Gitara yeni başladım sorularım var

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
semih01sem

semih01sem

Üye
    Konu Sahibi
Gitara yeni başladım sorularım var
Arkadaşlar ben de klasik gitara yeni başladım 1 hafta kadar oluyor. Tab'lar yardımıyla en kolay şarkıları çok rahat çalabiliyorum. Metallica hayranı olduğum için akustik gitarlı solosu olan metallica parçaları çalmaya çalışıyorum fakat bütün parçalarında bi süre sonra tıkanıyorum kendimi zorluyorum yine de olmuyor.
Az önce farkettim bileğim acıyo ve kolumdaki damarlar çıkmış. Günde ortalama 3 saat kadar çalışıyorum. Sizce metallica'dan çalmaya devam mı edim yoksa kolay pop şarkıların tablarından mı çalim. Çabuk ilerlemek istiyorum. Gitara bu kadar hevesliyken sıkılmak istemiyorum. Sizin önerileriniz nelerdir?

--------------- Ekleme ---------------

Burayla ilgilenen yok mu? Yanlış yere mi açtım

benhur99

Üye
gitar sabır ister.ben pentagram çalışıorum.1 haftada olabilecek şeyler değil bunlar.tavsiyem daha çalışman

Bora

Bora

Üye
Yeni başlayanlarda bilek acıması, uyuşma, parmak nasırlanmaları.... Normal şeyler... Benim parmaklarım ilk başladığım zamanlarda etlerine kadar soyulmuştu.Teller kan izi olurdu(abartmıyorum)

Sana tavsiyem dostum bol bol parmak alıştırması yap. Metallica sololarını veya genel söylersek soloları rahat olarak çalabilmek istiyorsan gitarda tüm bildiklerini bir kenara koy ve sadece ama sadece parmak alıştırması yap..
örneğin ince Mi telinden 5-7-6-8 sonra B teli,G teli,D,A,E olacak şekilde yukarı doğru aynı şekilde çık...
Bunu gözün kapalı hatasız çalana kadar yapman gerekli... Sonrasında sololar çocuk oyuncağı gibi gelcek...

Ben 2 yıldır Elektro çalıyorum ve hala demin söylediğim parmak alıştırmasını her gitara başladığımda yaparım:D

Başarılar ve kolay gelsin...
Başka sorun olursa çekinme.

semih01sem

semih01sem

Üye
    Konu Sahibi
Zamanla serçe ve yüzük parmağım birbirinden bağımsız hareket eder mi

Bora

Bora

Üye
Edebilir...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt