Gerçek Hakiki Bal Nasıl Anlaşılır, Sahte Baldan Nasıl Ayırt Ederim

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Gerçek Hakiki Bal Nasıl Anlaşılır, Sahte Baldan Nasıl Ayırt Ederim
Gerçek Hakiki Bal ile Sahte Bal Arasındaki Farklar Nelerdir Nasıl Anlaşılır, Balın Sahte Olduğunu Nasıl Anlarım
- Balı kaşıkla alıp yere döktüğünde sahte bal uzayıp resmen örümcek ağı gibi havada uçar.
- Balın şekerlenmesi durumunda ise, eski halini alması için güneşe çıkarılması veya kabıyla birlikte sıcak suya konulması kafidir.
- Bal şekerle yapılan diğer şerbetlere nazaran çok daha fala keskindir. Fazla yendiği zaman genizde hafif yanma yapar. Bu yediğiniz gerçek baldır.
- Balda hafifte olsa şekerden kaynaklı alkol olması nedeni ile kibrit çöpü veya kağıt üzerinde cızırdayarak yanar
– Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir.
- Balın kesafeti (yoğunluğu) çok, akışkanlığı sürekli olmalıdır, kesik kesik akan bal sahtedir. Çiçek balı hızlı, çam balı ise daha yavaş akar.
- Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağı kıvamına gelmesinin balın hakiki olduğunu gösteriyor.
- Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelir.
- Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir. Zeytinyağının donması gibi kavanozun alt kısımları donma yapar ise hakiki baldır.
- Sahte balın rengi biraz daha açıktır, normal balın kokusu yoktur. Normal balın kıvamı biraz daha katıdır.
- Tükenmez kalem alın bala uç kısmını daldırın sonra parmağınıza sürün renkli olarak çıkıyorsa bal karışıktır çıkmıyorsa hakiki baldır.
 


Üst Alt