Gitarın Korunması, Bakımı ve Kullanımı

Sponsorlu Bağlantılar

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Gitarın Korunması, Bakımı ve Kullanımı
Gitar çok hassas enstrumandır.Gerekli özen gösterilmez ise kısa zamanda deforme olabilir. Bu nedenle aşağıda sıralanan husulara dikkat etmenizi öneririm.

1-) Gitarınızı ani sıcak ve nem değişikliklerinden koruyun. Böyle bir değişim zorunlu ise güzel ve muhafazalı bir kılıf yada kutu içerisinde taşıyın.

2-) Çok aşırı bir sıcaklık değişimi gerçekleçecek ise telleri iyice gevşetin ve değişimden en az 15 dakika sonra kort edin.

3-) Aşırı nemli iklimdeyseniz, gitarınızı muhafaza ettiğiniz kılıf yada kutu içerisine nem giderici kimyasallar koyun.

4-) Eğer bulunduğunuz yerim iklimi kuruysa nemlendirici ile sık sık gitarınıza bakım yapın. (Gitar için ideal nem oranı %50 - %80’dir.)

5-) Gitarınızı asla ön yüzü dışarı gelecek biğçimde duvara veya dik bir yüzeye yaslamayınız.

6-) Uzun seyahatlere çıktığınızda gitarın tellerini iyice gevşetin ve gitarınızı sarsıntı önleyici elyaf veya benzeri materyallere sarıp daha sonra kılıfına yada kutusuna yerleştirin.

7-) Gitar burgularına ip veya benzeri şeyler takıp asmayın.

8-) Gitar koymak için yapılmış özel gitar askıları ve sehpaları bulunmaktadır. Bunlardan bir tane edinin ve kullanmadığınızda gitarınızı bu kutulara yerleştiriniz.

9-) Yılda en az bir kere gitarınızı uzman bir kişiye gerekli bakımı yaptırın. Sap ayarı, tel yükseklik ayarı, korna ayarı, tel değişimi, eşik ayarı, gitarın temizlenmesi, klavyenin yağlanması, fretlerin değişimi, manyetik ayarı ve elektronik aksamın bakımı bir çok şeyin kontrol edilmesi gerekmektedir.

10-) Gitarınızı sık sık temizleyin. Bunu çok az nemli bir bezle silerek ve arkasından kuru bir bezle tekrar silerek yapabilirsiniz.

11-) Başkalarının gitarını kullanmamaya çalışın. Kendi gitarınızı da başkalarına vermemeye özen gösterin. Böylelikle elle bulaşan mantar, sedef, aşırı terleme hastalığı gibi hastalıklardan da korunmuş olursunuz.

12-) Güneş ve ısı yayan tüm cihazlardan uzak tutunuz. Araba bagajına koymayınız.

13-) Islak ve terli elle kullanmayınız. Islak bezle silmeyiniz.
 


İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Paylaşım için teşekkürler :tebessüm:
 
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim :)
 


Üst Alt