GALAXY W GT-I8150 Android 4.1.2 JelyBean CyanogenMod 10(Alpha6 - 17 Şubat 2013)

Sponsorlu Bağlantılar

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Ya arkadaşlar rom yazmak öyle hazır kodları ard arda sıralamaktan ibaret mi sanıyorsunuz? Driverların yeniden yazılması gerekli kameradan nasıl görüntü alınıcağını biliyorsanız, galaxy w'nun kamerasının datasheet'ine sahipseniz, anakart üzerindeki kamera bağlantılarını ve kamera ile nasıl iletişim kurulucağını biliyorsanız buyrun siz çözün kamera sorununuda 3.0 kernel sorunları bitsin.

blackcat67

blackcat67

Üye
Ya arkadaşlar rom yazmak öyle hazır kodları ard arda sıralamaktan ibaret mi sanıyorsunuz? Driverların yeniden yazılması gerekli kameradan nasıl görüntü alınıcağını biliyorsanız, galaxy w'nun kamerasının datasheet'ine sahipseniz, anakart üzerindeki kamera bağlantılarını ve kamera ile nasıl iletişim kurulucağını biliyorsanız buyrun siz çözün kamera sorununuda 3.0 kernel sorunları bitsin.

Tek yapılcak işdeğil işte takım olması lazım arco tek başına uğraşıyor anladığım kadarıyla

potdehid

Üye
Elimizde olsa da vakit harcanması gereken kolay kısımları üstlenebilsek. Basit ama zaman alan işleri bizlere bölüştürse muhtemelen çok daha erken bitirir yeni romları.

blackcat67

blackcat67

Üye
bizimde bişeler yapmamız lazım arco ya bırakırsa rom yapmayı

Ali58_58

Ali58_58

Üye
bizimde bişeler yapmamız lazım arco ya bırakırsa rom yapmayı
arkadaşlar haklısınız ama cm ekibide boş yatmıyor ve görevleri bu değil ayriyetten yapıyor çoğu bildiğim kadarıyla bizim gibi işinde gücünde insanlar dediğiniz gibi keşke herkez arcoya yardım etse ama işte driver yazmayı atıp tuttuğunuz arco gibi sayılı adamlar yapabiliyo samsung galaxy wyuya zaten icsyi driver yazmak istemediği için vermedi diye tahmin ediyorum çünkü samsung ya kernel yapıcaktı yada 2x kerneli ile baya uğraşması lazımdı (uğraşmadı) tabi bir tahmin ama yüksek ihtimal bu yüzden hem arco bu işi tek başına değil ivendor ve ufak tefek bir kaç yardım eden kişiler daha var belkide cynogenmod ekibindeki herkez driver yazamıyoda olabilir veya bu konularda en tecrübeli arcoda olabilir bu yüzden beklemekten başka çare yok kameraya driver yazmak samanlıkta iğne aramaya benzer :D ama samanlar azalmıştır yakında kameradan görüntü alır diye umuyorum

-

hakan572123

Üye
birakin yaa ugrasmayin boyle seylerle niye moralinizi bozuyosunuz sadece arada kontrol edin bu sayfayi elbet ki cm 10.1 gelicek sabirli olun biraz acele işe şeytan karışır

blackcat67

blackcat67

Üye
alpha 4 deniyen varmı bide şuan kamera sorunu kerneldenmi kaynaklanıyor

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Her sürümdeki kamera sorunu birazda kerneldeki eksikliklerdan kaynaklanıyor zaten.CM9 için görüntü sistemlerinde deneyimi olan bir geliştirici yardım etmişti, bu yüzden kameranın tamamlanması çabuk ve kolay oldu.Yani arco yalnız çalışıyor diye birşey yok.Çözümü bulun ve xda forumunda konu açıp bir yama patch benzeri birşey yayınlayın arco bunu görüp roma ekler merak etmeyin.Arcodan gidip izin almanıza gerek yok zaten bütün kanaklar github üzerinde mevcut.Eğer android kodlamasını biliyorsanız githubdan kaynağı indirin ve uğraşın üzerinde.

- - - Eklendi - - -

Ayrıca arconun githubını incelerseniz kaynak üzerinde 5-10 farklı kişi değişikler yapıyor.Orada kimin tarafından düzenlendiği düzenleme notunun ardında köşeli parantez içinde yazıyor.Her zaman yeni yardımlara ihtiyaç vardır.Ama çalışan kişiler düzenli kişiler olması gerekmez.Rastgele birisi bir soruna çözüm bulup xda forumunda paylaşabilir.Ve arcoyu birisi illaki uyarır yada kendisi görür ve bunu roma ekler.

blackcat67

blackcat67

Üye
şarj süresini nasıl uzatabilirim hangi kerneli kullanayım tavsiyelerinizi bekliyorum :D

hakan572123

Üye
bende alpha 4 calismiyor cyanogenmod ekraninda kaliyo donuyo sadece alpha 4te yapiyo

potdehid

Üye
bende alpha 4 calismiyor cyanogenmod ekraninda kaliyo donuyo sadece alpha 4te yapiyo

Formatı ve kurulumu tamamladıktan sonra
1.şunu indirip system e atın:

2.tekrar boot menüsüne gelin(Clockword mode mu ne var ya, işte o.)
3."choose zip from bilmemne" seçeneğine tıkalyıp systemden yeni zip dosyasını kurun.

Takılma sorunu çözülüyor. İlk açılış biraz uzun sürecektir.

oparlayan

oparlayan

Üye
Rom çok güzel ama Sadık Bircan 'ın dediği gibi günlük kullanım için hiç uygun değil. Ben 2 gün cm9 a geri döndüm artık kararlı sürümü çıkana kadar cm9 en iyisi

unmark

Üye
İnsan değilsin arco

fayn88

fayn88

Üye
yeni güncellemede ekran ışığı artık kasılmıyo

woltaj_07

Üye
arkadaşlar orjinal romdaki google maps bu romlarda yok geri nası yüklerim acaba baya kullanıyorum onuda :/

Ali58_58

Ali58_58

Üye
arkadaşlar alpha 4.1 çıkmış sadık hocam güncelleyebilirsinz 2.6 kernel versiyon günlük kullanım için iyi gibi 3.0 kerneli olanıda deneyin derim kullanım için iyi olmasada o kadar eksiğine rağmen çoklu işlemlerde telefonu hiç kastırmıyor çok kararlı bir kernel ayrıca cm10 çok stabile :)

blackcat67

blackcat67

Üye
kamera sorunu bi czulse hmn kurcam kernel 3

Kerim.

Kerim.

Üye
3kernelin oyun perf. nasil?

Üst Alt