Geçenlerde Çocuklar Duymasına takıldı gözüm.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
iOS Developer

iOS Developer

Üye
    Konu Sahibi
Geçenlerde Çocuklar Duymasına takıldı gözüm.
geçenlerde çocuklar duymasın adlı diziye takıldı gözüm. bu yazdıklarımı bazıları yanlış anlayabilir sadece kendi kişisel görüşlerimi paylaşıyorum burada bunuda not olarak ilave edeyim. evet nerede kalmıştık? çocukların duyduğu çocuklar duymasın adlı dizide. çocuklar duymasın ailelerinden haluk ve meltemin kızı ve onun eşi yemek masasında otuyorlar, genç çocuk parmağına dövme ile yüzük yaptırıp içinede eşinin adını yazdıracakmış haluk karşı çıkıyor dizide haliyle ne gerek var bunlara falan diyor ardından başkahraman meltem o zehirleyici cümleleriyle çocukalra kendini duyurarak ne varmış bunda canım çocuk istemiş yaptırsın işte hem kızımızında hoşuna gidiyor baksana diyor. bu dövme işini basit sıradan bir şeymiş gibi gösteriyor bütün Türkiye ve Türkiye üzerinde yaşayan herşeyi duyan çocuklara. ağaç yaşken eğilir derler evet aynen böyle oluyor bu işler günümüzde çocukların en çok örnek aldığı ve hayatlarında uygulamaya soktuları davranışları televizyonlardan almıyorlar mı? neden zehirliyorsunuz çocukların beyinlerini. dövme dinimizce yasaktır haramdır. yasak olma sebebi bir çogunuzun bildiği gibi abdest tutmuyor vs. gibi şeylerden ibaret değil Yüce yaratanın sana mahsup ettiği o vucutta kalıcı izler bırakarak Allahın yarattığı şeklini bozdugundan dolayı günah, haram ve yasaktır. bu konu üzerine yazılacak çizilecek o kadar çok şey var ki. belki bir gün devamını sizlerle paylaşırım. yalnız bu durum beni çok rahatsız etti ve müslüman bir ülkede yaşıyoruz dedim kendi kendime bunun böyle olmamaıs lazım küçüklerimizi gençlerimizi doğru yola sokup onlara doğruyu göstermemiz lazımken bu durum sizce doğru mudur? %99 u müslüman bir ülkede yaşıyoruz diyoruz akabinde acaba %1 müslüman olan bir ülkedemi yaşıyorum diye kendime soruyorum. beni okuduğunuz için teşekkür ederim. Bilinçlenelim diyorum ve herkese iyi akşamlar diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: India, ' KalendeR ', |SEÇKiN| ve 4 diğerleri

Burak

Üye
ben o diziyi kaçırmadan izliyorum o dizide yapılan yüzlerce yanlış hareket varken sen sadece buna mı takıldın ?

Bak örnek vereyim bir bölümde evin her yanına dantel seriyorlar ve meltem sonradan bunu görüyor "bu paçavralarda ne böyle" diyor. Herkes bilir ki dantel herkesin evinde vardır ve annelerimız ozenerek yaparlar.
Ama burada bu örgü yü asagılamak cok yanlış ki bunu meltem yaptı. Aslında o değil senaryoyu hazırlayanın hatası.

Bır baska bölümde soba kuruyorlar, meltem sobaya "facia" gözüyle bakıyor.

Bunlar oyuncuların degil senaristlerin hatalarıdır.
Türk mutfagında et cok önemli ama meltem vejeteryan buna saygı duyulur ama her et lafı gectıgınde "ayy çok iğrençç" demesi yakısık almıyor, sevmıyorsa bile bunu dememeli nimet sonucta et.

Konuya gelırsek dovme mevzunda o bolumde kalıcı dovme ovuldukce ovuluyor ama dikkat edersen haluk her zaman bunlara karsı cıkıyor.
Yani bir yandan turk adetleri unutturulmaya bı yandandabu yenı yasam tarzına karsı cıkılıyor.

• Beğen
Tepkiler: India, |SEÇKiN| ve d4rk3ff3ct
_SiyabeNd_

_SiyabeNd_

Üye
Gereksiz bi dizi

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, |SEÇKiN| ve d4rk3ff3ct
SHS

SHS

Üye
tekrar başlamasa daha iyiydi, tadında bırakcan

• Beğen
TheCower

TheCower

Üye
Aynen kaç yıl oldu bitmedi. Meltem de hiç yaşlanmadı.

• Beğen
Tepkiler: d4rk3ff3ct
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Süper baba dizisinden alıntılar var orjinal degil

• Beğen
EroL

EroL

Emekli Yönetici
Güzel tespitler yapmışsınız. Dediğiniz gibi bu diziyi kişik arayışındaki 7-15 yaş arası çocuklarımız izliyor. Soba facialı bölüme bende devk geldim evde izliyorlardı. Bizimde evimizde soba kurulur, mevsim şartları ve evin yapısı sobaya müsait olduğundan Adanadaki evlerin çoğu soba kullanır.

Evinde soba kurulan bir kız çocuğu, dizide sobaya facia gözüyle bakan Meltem'e özeniyor. Sobayı savunan Haluk'a değil. Bu kız çocuğu dizi bittiğinde kafasını televizyondan çeviripte kendi evlerindeki sobayı görünce travma geçirebilir. Eziklik pskolojisiyle kendine olan özgüvenini yitirir. Örnek aldığı kişiler sobanın geri kalmışlığın simgesi olduğunu savunuyorlar.

Televizyondaki bir çok dizi gibi çocuklar duymasın diziside Türk aile yapısıyla oynamaya, onu şekillendirmeye çalışıyor. Bilinçli bireyler olup, çocuklarımıza bu dizileri izletmemiz lazım. Sizler çok şanslısınız, bu konuda yorumunuzu belirtip bir nevi tepkinizi gösteriyorsanız, sizin çocuğunuz olduğunda bilinçli davranıp bu tarz dizileri onlara izletmeyeceksiniz demektir. Umarım öyle yaparsınız. Ailece oturup izleyebileceğiniz bir dizi olarak Star tv Papatyam dizisini öneririm. Entrikalardan uzak, sosyal mesaj dolu, bilinçlendirmeye dayalı, izlerken sıkıntıya girmek yerine mutlu olduğunuz yaşam sevinci veren bir dizidir. Metin akpınar başrolde, bu bile yeterli bence.

• Beğen
Tepkiler: Burak, PhyscoDevil, ebuş... ve 1 kişi daha
vapur dumanı

vapur dumanı

Üye
aaah ah neler var aslında bunların altında.Böyle yaparak yeni nesilin beyinleri uyuşturulmaya ve dönen tezgahları öğrenmemeleri için dikkatlerini başka yerlere çekmeye çalışıyorlar...Ceza almadan ve siyasete girmeden sustum..

• Beğen
iOS Developer

iOS Developer

Üye
    Konu Sahibi
ben o diziyi kaçırmadan izliyorum o dizide yapılan yüzlerce yanlış hareket varken sen sadece buna mı takıldın ?

Bak örnek vereyim bir bölümde evin her yanına dantel seriyorlar ve meltem sonradan bunu görüyor "bu paçavralarda ne böyle" diyor. Herkes bilir ki dantel herkesin evinde vardır ve annelerimız ozenerek yaparlar.
Ama burada bu örgü yü asagılamak cok yanlış ki bunu meltem yaptı. Aslında o değil senaryoyu hazırlayanın hatası.

Bır baska bölümde soba kuruyorlar, meltem sobaya "facia" gözüyle bakıyor.

Bunlar oyuncuların degil senaristlerin hatalarıdır.
Türk mutfagında et cok önemli ama meltem vejeteryan buna saygı duyulur ama her et lafı gectıgınde "ayy çok iğrençç" demesi yakısık almıyor, sevmıyorsa bile bunu dememeli nimet sonucta et.

Konuya gelırsek dovme mevzunda o bolumde kalıcı dovme ovuldukce ovuluyor ama dikkat edersen haluk her zaman bunlara karsı cıkıyor.
Yani bir yandan turk adetleri unutturulmaya bı yandandabu yenı yasam tarzına karsı cıkılıyor.

doğrudur ben sadece o bölümüne denk geldim ve bunu gördükten sonra izlemedim zaten..

içimdeki sıkıntı hafifledi gerçekten sizin yazdıklarınızı görünce, en azından küçükleri değilde genç yetişkinler bunlara karşı duyarsız olmadığını görmek beni son derece memnun etti gerçekten hepinize teşekkürler arkadaşlar...

u_cosar

u_cosar

Üye
haklısın arkadasim dediğiniz gibi keşke tekrardan başlamasaydı

y n s c n

y n s c n

Üye
subliminal mesajlar diyelim biz sunlara.. En basitinden

Artık o kadar yayıldıki bu mesajlar bilen insanları rahatsız ediyor.. Mesela ben her izlediğim filmi bi şüpheyle izliyorum acaba bundada varmı diye..
Durum çok kötü sonuç olarak Allah sonumuzu hayır etsin.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, vapur dumanı, |SEÇKiN| ve 2 diğerleri
BrainFree

BrainFree

Üye
doğru konuşana ne denir?
çok güzel yazmışsın kardeşim.

• Beğen
PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
günümüzdeki dizilerin bir çoğu öyle malesef.İnsanlar ne kadar ben bu dizilerden falan etkilenmiyorum derlerse desin mutlaka bu diziler insanları etkiliyor.Aşk-ı Memnu mesala.Bizim kültürümüzde evli bi kadınla aşk yaşama gibi sey varmıdır?.Aşk yaşamayı bırakın evli bi kadına bakmayız bile.Ama dizide maşallah neler oluyor neler.Eskiden çıkan diziler.Böyle şeyler varmıydı hic?.Ne kadar özlüyorum o eski yılları...

• Beğen
Tepkiler: d4rk3ff3ct ve |SEÇKiN|
Runner626

Runner626

Üye
subliminal mesajlar diyelim biz sunlara.. En basitinden

Artık o kadar yayıldıki bu mesajlar bilen insanları rahatsız ediyor.. Mesela ben her izlediğim filmi bi şüpheyle izliyorum acaba bundada varmı diye..
Durum çok kötü sonuç olarak Allah sonumuzu hayır etsin.
Aynen hiç birşeyden zevk alamaz oldum
keşke sadece bu salakça dizide olsa ama her yerde var , Müslümanların bişeyler yapması lazım!

• Beğen
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Eğer bir dizinin hitap ettiği kitle yalnızca yetişkinleri barındırıyor olsaydı bu dizide yaşanan alaturka-alafranga kıyası bizim ölçüp tartmamıza bırakılıyor diyebilirdim ; ama söz konusu diziyi izleyen kitlenin içerisinde gençler ve özellikle çocuklar var.Bir çocuk kendi kültürü ve toplumsal şartları içerisinde neyin doğru neyin yanlış olabileceği hususunda bir yetiye sahip olmadığı için bu diziyi izleyen çocuklar - özellikle de modernleşme çerçevesinde yanlış batılılaşmanın hat safhada olduğu bir dönemde - doğal olarak izlediklerinden etkilenip Haluk karakterini ' Kro ' , Meltem karakterini ise ' Modern ' olarak algılayacaklardır.Böylece kendi yetişme evrelerinde içten içe bilinçaltlarına bu mesajlar sabitlenecek.Ne yazık ki ülkemizde bu ve buna benzer dizilerde bu durumla oldukça karşı karşıyayız. Arka sıradakiler,Çocuklar Duymasın,Aşk-ı Memnu,Sihirli Annem ...
Bunlar alır başını gider. Burası Türkiye olduğu için film-dizi şirketleri tabi ki bunlar düşünmeyip gelen rant'a bakacaklardır.Bizlere düşen bu ve buna benzer iletilerle kirletilmeye çalışılan genç beyinleri olabildiğimizce hem özgür iradelerini bozmadan hem de mantıklı açıklamalarla doğru olana sevk etmektir.Tıpkı bu konuyu açan arkadaşımızın yaptığı gibi.
Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, d4rk3ff3ct ve Burak
greenmile

greenmile

Üye
Çocuğunun biri evlenmiş,diğeri ayrı eve çıkmış bunun Çocuklar Duymasını mı kalmış artık? Sıkmaktan öte birşey vermiyor.

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady ve Burak
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
amerikan sitcom ozentisi sacma sapan bir sey iste

• Beğen
Tepkiler: Runner626, OttomaN TigeR ve d4rk3ff3ct
LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
Kardeş estetik desen amenna.Bana dövmeyle ilgili bir tane hadis veya ayet göster taamam ama kalkıpta dövme yasak haram diyip,dövme yaptıranları dışlarmışcasına konuşma kanıtsız.Dövmeyle abdest tutmadğına falanda inanmıyorum.Bana kanıt göster

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt