Garmin Mobile XT v5.00.50 Kurulumu & Kılavuzu by Reis-i Eagles

Sponsorlu Bağlantılar

tkymurat

Üye
arkadaşım herşey tamam ama en son garminmobileXT.sis dosyasını kurmuyor

Korhank5353

Üye
Hocam ellerinize sağlık, süper paylaşım ve kusursuz bence, daha önce 6220 c vardı forumdan garmin kurmuştum süperdi, şimdi yeni n8 aldım ve uygun program bulamayacağım korkusu varken yine forumdan buldum ve o güzel anlatımınızla tek seferde yükledim, süper kusursuz çalışıyor,
teşekkür ederim

N8'e anlatıldığı şekilde yani SD kartı üzerinden mi kurdunuz? Telefonun depo hafızası ile SD kart arasında ki fark nedir ki SD kart üzerinden kurmak gerekiyor?

mukamukamuka

mukamukamuka

Üye
seevgili arkadaşlarım ben özel bi şirkette çalışıyorum,işim gereği 35-40 noktayı büyük harfle garmine kaydettim ancakl bugün noktayı işaretleyip rota hesaplamasını istediğimde program kapanıyor...bu noktaları tek tek dolaşamam acaba bu noktaları kurtarmanın bi yolu var mı nolur yardım edin acil cevap bekliyorum

gueste

Üye
Garmin 5.00 N8'e kurdum. Önceden resource dosyasını kopyalayamazsınız yazıyordu. Üst sağ köşeden USB işratine tıklayıp depolama özelliğine alınca oldu. Şu an çalışıyor. Ama haritada dolaşırken bayağı kasıyor.

Ayrıca reis'e de paylaşımları için teşekkürler.

gunesinoglu

gunesinoglu

Üye
bütünsürümlerini denedim hepsinde aynı sorun haritada gezinmeye başladımı 20 sn sonra hemen donup kalıyo 4.0.20 sürümünü yükledim oda dokunmatik ekran çalışmıyor konuyu açan arkadaş bi el atarsa bu konuyo sevirim şu sorunu bi halledebilirsek çok süper olucak gerçekten harita çok kapsamlı ve güzel

evet N95 8 gb ile garmin kullanıyorum ki gayet mükemmel... bende i8910 hd ye bu programın stabil bir şekilde yüklenip çalışması için işin uzmanı arkadaşlarımızın olaya el atmalarını ben de rica ediyorum..

ilkaysvl

Üye
Nokia n95 kullanıyorum ( 8gb değil ) normal nokia gps haritalar ile bağlanmak bir eziyet oluyor 10 dakika sürüyor sonra istediğim gibi dolaşım yapamıyorum ödeme istiyor felan. Bunları göz önünde bulundurun. Garminin artıları neler olacak? Ve bağlantı süresi vs. tür şeyler nasıl arkadaşlar?

inneci

inneci

Üye
telefonu pc suite modunda bağlıyorsun, dosya aktarımı ya da storage modunda bağlayacaksın. olmadı direk kartı pc ye takıp o şekilde at.
üstat merhaba,
kurulum sırasında root klasöründeki private dosyasını kart içerisine boş alan yok diyerek kaydetmiyor. (yeterli boş alan olmasına rağmen) yardımcı olursanız sevinirim.

Korhank5353

Üye
Nokia n95 kullanıyorum ( 8gb değil ) normal nokia gps haritalar ile bağlanmak bir eziyet oluyor 10 dakika sürüyor sonra istediğim gibi dolaşım yapamıyorum ödeme istiyor felan. Bunları göz önünde bulundurun. Garminin artıları neler olacak? Ve bağlantı süresi vs. tür şeyler nasıl arkadaşlar?

N95 de ki GPS çipiyle (eğer GPS diye A-GPS kullanmıyorsa) örneğin N8'de ki GPS çipleri farklı. N8'de ki daha gelişkin yeni nesil bir çip. Hem çok daha erken bağlanıyor hemde kapalı ortamlarda (cama yakın yerlerde) daha başarılı. Yani, GPS'e geç bağlanmasının nedeni kullandığınız yazılımla ilgili değil GPS çipinin teknolojik üstünlüğüyle ilgilidir.
GPS ile A-GPS arasında ki fark ise GPS çipi direkt uydularla iletişime geçer ve herhangi bir ücrete tabii değildir. Ancak A-GPS, operatörün (örneğin Turkcell) baz istasyonlarını kullanarak konum belirler. Tabii konum verilerinin size ulaşması için de para ister.

ilkaysvl

Üye
İnternete bağlanmadan konumumu belirleyebiliyorum. yada baz istasyonuna göre olmadığını biliyorum. Daha önce bodrumda tam anlamı ile bana yardımcı olmuştu ve bazı yolları GPS sayesinde bulmuştum. Benim esas sorum garmin n95 içindeki kendi ovi den daha mı faydalı olacaktır ?

N95 de ki GPS çipiyle (eğer GPS diye A-GPS kullanmıyorsa) örneğin N8'de ki GPS çipleri farklı. N8'de ki daha gelişkin yeni nesil bir çip. Hem çok daha erken bağlanıyor hemde kapalı ortamlarda (cama yakın yerlerde) daha başarılı. Yani, GPS'e geç bağlanmasının nedeni kullandığınız yazılımla ilgili değil GPS çipinin teknolojik üstünlüğüyle ilgilidir.
GPS ile A-GPS arasında ki fark ise GPS çipi direkt uydularla iletişime geçer ve herhangi bir ücrete tabii değildir. Ancak A-GPS, operatörün (örneğin Turkcell) baz istasyonlarını kullanarak konum belirler. Tabii konum verilerinin size ulaşması için de para ister.

Korhank5353

Üye
İnternete bağlanmadan konumumu belirleyebiliyorum. yada baz istasyonuna göre olmadığını biliyorum. Daha önce bodrumda tam anlamı ile bana yardımcı olmuştu ve bazı yolları GPS sayesinde bulmuştum. Benim esas sorum garmin n95 içindeki kendi ovi den daha mı faydalı olacaktır ?

Kesinlikle daha faydalı olacaktır. Çünkü Ovi'de bir çok ilçenin detaylı haritası yok. Yine bir çok detayın yazılımında hatalar var. En basitinden benim oturduğum sokağın adını yanlış yazmışlar. Halbu ki Garmin Google Earth'e veri sağlayan Başarsoft firmasının sıkça güncellediği haritayı kullanıyor. Harita olarak zaten her durumda Ovi'den daha üstün. Yazılım olarak da üstünlüğü tatışılmaz.

operator11

Üye
paylaşım için teşekkürler e55 te denedim oldu güzel bir şekilde fakat 3 ve 1 ile yakınlaşıp uzaklaşamıyorum :D başka şekilde yakınlaşma olayı var mı?

zeyunal

zeyunal

Üye
baytekinin sitesinde 2010.09 v2 yüklenmiş, sorunlar düzeltilmiş. yeni versiyonu paylaşabilen var mı ?
---------------------------------------------------------------------------
ok , ben buldum haritayı ve forum a konu ile paylaştım. kolay gelsin. iyi forumlar... :)

inneci

inneci

Üye
Arkadaşlar daha önce bulunduğum ülkede sorunsuzca kullanıyordum. Reis'in anlattığı şekilde kurmuş o ülkenin haritasını yüklemiştim. Fakat şu anda Türkiyedeyim ve unlocked 2009.06 haritasını yükledim (v2 olanı değil). Çalıştırdığım zaman neredeyim sekmesinde biraz bekledikten sonra bulunduğum konumun adresini ve koordinatlarını alıyorum. Ancak harita sekmesine geçtiğimde siyah değil de sarı ve boş bir ekran çıkıyor araç boş bir şekilde dönüyor. Nomaps yazısı da var bu sarı ekranda. Şimdi sorun şu; harita yüklü olmasa "neredeyim" sekmesinde detaylı adres çıkmaması lazım. O halde neden harita görünmüyor? Bir fikri olan var mı?

sukruhancer

Üye
arkadaşlar bu programda emeği geçenlere özellikle reis e teşekkürler bu programın bu haftaki kadar başka bir şehirde hayatımı bu kadar kolaylaştıracağını düşünmemiştim.emeğinize sağlık

akgunoglu

Üye
selam. N97'ye yükledim. ancak programı çalıştırdığımda siyah ekran çıkıyor. program görünmüyor. neden kaynaklanır,fikri olan var mı?

ruzgar_ist

Üye
slm arkadaşlar emeğinize teşekkür ederim gerçekten bende samsung b 7300 var bu aralar donmaya başladı sorun ne olabilir birde hangi navigasyon programı öneririsiniz nasıl yüklerim şimdiden teşekkür edrim kolay gelsin

by43

Üye
Nokia C5 te belrttiğiniz gibi sw.unl düzenlemesi ve gmapsupp.unl düzenlemesi yapıp kart içine attım daha sonra kartımın içinde aynı adda bulunan sistem klasörleri "private, Resouce, sys"klasörleri değil de içindeki dosyaları tek tek attım ve diğer garmin klasörüyle sis dosyasını da atıp usb kabloyu çıkarınca telefon kartı taradı. Hiçbir kurulum yapmadan garmine kavuştum. Direkt olarak uygulamalar-Yükleme içinde garmimim yüklü olarak gözükdü hemen açıp dil ayarlarını yaptıktan sonra kullanmaya başladım.
Teşekkür ederim daha sonra program hakkında gelişmeleri yazacağım...
private, Resouce, sys

ismetcedim

Üye
Hocam ellerinize sağlık, süper paylaşım ve kusursuz bence, daha önce 6220 c vardı forumdan garmin kurmuştum süperdi, şimdi yeni n8 aldım ve uygun program bulamayacağım korkusu varken yine forumdan buldum ve o güzel anlatımınızla tek seferde yükledim, süper kusursuz çalışıyor,
teşekkür ederim
nokia n8 sahibiyim yükledim ancak program çalışıyor çalışmasına da bazı seçenekleri dokunmatik ekranda algılayamıyor. Mesela ilk baştaki kabul ekranında kabulü tıklıyorum 1 dk sonra program başlıyor. ayar değiştireceğim tamam tıklıyorum 10 dk oldu halen ekran değişmedi. Halledemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

ssumbul

Üye
Nokia e71 telefonumda Garmin yüklüydü v ekullanıyordum. Sonra telefonum servise gitti. Telefonumun değişmesi gerekti ve servis değiştirdi. Yeni telefona hafıza kartındaki programı yükleyemedim. Bende yeni telefonun IMEI no ile yeniden yalnızca iki adet .unl değişikliğini yaptım ve bu iki not defterini hafıza kartında ilgili dosyaya kopyaladım. sonra Garmin2i yeniden kurdum. Sorunsuz kurulumu gerçekleştirdi. Daha sonra açık havada çalıştıracağım. sanırım sorunsuz çalışacaktır.
Emeği geçenlere teşekkür ederim. Belki katkım olur diye yaşadığım yeni deneyimi ben de paylaşmak istedim

&MAVİ&

&MAVİ&

Üye
slm arkadaşlar
öncelikle emeği geçen herkese teşşekür ederim

bende n95 8gb var proğramı yükledim herşey anlattığınız gibi çalışıyo ancak sorun uyduları görmüyo anten bölümünde sadece 1 çizgi var başkada bişey yok sebebi nedir acaba yardımcı olurmusunuz lütfen.

ayarlardan yardımlı gps i seçtim etkinleştirdim ünite kimliği falan çıktı ama uyduyu görmüyo ( açık havada denedim )
yardımcı olursanız sevinirim

Üst Alt