iOS Developer
Üye
Geçenlerde Çocuklar Duymasına takıldı gözüm.
geçenlerde çocuklar duymasın adlı diziye takıldı gözüm. bu yazdıklarımı bazıları yanlış anlayabilir sadece kendi kişisel görüşlerimi paylaşıyorum burada bunuda not olarak ilave edeyim. evet nerede kalmıştık? çocukların duyduğu çocuklar duymasın adlı dizide. çocuklar duymasın ailelerinden haluk ve meltemin kızı ve onun eşi yemek masasında otuyorlar, genç çocuk parmağına dövme ile yüzük yaptırıp içinede eşinin adını yazdıracakmış haluk karşı çıkıyor dizide haliyle ne gerek var bunlara falan diyor ardından başkahraman meltem o zehirleyici cümleleriyle çocukalra kendini duyurarak ne varmış bunda canım çocuk istemiş yaptırsın işte hem kızımızında hoşuna gidiyor baksana diyor. bu dövme işini basit sıradan bir şeymiş gibi gösteriyor bütün Türkiye ve Türkiye üzerinde yaşayan herşeyi duyan çocuklara. ağaç yaşken eğilir derler evet aynen böyle oluyor bu işler günümüzde çocukların en çok örnek aldığı ve hayatlarında uygulamaya soktuları davranışları televizyonlardan almıyorlar mı? neden zehirliyorsunuz çocukların beyinlerini. dövme dinimizce yasaktır haramdır. yasak olma sebebi bir çogunuzun bildiği gibi abdest tutmuyor vs. gibi şeylerden ibaret değil Yüce yaratanın sana mahsup ettiği o vucutta kalıcı izler bırakarak Allahın yarattığı şeklini bozdugundan dolayı günah, haram ve yasaktır. bu konu üzerine yazılacak çizilecek o kadar çok şey var ki. belki bir gün devamını sizlerle paylaşırım. yalnız bu durum beni çok rahatsız etti ve müslüman bir ülkede yaşıyoruz dedim kendi kendime bunun böyle olmamaıs lazım küçüklerimizi gençlerimizi doğru yola sokup onlara doğruyu göstermemiz lazımken bu durum sizce doğru mudur? %99 u müslüman bir ülkede yaşıyoruz diyoruz akabinde acaba %1 müslüman olan bir ülkedemi yaşıyorum diye kendime soruyorum. beni okuduğunuz için teşekkür ederim. Bilinçlenelim diyorum ve herkese iyi akşamlar diliyorum.