mesajı yazdı kaçtı gibi olmasın herhangi bir markanın fanı değilim öncelikle onu belirteyim .. Ama en basitinden beğenmediğim yanlarından bir kaçını söylemek istiyorum. Telefonun yanındaki fiziksel tuşlar tamamen emanet duruyor ve fazla uzun ömürlü olmadıkları belli . Şöyleki tuşlar langır langır oynuyor ve tuşlarda kullanılan malzeme basit plastik .. Bir başka gözüme takılan yer arka kapak .. ne yazıkki arka kapaktada basit plastik malzeme kullanılmış ve esneme yapıp sağından solundan ses yapması an meselesi . Ayrıca kullanmadığım için bu konuda net konuşamıyorum ama ısıyı gereğinden fazla iletiyordur. Bir başka gözüme takılan yazılımı . Arayüzün kendine has bir özelliği yok yani tipik çin işi sanki içine miui rom kurup piyasaya sürmüşler. Rehberin bile android marketteki bir uygulamadan alıntı olduğunu sanırım fark etmişsinizdir .. Ayrıca türkçeye tam çeviri bile yapılmamış . Bunlar ayak üstü kurcalamamdan olan izlenimlerim. Şöyle bir saat falan kurcalasam 4 tane android cihaz kullanmış biri olarak bunların iki katını çıkarabilirim ..
Ayrıca amacım polemik değildir ama yeni alacaklara belki faydalı olur yazdıklarımha birde micro sim ve normal sim girişleri var orası ayrı bir olay zaten ne kadar sağlıklı çalışır bilinmez bir telefon ya micro ile çalışır yada normal sim ile çalışır iki simi birden taktığında nasıl bir performans verebilir düşündürdü açıkçası
Yazılımdan başlamak istiyorum ben.
Gözlemlerinde haklısın.. Yazılım ile hiç uğraşılmamış launcher felan vasat halde. Fakat marketten Nova, Apex, Go gibi güzel launcher'ların yüklenebilir olduğunu hatırlatmak isterim ki kendim Apex kullanıyorum jelly bean teması ile. Onun dışında "Türkçe" sorunu var demişsin ama o sorun son güncelleme ile düzeltildi. Ayrıca ayarlar menüsü de miui'yi anımsatıyor.. belki de gerçekten miui'dir. Hiç miui yi detaylı incelemedim. Ama gerçekten çok hoş duruyor ayarlar menüsü, bu bir gerçek. Cihazı ilk aldığımda 650mb boş ram vardı ki bu gerçekten hoş bir durum. Aynı şeyi samsung'un cihazlarında görmen çok zor. (kesin bir şey demiyorum)...
Kasaya gelince;
Arka kapak düşüncene hiç katılmıyorum, aksine çok kaliteli duruyor. Esneme yapacağını sanmıyorum. ve Galaxy S3 gibi bir plastik kullanılmamış, yumuşaklık hissi veriyor ve elde tutuşu çok rahat oluyor..
Isınmaktan kastın cihazın ısınması ise emin ol dün cihaz 1.5 saat şarjda gta vc oynadım o haldeyken bile zor ısıttım telefonu.
Tuş konusunda ise; sadece ses açma ve kısma tuşu biraz sakat gibi ama düşer ya da düşmez kesin bir şey diyemem.. ama benim fikrim en az 1 yıl idare eder o tuşlar. Zaten o tuşları çok kullanan birisi değilim. Kilit açma tuşunda ise hiç bir sorun göremedim, gayet güzel çalışıyor.
Bu arada cihazın 600TL gibi bir fiyattan satıldığını da hatırlatmak isterim.. Hemen hemen aynı özellikte ki S3 ile GMD'nin arasında neredeyse sadece 2 katı fiyat farkı var. Gelecekte cidden sorun çıkarmayacağını biliyor olsaydım ve S3 alcak param olsaydı yine GMD yi tercih ederdim.
(yanlışım var ise düzeltiniz).