Göceli Çorbası

Sponsorlu Bağlantılar

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Göceli Çorbası
Malzemeler

- 1 Su bardağı Aşurelik Bulgur
- 1 Su bardağı Mercimek
- 1 Su bardağı Nohut
- Yarım Kg Yoğurt
Meyanesi İçin - 3 Su bardağı Et Suyu
- 1 Yemek kaşığı Un
- 1 Adet Yumurta

Sosu İçin

- Kararında Kuru Nane, Tereyağı Hazırlanışı su bardağı göce ve 1 su bardağı nohut bir gece önceden suda bekletilir. Nohut ve 1 su bardağı mercimek ayrı ayrı haşlanır. Göce süzüldükten sonra ½ kg süzme yoğurt ilave edilerek karıştırılır. Bir tencereye ilk önce süzme yoğurtlu göce ardından haşlanan nohut ve mercimek ilave edilir ve iyice karıştırılır. Meyanesi için 1 yemek kaşığı un, 1 yumurtayla çırpılır ve karıştırılan malzemelere eklenir. Yaklaşık 3 su bardağı et suyu ilave edildikten sonra biraz da su ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Göceli Çorbası yoğurdun kesilmemesi için kaynayana kadar karıştırılır. Eritilen tereyağına nane ilave edilerek servis sırasında Çorbasının üzerine gezdirilir.
 

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
2
Görüntüleme
397
Baydırman
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
273
Baydırman
Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
309
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
380
Gulu Gulu


Üst Alt