yok
1. Ürünün kasası orjinal apple kasasıdır arkadaki logosuda orjinaldir fakat satarken resimlerde o logo ile satamazlar yasaktır.(marka hakkı dava açarlar)
(Bu arada kasası o fiyat diyen arkadaş telefonun kasasını TR de üretmiyorlar çinde üretiyorlar fiyatları çok düşük yani )
2.ekran olayına gelecek olursak tabiki iphone kadar hassas değil ama bir samsung kadar hassas dokunmatiği var.Retina olayına gelirsek tabiki değil ama ekranı gerçekten çok güzel alabileceğiniz çoğu modelden üstün çözünürlükte.
3.android işletim sistemi . bunun olması o kadar güzelki çoğu kişinin hayalidir iphone gibi güzel olsun ama android olsun .
(gene parantezde yazıyorum bazıları demiş ki yaa anlaşılır android zaten vb. Telefonun menusu ayarları uygulamaları iphone birebir şeklinde yapılmıştır.Sadece anlayabilmek için android markete(appstore görünümlü oda ) girmek gerekir ki zaten çok yakın oldugumuz kişiler dışında kimse markete girmez genelde sıkıntı olmaz yani
4.ürünün yazılımı romları ssürekli kendi sitesinden veya başka modcular tarafından sürekli güncellenmektedir sıkıntı yoktur
(bu da birilerine cevap )
5.Satış sonrası destek demiş ya sen tel. garantiye verip 2 aydan once aldın mı hiç (Ama eğer bunu yedek parça vb. olarak kastediyosan tabiki bu açıdan biraz zayıf kalıyorr.Ama telefonu kullanan kişiyle de alakalıdır .Ben de blackberry nin en sağlam modeli olarak bilinen 9000 bold vardı bir ay içinde mahvettim aynı şekilde nokiaınn dandik bir modelide vardı sapasağlam hala duruyor.
6.bazı arkadaşlar da sar değerinin yüksek old. bahsetmiş bu da telin bir eksi yanı (Bu arada birileri patlar vb. şeyler demiş açın youtube o sizin 5 yıldız güvenlik verdiğiniz iphone bir çocugun cebinde patlıo kendiniz bakın )
7.bazıları da triddentle bir tutmuş bu markayı ve huwai yi üstün görmüş git biraz araştır huwai bataryalarını hangi fabrikaya ürettiriyor.
8.malzemesine gelecek olursak (i5 gooapple için ) mtk 6577 6575 olarak iki işlemciyle piyasaya sunuluyor. (biri çift biri tek işlemci)
1 gb ram ve 32 gb da kadar hafıza desteği de var. android 4 yada 2 olarak bulabilirsiniz . 8 ve 1.3 mp lik iki kamerası var tabiki mp leri doğru ama kalitesi düşük .
9.Çin malından uzak durun diyenler ya hiç çinden bişi almamış yada almış ama araştırmadan aldığı için dandik bişey almış Ya da kazıklanmış olan kişilerdir. Ben yıllardır alışveriş yapıyorum .p.tesi bir fotoraf mak. Sony wx 50 muhtemelen iki gün sonrada gooapple 5 im gelcek .(Gümrükten tel. geçmio yasak diyenler ayda 100 den fazla tel. geçiyor araştırın öğrenin

)
10.TR den almanızı pek tavsiye etmem çünkü %100 kar koyup satanı bile gördüm .dikkaktli olmanızı öneririm sahteleride çok var piyasada
bu arada bir arkadaşın mesajına cvp olarak yazdım ama yazım tüm konudaki arkdaşlar için bu yazdıklarım
Ben bu yazıyı bazı arkadaşlara sinirlendiğim için yazdım bir kusurum varsa affola ....