Genç kızın organları 5 kişiyi yaşatacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
Genç kızın organları 5 kişiyi yaşatacak

İzmir'de, geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan 19 yaşındaki Nil Buket Gülergin, tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşince, ailesi tarafından bağışlanan organlarıyla nakil bekleyen hastalara umut oldu. Üniversite sınavlarına hazırlanan, hedefi iyi bir spiker olmak olan Gülergin'in arkadaşları arasında, 'Angel' lakabıyla tanındığı öğrenildi.
Kaza, geçen 23 Aralık'ta saat 21.30 sıralarında Mithatpaşa Caddesi Numara 57 önünde meydana geldi. Güzelbahçe'den Konak yönüne giden Elif Merve Neng, yönetimindeki 35 AU 3966 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü iddiaya göre önündeki aracın aniden fren yapması sonucu kayganlaşan yolda yitirdi. Araç, karşı yönden gelen Gökhan İbiş yönetimindeki 35 HJB 82 plakalı otomobille çarpıştı.Kazada, fotoğrafçıda çalışan Neng'in yanındaki arkadaşı Nil Buket Gülergin ağır, diğer otomobilin sürücüsü, su tesisatçısı Gökhan İbiş ile bir aylık eşi Yağmuş İbiş ise hafif yaralandı. Hastaneye kaldırılıp tedaviye alınan yaralılardan Gülergin, iki haftadır verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.Gülergin'in beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi, organlarını bağışlamaya karar verdi. Ailenin kararı üzerine doktorlar, Gülergin'in kornealarını, karaciğerini, böbreklerini ve kalbini uygun hastalara nakletmek için harekete geçti. Gülergin'in karaciğerinin, ikiye bölünerek iki hastaya nakledileceği bildirildi.SPİKER OLMAK İSTİYORDU
Üniversite sınavlarına hazırlanan Nil Buket Gülergin'in, ileride iyi bir spiker olmayı hedeflediği, arkadaşları arasında, yardımsever ve sıkı bir dost olması nedeniyle 'Angel' lakabıyla tanındığı öğrenildi. Gülergin'in, Yelki Köyü'ndeki cenaze namazının ardından toprağa verileceği de kaydedildi.(Habertürk)

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve >Pessimistic.

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
şaka maka hiç bilmiyorum bu işlem nasıl yapılacak ben taklaya gelsem organları napacam alsınlar nasıl diycez bunu 2 dklığına canlanıp alın organları deyecek halimiz yk belki canlımız bi işe yaramıyor bari ölümüz yarar :D

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
şaka maka hiç bilmiyorum bu işlem nasıl yapılacak ben taklaya gelsem organları napacam alsınlar nasıl diycez bunu 2 dklığına canlanıp alın organları deyecek halimiz yk belki canlımız bi işe yaramıyor bari ölümüz yarar :D

herhangıbır saglık kurumundan

hastane olabılır yada vakıf artık bagıs yapılan herhangıbır kuruma gıdıp

organ bağışı kartını iki tanık huzurunda doldurup imzalaman yeterli :)

daha sonra kartını süreklı yanında tasıman gerek ama herhangıbır durumda üzerın arandıgında zaten organlarımı bagıslamak ıstıyorum kartını göruyolar
yada aıle bıreylerının durumdan haberı varsa zaten bıldırılır .

eger vazgecersen organ bagısı kartını tasımycaksın ve aıle yakınlarına organlarını bagıslamaktan vazgectıgını bıldırırsen zaten itiraz edılır öyle bır durumda da :)

ek olarak madem yazdım tamamlaym organ bagısını 18 yasını dolduran ve en az ıkı tanık önunde bunu sözlu yapan hekım tarafından tastıklenen kısıler yapablr

• Beğen
Tepkiler: >Pessimistic.
>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye

herhangıbır saglık kurumundan

hastane olabılır yada vakıf artık bagıs yapılan herhangıbır kuruma gıdıp

organ bağışı kartını iki tanık huzurunda doldurup imzalaman yeterli :)

daha sonra kartını süreklı yanında tasıman gerek ama herhangıbır durumda üzerın arandıgında zaten organlarımı bagıslamak ıstıyorum kartını göruyolar
yada aıle bıreylerının durumdan haberı varsa zaten bıldırılır .

eger vazgecersen organ bagısı kartını tasımycaksın ve aıle yakınlarına organlarını bagıslamaktan vazgectıgını bıldırırsen zaten itiraz edılır öyle bır durumda da :)

ek olarak madem yazdım tamamlaym organ bagısını 18 yasını dolduran ve en az ıkı tanık önunde bunu sözlu yapan hekım tarafından tastıklenen kısıler yapablr
bole bişey varsa yaptırayım ben ölünce bizimki o halde organlarımı düşünecek :D

• Beğen
greenmile

greenmile

Üye
asla vermem,başkası yaşayacak ben ölecem pışık:ehe

• Beğen
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
öldükten sonra ne işe yarycakkı en azından baskalarının işine yarar

• Beğen
Tepkiler: _SiyabeNd_
_SiyabeNd_

_SiyabeNd_

Üye
​Allah rahmet eylesin

• Beğen
greenmile

greenmile

Üye
siz verin size mani olmayayım ben:ehe

spy ghost

spy ghost

Üye
eğer islam dinindeyseniz şöyledir ; bazı şeyler amel defterini kapattırmaz bu bir yol olur cami olur yani siz yaptırıp ölmüşseniz ve bundan biri yararlanıp dua ederse bu size yararlı bir şekilde döner verilmesi mantıklı organların

Tuba

Tuba

Üye
kafam karışık bu konu hakkında :hmmm

• Beğen
fullwar

fullwar

Üye
Dünyada bir poh yapamadık bari öldükten sonra bir işe yarayayım demek iyi olur.

Tuba

Tuba

Üye

kafanı yirim :D nıye :D
:D güzelim yaa şöyle ki şimdi organlar alınıyor ama o sıra o kişi ölü değil ölse zaten organlarıda ölür hiç bir şekilde organlar alınamaz
buna şöyle diyor doktorlar beyin ölümü gerçekleşti işte burda kafam karışık o kişi ölü değil makineye bağlı yaşıyor yaşam dönme ihtimali var ama yaşatılmıyor ölü zaten deniyor organları alınıp fişi çekiliyor :(

fişi çekilmediğinde o kişi yaşama dönecek mi çektirmyenler ve yaşama dönenler var işte burda kararsızım Allah kimseyi bu durumda bırakmasın :(

bunun gibi örnekler çok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...