Lumiance
Üye
iPhone 5S nispeten daha eski bir cihaz. Bu sıralar iphne 7 falan da çıkacağı için fiyatı giderek düşecek. Oyun konusunda gmnin sorun çıkaracağını sanmıyorum. 3 gb ram 4çekirdek yüksek performanslı, 4çekirdek enerji tasarruflu 8 çekirdekli işlemcisi var tabi hepsini aynı anda kullanmıyor. Yazılım olarakta android 6.0.1 ile geliyor ve yaklaşık olarak 2 sene boyunca en yeni Andorid sürümünü ilk alan sen olursun. GM hiç kullanmadım. O yüzden yorum yapmak istemem ama gmlerde bazı kronik sorunlar olduğunu ve bunların garanti kapsamı dışında kaldığını çoğu forumda okumuştum. Ama bu demek değil ki GM nin bütün cihazları sorunlu. Lenovo da bir arkadaşımdan vibe p1 olması lazım ondan var. Kamerası çok kötü pastel boyayla çizilmiş gibi çekiyordu. Belki güncelleme ile bir nebze düzeltilmiş olabilir. Ama yine de ben soğudum o cihazdan.
Sonuç olarak ileriye dönük düşünerek bi cihaz almak istersen iPhone al derim. Fazla zarar etmezsin. Ama 5S gibi apple desteğini çekmek üzere olan bi cihaz değil de iPhone 6 ya da 6S gibi daha yeni bir cihaz almani öneririm. Çok pahalı dersen 1000-1500 TL gibi fiyata orta segment bir android cihaz da seni performans olarak tatmin edecektir. Mesela lg g4 veya Sony xperia m5 bunlar da fena cihaz değiller. Özellikle Sony güncelleme olarak da elini çabuk tutan bir firma.
Sonuç olarak ileriye dönük düşünerek bi cihaz almak istersen iPhone al derim. Fazla zarar etmezsin. Ama 5S gibi apple desteğini çekmek üzere olan bi cihaz değil de iPhone 6 ya da 6S gibi daha yeni bir cihaz almani öneririm. Çok pahalı dersen 1000-1500 TL gibi fiyata orta segment bir android cihaz da seni performans olarak tatmin edecektir. Mesela lg g4 veya Sony xperia m5 bunlar da fena cihaz değiller. Özellikle Sony güncelleme olarak da elini çabuk tutan bir firma.