oncelikle onemli degil .

bildiklerimi kendime saklamak istemedigimden actim konuyu.
Rom dedigimiz sey telefona farkli efekt,uygulama,launcher katkili android yazilim turu diyebiliriz.
Root ise telefonun sistem ayarlari, cpu hizi vb. Erisemedigin herturlu ayarlari degistirip duzenlemeye yarar. Bunun sayesinde sarj suresini uzatirsin. overclock yaparak telefonun hizini 1.2 ghz e kadar cikarabilirsin. Eger sistem uygulamalarini silmek istiyorsan oncelikle root yapman lazim . Ve kaldirdigin sistem uygulamalarini tekrar yukleyemezsin haberin olsun . Ancak su sekilde olur . Tekrar rom atman lazim. Bnun icin cwm ile sistemin yedegini alcaksin.bunlar uzun konular bunun icin google ì kullanman lazim. Neyse sistem dosyalarini silmek icin rootladiktan sonra link2sd uygulamasini indir ve istedigini sil .
- - - Eklendi - - -
birde root yaptiktan sonra unroot yapabilirsin telefonun rootlanmamis gibi olur ama sildigin uygulamalar geri gelmez ve unroot yaptiktan sonra superuser menuden gitmez menuden gitmesi icin telefonu fabrika ayarlarina sifirlaman lazim. Birde oyle zirt pirt rom yukleme telefonda binary sayac var her rom yuklediginde bu sayac artar. Aslinda sifirlamak zor degil google play de galaxy toolbox diye bir program var bu programla sifirlayabilirsin. Bu isleri yaparken korkmican korkarsan yapamazsin. Herdefasinda aha telefon cope gitti dersin ama bilgisayarin varsa odin ile orjinal romlari yukleyebilirsin yani 100de 1.5 luk bir ihtimalle bozulabilir . Ben nerden baksan 20-25 tane farkli rom yukledim en sonunda kernel yuklerken telefonu bozdum servise yolladim. Rom konusunda hizli bir rom istiyorsan hyperion project7x eger guzel bir rom istiyorsan jellyblast indir . Bir romun boyutu 100 il 140 mb arasi degisir.
- - - Eklendi - - -
:-) telefon icin uyumlu rom indir ve cwm kullanmayi ogren cogu romu cwm ile yukleyeceksin bunun icin ogrenmen lazim