İlk olarak alpha 5 sürümünü kurdum, ardından alpha 6 sürümüne wipe işlemlerini yapmadan güncelleme yaptım. İzlenimlerim şöyle;
Özellikle alpha 6 sürümü oldukça akıcı olmuş. Ön kamera probleminin giderilmesinin yanında bir parça performans artışı da var.
Bu performans artışı da daha akıcı bir kullanım sağlıyor.
Diğer bir önemli fark ise pil ömründe meydana gelmiş. Özellikle alpha 5 sürümü stok roma oranla daha fazla pil kullanımına neden oluyordu, alpha 6 sürümüne geçtikten sonra battery calibration işlemini de yaptım ve pil ömründe bariz bir artış gördüm. Mesela bu yazıyı yazdığım an itibariyle son şarj üzerinde 21 saat 25 dakika geçmiş ve pil %46'da. Bu süre içerisinde; toplam 33 dk telefon görüşmesi, en az 50 tane sms + whatsapp mesajı var. Bunların yanı sıra 15-20 dk internet sayfası kullanımı var. Ayrıca bu süreçte sürekli olarak edge açıktı. Kısacası ortalama bir kullanımla oluşan bu sonuç hiç de fena değil.
Kısacası bu sürümün bir alpha sürüm olduğunu göz önüne alırsak çok çok başarılı olmuş. Belki çok az değişikliğin ardından kararlı bir sürüm haline gelebicek düzeyde.
Bunların dışında herhangi bir şekilde mobil verinin aktif olmaması ya da sdcard, hafıza kartı gibi konumlara erişememe problemi yaşamadım.
Bu romu telefonuna yüklemek isteyen ancak henüz emin olamayanlar için bu kadar uzun yazdım. Umarım faydası olur.