Haber Glance Screen'e Yeni Özellikler

Sponsorlu Bağlantılar

respection123

Üye
Adam alır Lumia 1020 telefon 2000 TL kıyar paraya, 41MP kameram var diye artistlik yaparken zil sesi ile müzik çalar sesini ayrı kısıp açamaz daha :)

Benim sistemim çok stabilite baba....
Dersin ama yeter da bir yere kadar stabilite de.
Toparlanması lazım ki bazı arkadaşlar hani Nokia Camera' yı filan hani kaçak yolla kurmaya çalışıyor vs..
Kiminde 1GB ram kısıtlamaları vs, çok uzun sürmez 920 925 i de sallarlar en kısa zamanda arka plana.

O zaman kim kime güler ağlar, kim kime şu an gülüyor ağlıyor belli olur.

Kimse zorla aldırmıyor kimseye birşey ama sistem olarak güncellen artık kardeşim, toparlan artık cihaz tanıtacağına Microsoft...
Genel olarak eksiklikler var ama yavas yavas hepsi çözülecek ;)

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
evet oda varda ancak o biraz daha uğraştırıyor pc ler için güzel ancak tv ler için play to gibi program yok bence çok daha başarılı çünkü tv den phoberamer sitesine girene kadar burdan direk baglanıyorsunuz ve resim geçişleri daha hızlı gibi
Ben aynı şeyi söyleyemeyeceğim, çünkü play to bende çokta sağlıklı çalışmıyor. :(

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Kimi alır eline bir android, wp8 li bir arkadaşıyla aynı anda bir program açar, sonra birden oyun açmaya karar verirler ama tam o sırada birileri arar bu ikisini, telefondaki arkadaşları havaya bakın der, aniden resim çekmeleri gerekir, wp8 bir anda açıp çekiverir, diğer arkadaşın android telefonu bir anda tutukluk yapar. Arkaplanda açık olan uygulamalar ağır gelir. Der ki ama sizde de bu / şu güncelleme yok. Instagram yok. O sırada wp8 li arkadaş 6tag programını çoktan açmıştır bile hemde arkaplan da onca uygulamanın üzerine çektiği resmi paylaşmak üzeredir. Neyse der diğer arkadaş oyuna geri döneyim. O da ne, telefon yine tekliyor, kamera uygulamasından hemen çıkamıyor. Der ki sizinde müzik sesinizle arama sesiniz ayrı değil. Derken birde baksın arkadaşı kulaklıkla müzik dinliyor aynı anda hemde. Bizde müzik sesi ile telefon sesinin ayarlarının aynı olması beni bu güne kadar hiç ilgilendirmedi ki. Bu durumda arkadaş şu şekilde sorar peki şuan kasma yok mu? Yok der arkadaşı. Sende instagram vardı aç ta paylaştığım resme bak. UFO gördüm onu çektim. :P

Bunu niye yazdım? Benzerini yaşadım. Abimde Galaxy S3 var.

• Beğen
Tepkiler: zaferozkan, PureFood, ceza87 ve 3 diğerleri
ferit.61

ferit.61

Üye
Genel olarak eksiklikler var ama yavas yavas hepsi çözülecek ;)

Sonuna kadar katılıyorum her zaman da belirttim ama gönül ister ki 1 senede 2 güncellemeyi zar zor aldık ki onlarda (sadece Microsoft' un güncellemeleri) doğru düzgün değil. Daha da hızlanmaları lazım, bence bir cihaz yapana veya sipariş ettirene kadar eksiklikleri daha hızlı düzeltebilirlerdi.
Ne varsa Amber, Black derken Nokia' da yine..

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Şunu diyelim, her telefonun kendine göre artıları ve eksileri tabiki de var. Ancak ufak tefek kıldan tüyden meseleleri elimde hangi tarz veya türde telefon olursa olsun dert edinecek veya kendimi sitreslere sokacak değilim. :)

ferit.61

ferit.61

Üye
Kimi alır eline bir android, wp8 li bir arkadaşıyla aynı anda bir program açar, sonra birden oyun açmaya karar verirler ama tam o sırada birileri arar bu ikisini, telefondaki arkadaşları havaya bakın der, aniden resim çekmeleri gerekir, wp8 bir anda açıp çekiverir, diğer arkadaşın android telefonu bir anda tutukluk yapar. Arkaplanda açık olan uygulamalar ağır gelir. Der ki ama sizde de bu / şu güncelleme yok. Instagram yok. O sırada wp8 li arkadaş 6tag programını çoktan açmıştır bile hemde arkaplan da onca uygulamanın üzerine çektiği resmi paylaşmak üzeredir. Neyse der diğer arkadaş oyuna geri döneyim. O da ne, telefon yine tekliyor, kamera uygulamasından hemen çıkamıyor. Der ki sizinde müzik sesinizle arama sesiniz ayrı değil. Derken birde baksın arkadaşı kulaklıkla müzik dinliyor aynı anda hemde. Bizde müzik sesi ile telefon sesinin ayarlarının aynı olması beni bu güne kadar hiç ilgilendirmedi ki. Bu durumda arkadaş şu şekilde sorar peki şuan kasma yok mu? Yok der arkadaşı. Sende instagram vardı aç ta paylaştığım resme bak. UFO gördüm onu çektim. :P

Bunu niye yazdım? Benzerini yaşadım. Abimde Galaxy S3 var.

Arkadaşım bu zamana kadar yorumlarını okudum çoğuna katıldım, burada da kesinlikle hak verdiğim şeyler var ama....
Sadece şunu diyorum iyi niyetimle sakın ama yanlış anlama.
Abi o kadar iyimser ve pozitif bir insansın ki, eline tuğla verseler üzerinde Nokia yazan onunla bile mutlu olursun ve yine birşeyler çıkartırsın...

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Arkadaşım bu zamana kadar yorumlarını okudum çoğuna katıldım, burada da kesinlikle hak verdiğim şeyler var ama....
Sadece şunu diyorum iyi niyetimle sakın ama yanlış anlama.
Abi o kadar iyimser ve pozitif bir insansın ki, eline tuğla verseler üzerinde Nokia yazan onunla bile mutlu olursun ve yine birşeyler çıkartırsın...
:D yok estafürullah yanlış anlaşılacak bir durum yok. Ama nokia Tuğla verse almam. :D Telefonun artıları yanında eksileri de var tabi ki, ama bu yüzden de abartı burun bükecek değilim yani onu anlatmak istedim sadece. Eksikleri de artılarının yanında bakılınca hafif kalıyor zaten.

ferit.61

ferit.61

Üye
:D yok estafürullah yanlış anlaşılacak bir durum yok. Ama nokia Tuğla verse almam. :D Telefonun artıları yanında eksileri de var tabi ki, ama bu yüzden de abartı burun bükecek değilim yani onu anlatmak istedim sadece. Eksikleri de artılarının yanında bakılınca hafif kalıyor zaten.

:) Eyvallah...
Biraz daha pozitif olmaya çalışacağız inşallah.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
@suyunsesi Turgay, Polianna'yı dağa kaldırmışlar, oh mis gibi dağ havası aldık demiş.:kıskıs: Polianna gibi adamsın mübarek :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece, pirenuri, maydinmaydin ve 1 kişi daha
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Aslında pekte öyle biri değilim yine de önceliği pozitif bakmaya vermeliyim diyorum. :) Size bir olayı anlatayım müsadenizle;
Bir takside gidiyorum yanımda arkadaşlarım var, karşı yolda bir araç karşıdan karşıya ışıkların olmadığı yerden geçen bir kadına az kalsın vuracak oldu. Akabinde adam aracın camından kadına küfür etti. Yandaki tüm arkadaşlar adama ne kadar terbiyesiz derken, ben; tamam terbiyesizlik yaptı ama adam büyük bir korkuyla az kala kadının canını alacak olmasının verdiği telaşla bu küfürleri savurdu. Birde bu yönden bakın deyivermiştim.
Bence eksikler konusunda insanlar abartıyorlar sanki. Hani sonuçta zevkler renkler meselesi ama bana telefonumdaki eksikler pekte abartılacak kadar kötü görünmüyor yani ben ne yapayım :) Eksikleri tabiki yazma ihtiyacı görüyoruz yazıyoruz bende yazıyorum bazen. Ama şu şekilde yazanlarıda görüyorum "lanet olsun sana, camına sinek kondu, kırıp parçalıycam atıcam bu telefonu. Bir daha senin gibi bir telefon alırsam ne olayım. Camına sinek konan bir telefonu beni öldürseler daha da almam." (Hehehe sanırım bende abarttım).

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve PureFood
braayn

braayn

Üye
Glance Screen'e Yeni Özellieri arasında kayan yazı ekleme olsa süper olur ..r

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
boşver bence sonradan gelen özelliklerin hepsi şarj canavarı

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
boşver bence sonradan gelen özelliklerin hepsi şarj canavarı
glance screende o sorun yok işte. Adamlar gerçekten çok çalışmışlar.

glance screen'in çalışma prensibini biraz araştırdım. Aynen şu şekilde:

glance ekranında dikey ve yatay pikseller bir sıra atlanarak uyandırılıyor. Yani dikey piksel sıraları bir dolu bir boş şeklinde. Bu yüzden glance ekranındaki resimlerde bütünlük olmuyor. İşin daha enteresan tarafıysa glance screen uygulaması bu piksel sıralarını,zaman ayarlı olarak otomatik bir şekilde kaydırıyor. Bu sayede de sürekli aynı resmi ekranda kullanınca ekranda iz çıkması engelleniyor.

yani bize basit bir resim uygulaması gibi görünen glance screen gerçekten çok ince düşünülmüş bir uygulama.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve YkPkY
YkPkY

YkPkY

Üye
bilgiler için saol özgür

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Adım sayar nasıl oluyo la ?

dakamon

dakamon

Üye
Valla şu 1320 beni biraz heyecanlandırmıştı oda üstün özelliklerle çıkmayınca heves meves yine gitti bende 8.1 bile kesermi bilmem beni ama nokianın acil 5 inçli bi snapdragon 800 lü bi lumia çıkarması lazım ki heyecanım depreşsin çıkarsın alırım valla :)

• Beğen
Tepkiler: zaferozkan
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
glance screende o sorun yok işte. Adamlar gerçekten çok çalışmışlar.

glance screen'in çalışma prensibini biraz araştırdım. Aynen şu şekilde:

glance ekranında dikey ve yatay pikseller bir sıra atlanarak uyandırılıyor. Yani dikey piksel sıraları bir dolu bir boş şeklinde. Bu yüzden glance ekranındaki resimlerde bütünlük olmuyor. İşin daha enteresan tarafıysa glance screen uygulaması bu piksel sıralarını,zaman ayarlı olarak otomatik bir şekilde kaydırıyor. Bu sayede de sürekli aynı resmi ekranda kullanınca ekranda iz çıkması engelleniyor.

yani bize basit bir resim uygulaması gibi görünen glance screen gerçekten çok ince düşünülmüş bir uygulama.

teşekkürler bilgi için.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı

Üst Alt