Geçenlerde Çocuklar Duymasına takıldı gözüm.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
EroL

EroL

Emekli Yönetici
Dövme deri altına boya enjekte etmeyle yapılıyor ya, buradan yola çıkarak abdest tutmaz deniliyor. Ama abdest alırken deri altına su gidecek diye bir kural bilmiyorum ben. Buna bende inanmıyorum. Vucudunu zevkine göre değiştiriyorsun bu açıdan bak dövme olayına. Tanrının bahşettiği güzelliği beğenmeyip onu değiştiriyorsun. Koluna jilet atmak, dövme yapmak, slikon taktırmak falan günaha giriyor o sebeple.
 


iOS Developer

iOS Developer

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş estetik desen amenna.Bana dövmeyle ilgili bir tane hadis veya ayet göster taamam ama kalkıpta dövme yasak haram diyip,dövme yaptıranları dışlarmışcasına konuşma kanıtsız.Dövmeyle abdest tutmadğına falanda inanmıyorum.Bana kanıt göster


Dövme deri altına boya enjekte etmeyle yapılıyor ya, buradan yola çıkarak abdest tutmaz deniliyor. Ama abdest alırken deri altına su gidecek diye bir kural bilmiyorum ben. Buna bende inanmıyorum. Vucudunu zevkine göre değiştiriyorsun bu açıdan bak dövme olayına. Tanrının bahşettiği güzelliği beğenmeyip onu değiştiriyorsun. Koluna jilet atmak, dövme yapmak, slikon taktırmak falan günaha giriyor o sebeple.

arkadaşım ne güzel açıklamış işte zaten yazdığım yazıyı düzgün okuyabilseydin eğer ne demek istediğimi anlardın açtığım konuda belirttim zaten oraya dövme yapıldığında abdest tutmama olayı yoktur dediğimi görürsün. dövme abdestine zarar ermez "erol arkadaşımın dediği gibi haram kılınmıştır kaldı ki herşey kuarn da açık bir şekilde yazmaz, bunlarla ilgili hadisler vardır. sen yemek yaparken pişirmeden mi yiyorsun o yemeği malzemeleri alıyorsun ham haliyle pişirip öyle tüketiyorsun değil mi Kuran da böyledir işte ham maddesiini alacaksın hadisler vs. ile pişireceksin ondan sonra uygulamaya geçeceksin. ayrıca burada kimseyi dışlamıyoruz herkesin kendi kişisel görüşüdür bu lakin dövme yaptıran birisi harama girmiş demektir buda böyle biline , dinde kurallar açık ve basittir ya vardır ya yoktur, şüphede kaldığın durumlarda uygulama yapmazsın o kadar, günümüzde biz hala erkek kişinin altın vs gibi mücevheratları takması konusunda yanlış bir durum olup olmadığını tartışırken dövmeye sıra hiç gelmez arkadaşım...
 
iOS Developer

iOS Developer

Üye
    Konu Sahibi
Dövme Kuran'da geçmez. Kuran'da Allah'ın yaratışını, doğal durumu değiştirmenin şeytan işi oldu belirtilir. İşte bu doğalı değiştirme konusunda Kuran tefsircilerinin çeşitli yorumları vardır. Tefsirciler, Nisa süresindeki bu ayeti açıklarken bazı Hadis'ler ( Peygamber'e nispet edilen sözler ) aktarırlar.

Bu rivayetlerden birinde Hz. Peygamber'in Kaşlarını inceltene, yüzünün kıllarını çekene, Dövme yapana ve yaptırana lanet ettiği belirtilir. Fakat bu, bir kişinin rivayetidir. Gerçekten Peygamber'in Böyle söylediğine şahsen ihtimal vermiyorum. Çünkü bu rivayet Kuran'a aykırıdır. Kuranda Peygamber'de insanları süslenmeye, güzel görünmeye teşvik etmektedir. Yüzünün kıllarını çekmek, kaşlarını inceltmek kadınların vaz geçemeyeceği Bir makyaj ve süslenme türüdür. Bilindiği gibi süslenmede zamana ve bölgelere göre değişir. Dövme İslamda mekruh ( hoş olmayan bir şey ) kabul edilir ama Kuran'ın haram saydığı, yapanların ve yaptıranların günahkar olacağı eylemlerden değildir. Hiçbirşey ibadete engel olamaz.

İbadette önemli olan gönülden Allah'a yönelmektir. Abdesttinizi alınız, namazınızı kılınız, dualarınızı yapınız. Allah ile bağlantınızı kesmeyiniz. İşte gerçeği öğrendiniz. Siz gönlünüze bakınız, Allah ile kul arasında aracı yokyur. Peygamber'imiz " Önce kendi vicdanınıza danışınız" buyurmuştur.

Diyor...

Fakat Diyanet işleri bakanlığının da açıklaması şu yönde:

Dövme Yaptıran Tövbe Etmeli

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaptırdığı dövme nedeniyle kişinin tövbe etmesi gerektiğini bildirdi.


Diyanet takviminde yer alan bilgide, insan bedeninin değişik yerlerine çeşitli şekillerde dövme yaptırmanın eski tarihlerden bu yana uygulandığı belirtilerek, “Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahilliye adeti olup, sağlık açısından da zararlı olduğu gibi dinen de yasaklanmıştır” denildi.

“DÖVME YAPTIRANA ALLAH RAHMET ETMEZ”

Diyanet, Hz. Peygamberin, insanın doğal yapısında değişiklikler yapılmasını hoş görmediğini, dövmeyi yapan ve yaptırana da Allah’ın rahmet etmeyeceğini bildirdiğini ifade ederek, İslamiyet’in her konuda doğallığı tavsiye ettiğini, dövmeyi de hoş karşılamadığını kaydetti.
“Dinimiz, tedavi amaçlı operasyonlar hariç Allah’ın yarattığının değiştirilmesine yönelik her türlü müdahaleyi yasaklamıştır” diyen Başkanlık, Allah’ın yarattığının değiştirilmesinin hem maddi hem de fıtrat alanında gerçekleşebildiğini bildirildi.

Diyanet, “Günümüzde, başta insan olmak üzere canlı varlıklar üzerinde ve yeryüzünde doğal dengeyi bozucu her türlü yıkıcı girişimi bu çerçevede değerlendirmek mümkündürKişinin yaptırdığı dövmeyi kazıtması gerekir. Ancak bu operasyon vücuda zarar verecekse dövme olduğu gibi bırakılır. Bununla birlikte yapılan dövme gusül ve abdeste engel değildir. Fakat kişinin bundan dolayı tövbe etmesi gerekir” dedi.
 
iOS Developer

iOS Developer

Üye
    Konu Sahibi
Dövme yapmak veya yaptırmak haramdır. Çünkü dövme yaptıran kişi, Allah (Azze ve Celle)’nin yarattığı bu bedeni beğenmemesi söz konusudur. Allah (Azze ve Celle) insanı en mükemmel bir şekilde yaratmıştır.Aşağıdaki hadislere baktığımız zaman dövme yaptıranın ve yapanın lanetlendiğini anlıyoruz. Dövme yaptırmanın neden yasaklandığı hadislerde açıkça açıklanmıyor. Zaten bizim her yasağın niçin yasak olduğunu bilmemiz de gerekmiyor! Bize gereken o yasağı yapmamamızdır. Şimdi hadisleri okuyalım…
1) Abdullah ibni Ömer (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘...Dövme yapan ve dövme yaptırmak isteyen kadınlara Allah lanet etsin’ buyurdu.”
Buhari 594, Müslim 2124/119
2) Abdullah ibni Mesud (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Allah (vücuduna) dövme yapan ve kendisine dövme yapılmasını isteyen kadınlara lanet etsin. Bana ne oluyor ki, Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in lanet ettiği kimselere lanet etmeyeyim! Bu Allah’ın Kitabında da vardır. Allah (Azze ve Celle) şöyle buyuruyor:
“Rasul size ne verdi ise onu alınız, size neyi yasak etti ise ondan sakının.” Haşr 7
Buhari 5945, Müslim 2125/120
3) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Peruk takana ve taktırana, vücuduna dövme yapana ve yaptırana Allah lânet etsin!’ buyurdu.”
Buhari, Müslim, Neseî
4) Abdullah ibni Abbas (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Peruk takan ve taktıran, kaşlarını alan ve aldıran vücuduna dövme yapan ve yaptıran lânetlenmiştir!’ buyurdu.”
Ebu Davud
5) Abdullah ibni Mesud (Radıyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Allah dövme yapan, dövme yaptıran, yüzündeki tüyleri aldıran, güzellik için dişlerinin arasını seyrekleştiren ve Allah’ın yarattığını değiştiren kadınlara lanet etti.
Bana ne oluyor ki, ben Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in lanet ettiği kimselere lanet etmeyeceğim? O, Allah’ın kitabında var! demiştir.”
Buhari
6) Ebu Cuhayfe (Radıyallahu Anh) hacamatcı (kan alıcı) bir köle satın almıştı.
“Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hacamat ücretinden, köpek bedelinden, zina kazancından nehyetti. Ve faiz yiyene, faiz yedirene, dövme yapana, dövme yaptırana, resim yapana lanet etti, dedi.”
Buhari 5963
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Arkadaşlar !
Asıl konumuz dövme haram mı günah mı sevap mı tartışması değil.Burada konuyu açan arkadaş dövme örneğini vermiş ; çünkü dövme yaptırın mesajı ileten bir dizi söz konusu.Birçok başka örnek sıralanabilir bu şekilde dizide mesaj taşıyan.Lütfen konudan çıkmayalım
 
  • Beğen
Tepkiler: d4rk3ff3ct
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bilgi için sağol gayet güzel bir konu olmuş.
 
  • Beğen
Tepkiler: d4rk3ff3ct
tempestshine

tempestshine

Üye
Hadii sihirli annem neyse de .Çocuklar duymasın çığrından çıktı bence.Sürekli mesaj vermeye çalışan bir dizi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt