Gercek N8 kullanicilarina soruyorum: N8 aldiginiz icin pisman oldunuz mu?

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia N8 aldiginiza pisman misiniz?

• Kullanılan toplam oy
    365
  • Anket kapatılmış .

fmeric

Üye
Öncelikle merhaba. Xperia alıpta 1 haftalık telefon elimde telef olunca 2.el bi Nokia N8 aldım. Şimdi gelelim yorumlara...
1- Kamerası konusunda yorum yapan cahil arkadaşlar olmuş. Iphone 4S kamerasıyla karşılaştırmada,N8 ezici bi üstünlük sağladı zaten . Hepsini geçiyorum, N8 ile profesyonel sinema filmi çekildi. Daha ötesi var mı? Sadece bu cümleyle bile son noktayı koymuş oluyorum.
2- 1GHz işlemci, çift çekirdek işlemci diyenleri yorumlayım : Samsung S3'ün şuan rehberine bile giremiyorsun. Cihaz ağırlaştı. Evet Android güzel. Ancak Android işletim sistemini hızlı çalıştırman için sana gerçekten hızlı bir işlemci ve Ram lazım. Apple'ın işlemcisini sorguluyor musun sen hiç? Gerek yoktur. Çünkü adamlar kendi işletim sistemlerini, donanımla öyle bi senkronize dizayn ediyorlar ki, 30 tane programda açsan kasılma kilitlenme diye bir sorun yok. Android, en baba telefonla sen 10 tane yazılım aç bak bakalım neler oluyor. Dolayısıyla N8 üzerindeki yazılım ve işlemci karşılaştırıldığında yeterli kalıyor.
3- Cihaz sana FM transmitter sağlıyor. Mp3'lerin ve videolarını atıyorsun cihaza. Arabana binip ilgili radyo kanalını ayarlıyorsun ve arabanın ses sisteminde dinliyorsun.
4- DLNA özelliği, yani telefondaki resim-video vb... evdeki Smart tv'ne havadan (wireless) gönderme ve büyük ekranda izleme özelliği de var. Hem de adamlar bunu ta 2010 yılında koymuş. Samsung, Vestel, Sony marka ayırımı yapmıyor. Tv markası ne olursa olsun kullanabiliyorsun. Ayrıca yine hiç bi telefonda göremeyeceğin direkt HDMI çıkış var telefon üzerinde.
5- Telefona flash disk ya da harici HDD bağlayıp veri transferi yapabiliyorsun. Piyasada hangi telefonda var bu özellik?
6- HD video çekimi, Carl Zeiss Optik, Dayanıklı kasa, 3G görüşme, Ücretsiz ek yazılım gerektirmeyen Navigasyon, Ses ile kontrol, Microsoft Office, vb... vb... ile memnuniyetimi mi soruyorsun? Tartışmasız 10 üzerinden 10!

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı, zileli1984, cyborg78 ve 1 kişi daha

istisna97

istisna97

Üye
Öncelikle merhaba. Xperia alıpta 1 haftalık telefon elimde telef olunca 2.el bi Nokia N8 aldım. Şimdi gelelim yorumlara...
1- Kamerası konusunda yorum yapan cahil arkadaşlar olmuş. Iphone 4S kamerasıyla karşılaştırmada,N8 ezici bi üstünlük sağladı zaten . Hepsini geçiyorum, N8 ile profesyonel sinema filmi çekildi. Daha ötesi var mı? Sadece bu cümleyle bile son noktayı koymuş oluyorum.
2- 1GHz işlemci, çift çekirdek işlemci diyenleri yorumlayım : Samsung S3'ün şuan rehberine bile giremiyorsun. Cihaz ağırlaştı. Evet Android güzel. Ancak Android işletim sistemini hızlı çalıştırman için sana gerçekten hızlı bir işlemci ve Ram lazım. Apple'ın işlemcisini sorguluyor musun sen hiç? Gerek yoktur. Çünkü adamlar kendi işletim sistemlerini, donanımla öyle bi senkronize dizayn ediyorlar ki, 30 tane programda açsan kasılma kilitlenme diye bir sorun yok. Android, en baba telefonla sen 10 tane yazılım aç bak bakalım neler oluyor. Dolayısıyla N8 üzerindeki yazılım ve işlemci karşılaştırıldığında yeterli kalıyor.
3- Cihaz sana FM transmitter sağlıyor. Mp3'lerin ve videolarını atıyorsun cihaza. Arabana binip ilgili radyo kanalını ayarlıyorsun ve arabanın ses sisteminde dinliyorsun.
4- DLNA özelliği, yani telefondaki resim-video vb... evdeki Smart tv'ne havadan (wireless) gönderme ve büyük ekranda izleme özelliği de var. Hem de adamlar bunu ta 2010 yılında koymuş. Samsung, Vestel, Sony marka ayırımı yapmıyor. Tv markası ne olursa olsun kullanabiliyorsun. Ayrıca yine hiç bi telefonda göremeyeceğin direkt HDMI çıkış var telefon üzerinde.
5- Telefona flash disk ya da harici HDD bağlayıp veri transferi yapabiliyorsun. Piyasada hangi telefonda var bu özellik?
6- HD video çekimi, Carl Zeiss Optik, Dayanıklı kasa, 3G görüşme, Ücretsiz ek yazılım gerektirmeyen Navigasyon, Ses ile kontrol, Microsoft Office, vb... vb... ile memnuniyetimi mi soruyorsun? Tartışmasız 10 üzerinden 10!
Hort kralı olmusun

Nirvana92

Nirvana92

Üye
güzel telefon bncede nokia meego geçmeseydi eminim şuan n8 de modern combat oynuyoduk en azından 4 olmasada 3kesin

cyborg78

cyborg78

Üye
Aynen arkadaşım, çok güzel özetlemişin :oke:
zaten yeni çıkanlarda'da anlı şanlı bir uygulama yok bildiğim kadarıyla, oyun falan filan işte birkaçtane, çoğu kişide ya oyun oynuyor yada face - twitter falan, yalanmı :evet:
yeni çıkanlara wp8 - android - ios falan bunlara yapsalara mesela şöle bi program "bi numara aradığında, nerden aradı hangi semtten, hangi sokaktan" gibi ee kafa yormak ister biraz :deal:
yada bi mağzada yada iş yerinde birisi internetten bi film falan indiryo program onu yakalayıp o filmi indircek mesela, olmamı ? olmaz bence "hayel gücü"ne girer burası :thumbup:

Namizake

Namizake

Üye
Aynen arkadaşım, çok güzel özetlemişin :oke:
zaten yeni çıkanlarda'da anlı şanlı bir uygulama yok bildiğim kadarıyla, oyun falan filan işte birkaçtane, çoğu kişide ya oyun oynuyor yada face - twitter falan, yalanmı :evet:
yeni çıkanlara wp8 - android - ios falan bunlara yapsalara mesela şöle bi program "bi numara aradığında, nerden aradı hangi semtten, hangi sokaktan" gibi ee kafa yormak ister biraz :deal:
yada bi mağzada yada iş yerinde birisi internetten bi film falan indiryo program onu yakalayıp o filmi indircek mesela, olmamı ? olmaz bence "hayel gücü"ne girer burası :thumbup:
Aynen kardeşlerim bende 2012 aralık ayında sıfır almıştım N8'imi uygulama yetersizliği dışında hiç pişman olmadım ama zamanında uygulama yetersiz desekte zamanla alıştım.N8 ben özellikle ilk amatör kameram gibi birşey benim için Carll Zeiss kamerası ile yıllar geçsede beni pişman etmeyen bir cihaz.Birçok kişi bilmez Carll Zeis neydi nedir neyin nesidir değilmi elindeki android telefonun kamerasını iyi sanıp kendilerini amatör fotoğrafçı gibi düşünen insanlara anlatamadım N8'in kamerasının farkını zaten anlamakta istemediler :D Yani özet geçersem kamerası için aldım ve hiç pişman olmadım yıllarca farkını ortaya koyan bir cihaz :D

• Beğen
Tepkiler: cyborg78
celilcemre

celilcemre

Üye
Bende menunum. 30-40 uyglama aç hiçbir sorun yok. En önemlisi 3 tane ayrı internet bağlantısına izin veriyor. 1 tanesi ile pc 2. si ile indirme 3. çü ile kendim sorf yapıyorum. Kamera hakikaten mükemmel. Oyun meraklısı değilim. Mùzik oynatıcısı da harika. Ses kalitesi çok çok iyi.Bende menunum. 30-40 uyglama aç hiçbir sorun yok. En önemlisi 3 tane ayrı internet bağlantısına izin veriyor. 1 tanesi ile pc 2. si ile indirme 3. çü ile kendim sorf yapıyorum. Kamera hakikaten mükemmel. Oyun meraklısı değilim. Mùzik oynatıcısı da harika. Ses kalitesi çok çok iyi.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
savaza

savaza

Üye
işletim sistemi android olsun mükemmel bir telefon

celilcemre

celilcemre

Üye
Hayır

savaza

savaza

Üye
Arkadaşlar bir konu da yardıma ihtiyacım var .
Whatsap dan gönderdiğimiz Fotoğrafları Video ları bizden habersiz internete düşme ihtimali var mi ? Yada bir başkasi görebilir mi bilgisi olan yardım edebilir mi ?

celilcemre

celilcemre

Üye
Yok ama wahtsap verileri saklıyor.

celilcemre

celilcemre

Üye
var. Google choreme tarayıcı da verileri çalıyor. Hatta haberlere çıktı. Verileri çaldığı.

• Beğen
Tepkiler: cyborg78
savaza

savaza

Üye
saygıdeğer n8 kullanıcıları arkadaşlarım yaklaşık olarak son 3 haftadır nokia n8 den mağazaya giremiyorum bilgisayardan nokia suite den girmeyi denedim yine giremedim bu sorun sizde de var mı ?

kanathalil48

Üye
daha alalı 3 ay olsada telefon tek kelineyle harika cıkalı 6yıl olmasına rahmen son model telefonlara daş cıkardacak kamera ve flaşıvar samsung s3 le kıyasladıgımda s3den daha iyi kamerası var tek sıkıntısı pilin cabuk bitmesi almak isteyenlere kesinlikle almalılar

MuhammedGMS

MuhammedGMS

Üye
Eski bir N8 kullanıcısı olarak o telefona lanet olsun diyorum benim için sadece kamerası iyidi başkada bi özelliği yoktu ne uygulama açısından ne performans açısından ama iyi kötü 1 senem geçti kopya çekmemde kamerasından Allah razı olsun ama kurtuldum o telefondan şuan kimde olduğunu hiç bilmiyorum bilmekte istemem zaten fazla göremiyodum telefonu hep servisteydi.Neyse ben pişmanım hem de çok onun üstüne iki telefon değiştirdim ve son telefonumla çok mutluyum.

cyborg78

cyborg78

Üye
olabilir sana belkide arzalı olanı denk geldi yada çok kurcaladın bozuldu, bendeki Anna sürümü çok güzel, müthiş olması için aç gözlü olmak lazım ee symbian'ın ömrü yetmedi malesef belki ama c6 c7 n7 n8 ve 808'de gayet güzel bence
808 pureview lazım şindi bana,
lumia wp cart o sistemle ;)

MuhammedGMS

MuhammedGMS

Üye
Aynen 808 güzel ama işletim sistemlerine destek vermedikleri için fazla sevilmiyor.

SirProNauth

Üye
Babam iPhone 6 Aldı N8'ini bana verdi. Öncelikle şunu söyleyeyim ; Yaklaşık 7 senedir bu telefonu kullanıyor hala bir hata görmedik. İşi gereği sürekli konuşuyor konuşma kalitesi de iyi. Kasası efsane sağlam neden derseniz duvara fırlattım kırılmadı (Yeni nesil telefonların parçası bulunmazdı). Kamerasına hayran oldum. Birde şu symbian'ı geliştirecek bir ekip bulsalar...

savaza

savaza

Üye
android kullanmaya başladım bazen n8 i elime alıyorum aşırı yaavaşş
telefonu o kadar güzel yapıp android işletim sistemi katmayan mühendise kakalıyorum

Üst Alt