Genetik (Ölümcül) Uykusuzluk

Sponsorlu Bağlantılar

Türk-X

Türk-X

Üye
    Konu Sahibi
Genetik (Ölümcül) Uykusuzluk
Bu esrarengiz hastalığın adı Ölümcül Ailesel Uykusuzluk. Dünyada bu durumda 30 aile var. Hastalığın tanımlanmasını sağlayan Venedikli ailenin hikayesi tüyler ürpertici. 20. yüzyılda aile bu hastalığa 30 kurban vermiş. İşte tuhaf ama gerçek bir öykü.

1791'de Venedik'te doğan Giacomo, 45 yaşında esrarengiz bir hastalığa tutulup öldü. ‘‘Delirdi’’ deyip işin içinden çıktılar. Sonraki yıllarda ailenin her kuşağında birkaç kişi tıpkı ataları Giacomo gibi belli bir yaşta delirip ölüyorlardı. Doktorlar her ölüm için farklı bir teşhis koyuyordu: Kimisine epilepsi (sara), kimisine bunama, kimisine Economo hastalığı, kimisine alkolik ensefalopati dediler.

Ancak 1986'da aslında hepsinin ‘‘Ölümcül Ailesel Uykusuzluk’’ hastalığından öldüğü ortaya çıktı.

Bu çok nadir rastlanan hastalığın belirtileri şunlar: 40-50 yaşına kadar normal yaşıyorsunuz. Sonra birden geceleri uyuyamamaya başlıyorsunuz. Gündüz uyumaya çalışıyorsunuz, fayda etmiyor. Gözbebekleriniz küçülüyor. Erkekseniz iktidarsız hale geliyorsunuz. Kan basıncınız ve nabzınız yükseliyor. Sürekli terliyorsunuz. Bir saniye bile uyku yok! Beyninizdeki trafik ışığı hep yeşil yanıyor. Sonra denge, yürüme ve konuşma yeteneğinizi kaybediyorsunuz. Son dakikaya kadar bilinciniz yerinde. Sonunda bitkinlikten komaya giriyor ve ölüyorsunuz.
 
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___


Bruce Lee QQ

Bruce Lee QQ

Üye
Son cümleyi okudum içim karardı :-(
 
SHS

SHS

Üye
Zombi ol daha iyi bundan :(
 

furkankaya559758

Üye
Enteresan bir hastalık. İlacı yok mu diyeceğim ama ilaç firmaları karsız diye ilaç üretmeyecektir. Sonuçta kullanıcı sayısı az.
 

_ilyas_

Üye
Eee o zaman adamı bayıltsınlar belki o zaman uyur.
 

by-pegasus

Üye
haaa
benim kalbim hizli atiyo ve surekli terliyom

ben gidiciyim :blink:
 
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___
___kaptan___

___kaptan___

Üye
Gerçekten ilginç bi hastalıkmış :bilmm
 
nikenroll.kz

nikenroll.kz

Üye
Allah korusun
 
yyeenneerr

yyeenneerr

Üye
Film olur bu dramdan
 
kty

kty

Üye
İnsomnia dedikleri bu heralde
 

Benzer Konular



Üst Alt