gelen mesaj dolandırıcılık mesajı mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Metin MF

Metin MF

Üye
    Konu Sahibi
gelen mesaj dolandırıcılık mesajı mı?
Merhaba arkadaşlar. Bana yaklaşık 5-6 ay önce bir mesaj gelmişti, içerik şöyleydi:

"Tebrikler! Degerli Musterimiz Tasarruf Merkezinden UCRETSIZ DIGITAL FOTOGRAF MAKINESI MP5 KAZANDINIZ.Hemen 7551880 i arayin HEDIYENIZI ve tasarruf cihazinizi almayi unutmayin.7551880"

Mesajı gönderen numarayı hatırlamıyorum ama 0531 ile başlıyordu.

Sonra bu verilen numarayı (7551880) aradım. Sesi bir garip olan bir adam şöyle söyledi:

"Tasarruf Merkezi'ne hoş geldiniz. Yaptığınız görüşmeler hizmet kalitesi amacıyla kayıt altına alınacaktır."

Sonra müşteri temsilcisi(!) bağlandı ve aramızda şu konuşmalar geçti:

-merhaba ben tasarruf merkezinden onur, nasıl yardımcı olabilirim?
+iyi günler, bugün benim telefonuma sizden bir mesaj geldi
-evet efendim
+mesajda dijital fotoğraf makinesi mp5 kazandınız yazıyordu, ben de size sormak için aradım.
-efendim o mesajı biz tasarruf merkezi olarak gönderdik, şimdi hediyenizi almak için bir kısım bilgiler vermeniz gerekmektedir. öncelikle adınızı alabilir miyim?
+(sinirlenerek)ya kardeşim ben tasarruf merkezini hayatımda ilk defa duyuyorum siz benim numaramı nereden buldunuz?
-efendim tüm türkiyeye yönlendiriliyor bu hediyeler, lütfen adınızı söyler misiniz size yanlış hitap etmemem için.
+hayır söylemiyorum, lütfen artık milleti dolandırmayın. bu numarayı hemen polise şikayet ediyorum, onlar size haddinizi bildirecektir.
-tamam beyefendi, istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz.

Konuşma aynen böyle oldu, dolandırıcılar genellikle "şikayet edeceğim" lafını duyunca telefonu kapatır, fakat bu adam yüzsüzce devam etti!

Bu işi bilen biri var mı?

greenmile

greenmile

Üye
Bulusma bence

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
banada gelmsti sildm.geldgi gbi

Metin MF

Metin MF

Üye
    Konu Sahibi
greenmile

greenmile

Üye
Babama pepsi den 10bin lira kazandiniz diye gelmisti.d.d kanmayin sakin

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
iyi gt msjini emniyete sor okut icin rahat edecekse

greenmile

greenmile

Üye
anlamadım?----------Eklendi @ 04:42:42 ---------- Yazıldı @ 04:41:49 ----------ama adam istediğiniz yere şikayet edin dedi, ben o bölümü anlamadım.
Bulasma diyecektim,adamlarin korkusu olsa zaten mesaj atipta bu ise baslamazlar

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Mesajı sil hayata devam. Bana da geliyor arada. :)

serif55

serif55

Üye
Polis ilgilenseydi şimdiye kadar öyle şirketler canlı kalmazdı kardeşim, sana 5-6 ay önce gelmiş bana arada bi gönderiolar hatta geçen hafta gönderdiler en son tam arıcaktım dedim bunlar niye böyle bişi yapsın aranıp para kazanmak için tabikide sonra vazgeçtim aramaktan, eşe dosta haber verinde kanmasınlar böyle şeylere

kpln04

kpln04

Üye
Banada sağlık paketi gelmişti :D

Şehriyar

Şehriyar

Üye
Polis ilgilenseydi şimdiye kadar öyle şirketler canlı kalmazdı kardeşim, sana 5-6 ay önce gelmiş bana arada bi gönderiolar hatta geçen hafta gönderdiler en son tam arıcaktım dedim bunlar niye böyle bişi yapsın aranıp para kazanmak için tabikide sonra vazgeçtim aramaktan, eşe dosta haber verinde kanmasınlar böyle şeylere

hocam bişi dikkatimi çekti senin rütben nerde ya ? :hmmm

Okeanus

Okeanus

Üye
Bana da geçen telefon hediye ettiler. Üstüne üstelik elektrik faturasında da indirim kazandığımı belirtmişler :ehu
Aramamak lazım. Bu devirde kim kime hediye veriyor kaldı ki heybeden kimse vermez. :)

enkazcı

Üye
inanmayın ya
amcamlara çamaşır makinası kazandnız demişler.arayıp istemişler olan kontör gitmiş

Silinen Üye 166392

Silinen Üye 166392

Kapalı Hesap
bana da gelmişti aynı mesaj MH'ye ihbar ettim.

Jetlak

Üye
bana da kol saati hediye edip duruyorlar, bir gün gidip onlara bir kol saati takasım geliyor :)

1tebessum

1tebessum

Üye
banada bikaç ay önce gelmişti arayıp ana avrat sövüp kapadım birdaha bişey gelmedi :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt