Galaxy w cm9 stabiliteyi en üst seviyeye çıkarmak(nighty konu) :D

Sponsorlu Bağlantılar

sadikbircan

Üye
Linaro toolchain yaptığı etkiyle uygulamalar ekran kartını daha az kullanarak daha hızlı çalışıyor.Bu yüzden bir yere kadar ekran kartından yapılan kısmalar etki etmiyor ve zaten ayrılmış bölüm pclerdeki gibi direk ekran kartı olarak ayrılmıyor.Ayrı ayrı 3d grafikler, video oynatma/çekme, arayüz kullanımı gibi birçok farklı şekillerde bölümleniyor.Normalde bigmem hd video kaydı alanını alıp daha fazla ram sağlıyordu ama sanırım ics de hd video kaydı daha az ayrılmış alana ihtiyaç duyuyor.Video kaydı ve oynatma toplam 70 mb falan bir alan kaplıyordu gingerbread romlarda.İcs de ise bu 45 50 mb falan ile sorunsuz çalışıyor.

Ali58_58

Ali58_58

Üye
    Konu Sahibi
Linaro toolchain yaptığı etkiyle uygulamalar ekran kartını daha az kullanarak daha hızlı çalışıyor.Bu yüzden bir yere kadar ekran kartından yapılan kısmalar etki etmiyor ve zaten ayrılmış bölüm pclerdeki gibi direk ekran kartı olarak ayrılmıyor.Ayrı ayrı 3d grafikler, video oynatma/çekme, arayüz kullanımı gibi birçok farklı şekillerde bölümleniyor.Normalde bigmem hd video kaydı alanını alıp daha fazla ram sağlıyordu ama sanırım ics de hd video kaydı daha az ayrılmış alana ihtiyaç duyuyor.Video kaydı ve oynatma toplam 70 mb falan bir alan kaplıyordu gingerbread romlarda.İcs de ise bu 45 50 mb falan ile sorunsuz çalışıyor.
en iyisi sadık hocam sizin paylaştığınız kernel zaten castagnaIT'in kernelini yüklemek bir sorun vallahi beta 4 te olmadı siyah ekranda kaldı rc2 dede cm9 açılış ekranında da telefon donuyor birde hd video kayıt felan çalışmıyor en iyisi bu kernel

- - - Eklendi - - -

ama hala denemedim :D şimdi deniyorum

Kerim.

Kerim.

Üye
Ali hocam swapfile ile swapiness arasindaki fark ne ve o degerleri neye gore veriyoruz?

Ali58_58

Ali58_58

Üye
    Konu Sahibi
Ali hocam swapfile ile swapiness arasindaki fark ne ve o degerleri neye gore veriyoruz?
80 olarak ayarlayın dediğim mesala uygulamrın %80 hafıza kartına atılıyor ama diğerini bende bilmiyorum oy züden optimal value ile ayarlamanızı tavsiye ettim

Kerim.

Kerim.

Üye
Ali hocam titanium backup ile kullanmadigimiz uygulamalari kaldirsak yararrimi olur zarari mi?mesela canli duvar kagitlari,yuz tanima kiklidi,google talk,movue studio gibi seyleri mesela?

sss6595

Üye
Bunları uygularsak garanti dışı olur mu telefon

Ali58_58

Ali58_58

Üye
    Konu Sahibi
Ali hocam titanium backup ile kullanmadigimiz uygulamalari kaldirsak yararrimi olur zarari mi?mesela canli duvar kagitlari,yuz tanima kiklidi,google talk,movue studio gibi seyleri mesela?
olur ama gerek yok zaten bunları yapınca ez 850 mb ramımız oluyor :)

- - - Eklendi - - -

Bunları uygularsak garanti dışı olur mu telefon
custom rom yüklediğimiz için zaten garanti dışı kalıyoruz :D

absakalli

Üye
hocam kernele kadar geldim.. dediğiniz gibi yaptım kerneli fakat telefon acılmaz oldu. galaxy w vırt zırt acılış ekranı geliyor ama cok gecmeden kendi kendine reset atıyor.. :S yapılışında sorun yok, nasıl düzeltecegimide biliyorum ama format atmadan yapmanın düzeltmenin bi yolu varmıdır acaba ?

sadikbircan

Üye
hocam kernele kadar geldim.. dediğiniz gibi yaptım kerneli fakat telefon acılmaz oldu. galaxy w vırt zırt acılış ekranı geliyor ama cok gecmeden kendi kendine reset atıyor.. :S yapılışında sorun yok, nasıl düzeltecegimide biliyorum ama format atmadan yapmanın düzeltmenin bi yolu varmıdır acaba ?

Eğer cwm yedeğiniz varsa cwmden "backup and restore/advenced restore/restore boot" yolunu izleyerek eski kernele geri dönebilirsiniz.Ama öncesinde advenced/fix permission yapıp telefonu yeniden başlatmayı deneyin.İzinleri düzeltmek sorunu giderebilir.Eğer fix permissions işe yaramazsa ve yedeğiniz yoksa tek çare format.

- - - Eklendi - - -

Ali hocam birde konuda herşey çok güzel ama i/o ile ilgili bir çalışma bulamadım.Herşey var kernelden swapa kadar ama i/o eksik kalmış.Bunun için size özelden mesaj attım incelemenizi tavsiye ederim ve hoşunuza giderse konuya eklemeniz iyi olabilir.Çünkü gta yada shadowgun tarzı oyunlarda herşeyden çok i/o etkili oluyor.

Kerim.

Kerim.

Üye
Ali hocam verdigin linkte cfs kernel var.bfsyi kurun demissin.bende o linkten indirdim bilmeden cfs kurdum.simdi bfs ustune kurabilir miyim?

Ali58_58

Ali58_58

Üye
    Konu Sahibi
hayır kurmayın romunuz bozulur bende cfs kullanıyorum çünkü bfs'yi ne yapsam yükleyemedim zaten

okan1100

okan1100

Üye
Her işlemi adım adım yaptım ve her defasında yeniden başlatıp fix permission yaptım. Yani Kerneli attım, script dosyasını söylenen şekilde attım, performans bölümündeki ayarlamaları yaptım, bravia ve xloud dosyalarını da flashladım, ram booster ı dahi kurdum ve ayarladım. Acemi değilim belirtmek istiyorum, ancak bu işlemlerin bana faydadan çok zararı oldu. Yanlış anlama sen iyi sonuç almışsın ki bu konuyu bizle paylaşıyorsun ama bende olumlu bir sonuç olmadı. Nfs yi denedim ve oyunun daha menülerinde kasma yaptı, oyuna başlayınca zaten hayal kırıklığına uğradım, sonuç berbat. Yedekten boot u geri yükledim ve script dosyasını da sildim, rc2 orjinal haliyle hafif takılmalarla nfs yi oynayabiliyor. Konuyu biraz daha sade ve sıralı şekilde düzenler misin, belki yanlışlık yapmış olabilirim diyorum, çünkü tamamen tersi sonuç almamın bir sebebi olmalı.

knight97

knight97

Üye
hayır kurmayın romunuz bozulur bende cfs kullanıyorum çünkü bfs'yi ne yapsam yükleyemedim zaten

Ben bfs kullanıyorum sorunsuz bir sekilde. Oyun performansida cok iyi.

- - - Eklendi - - -

Ali hocam bravia engine linkleri sorunlu düzeltirsen iyi olur ;)

coldheart

Üye
merhaba telefonu rootladım sonra cwm kurdum dediğiniz kerneli indirdim attım tele cwm ile açtım telefonu ordan sdcard dan verdiğiniz kerneli yükledim reboot ettim telefonu açtım cyonade logosu geliyor ondan sonra tel açılmıyor siyah ekranda kalıyor ne yapmam gerekiyor şimdi ?

coldheart

Üye
dediğinizi yaptım ama telefon açılmıyor cyonode logosu görünüyor ondan sonra siyah ekranda bekliyor :S

Kerim.

Kerim.

Üye
bu kernel stock romda calismaz sadece cm9(4.0.4) romunda calisir

sadikbircan

Üye
uygulamayı yükleyin ve uygulamaya girip etkinleştirin ayrıca start automaticly at boot seçeneğinide işaretleyin arayüz oldukça hızlı ve stabil oluyor denemenizi tavsiye ederim.Konuya eklenirse güzel olabilir.

Ali58_58

Ali58_58

Üye
    Konu Sahibi
ne demek sadık hocam ekledim

halil7294

Üye
sa sadık hocam su linke bakabilirmisiniz telefonumayuklemeyi dusunuyorum ayrıca samsung galaxy w için flash player uygulamsaı mevcut

nsaktn

Üye
Dediklerinizi birebir uyguladım ve gerçekten çok farklı verim aldım. Agent Dash, Temple run brave gibi oyunları çok canlı renklerle ve harika performanslarla oynuyorum, rc2 şimdi hoşuma gitti işte :)
emeğinize sağlık teşekkürler :)

Üst Alt