Gerçek Hakiki Bal Nasıl Anlaşılır, Sahte Baldan Nasıl Ayırt Ederim

  • 27 Eylül 2013
  • 449 Okunma
  • 0 Cevap

  1. Gerçek Hakiki Bal ile Sahte Bal Arasındaki Farklar Nelerdir Nasıl Anlaşılır, Balın Sahte Olduğunu Nasıl Anlarım
    - Balı kaşıkla alıp yere döktüğünde sahte bal uzayıp resmen örümcek ağı gibi havada uçar.
    - Balın şekerlenmesi durumunda ise, eski halini alması için güneşe çıkarılması veya kabıyla birlikte sıcak suya konulması kafidir.
    - Bal şekerle yapılan diğer şerbetlere nazaran çok daha fala keskindir. Fazla yendiği zaman genizde hafif yanma yapar. Bu yediğiniz gerçek baldır.
    - Balda hafifte olsa şekerden kaynaklı alkol olması nedeni ile kibrit çöpü veya kağıt üzerinde cızırdayarak yanar
    – Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir.
    - Balın kesafeti (yoğunluğu) çok, akışkanlığı sürekli olmalıdır, kesik kesik akan bal sahtedir. Çiçek balı hızlı, çam balı ise daha yavaş akar.
    - Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağı kıvamına gelmesinin balın hakiki olduğunu gösteriyor.
    - Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelir.
    - Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir. Zeytinyağının donması gibi kavanozun alt kısımları donma yapar ise hakiki baldır.
    - Sahte balın rengi biraz daha açıktır, normal balın kokusu yoktur. Normal balın kıvamı biraz daha katıdır.
    - Tükenmez kalem alın bala uç kısmını daldırın sonra parmağınıza sürün renkli olarak çıkıyorsa bal karışıktır çıkmıyorsa hakiki baldır.
     


    Yazan: Doğuş Pertez
Yüklüyor...
22/09/2018 - 10:08