galaxy s2 cyanogenmod sürümleri hakkında bilgi

Sponsorlu Bağlantılar

AYNA

AYNA

Üye
    Konu Sahibi
galaxy s2 cyanogenmod sürümleri hakkında bilgi
Arkadaşlar bu cyanogenmod'un hangi sürümünü yüklemeliyim bana bilgi verebilir misiniz? night,stable var.farkları nelerdir birde bana şarjı uzun gitsin istiyorum hangi romu önerirsiniz?

PriZm

PriZm

Üye
Nightly gecelik sürümlerdir.Hergün yeni sürüm çıkar.Ve yeni özelliklerle gelir.Ama hatalar olabilir.

Stable ise bir kere yüklersin.Bir dahaki Stable sürümüne kadar stabil kullanırsın.Hatası vs olmaz ama güncelde olmaz.

Şahsen hep Nightly kullanmışımdır.

• Beğen
Tepkiler: AYNA
AYNA

AYNA

Üye
    Konu Sahibi
peki kardeş night te sürekli yeni sürüm çıkıyor ya telefondan direk güncelleme yapabilir muyuz yoksa sürekli rom atmak mı gerekiyor?
birde orjinal samsung sürümüyle bu cyanogenmod night sürümünde şarjın süresi ne kadar fark eder?

- - - Eklendi - - -

Experimental Mod nedir peki?

PriZm

PriZm

Üye
Tabi.

Direkt yeni nightly sürümüne geçmek için iki yöntem var.

1) Ayarlar->Telefon Hakkında->CM Güncellemeleri

Bu klasik ota üzerinden güncellemedir.Her defasında 150-180 mb lık nightly zip dosyası indirir.

2) Play Store'dan Cyan Delta programı ile güncelleyeceksin.

Şahsen CyanDelta'yı öneririm.Çünkü romu güncellemek için sadece bir kere tam 150 mb güncellemeyi indirmeni istiyor.Sonraki güncellemelerde yeni çıkan nightly sürümlerinin sadece değişen kısımlarını indirir ve önceden indirdiğin nightly dosyasına entegre eder.Eğer cepnet gibi birşey kullanıyorsan bu program tam senin içindir çünkü güncellemeler en fazla 20 mb civarı oluyor.
CyanDelta'nın diğer artıları ise Romu güncelledikten sonra isteğe bağlı olarak belirlediğin kerneli yada gapps dosyası yükleyebilir.Bu benim için çok güzel bir özellik çünkü Galaxy S kullanırken her güncellemeden sonra Semaphore kernel yüklerdim :D

Experimental Mod ise yeni ve deneysel bir özellik eklendiği zaman olur.Stabil olduğu yada hatasız olduğu bilinmez.Telefonu brick dahi edebilir.O yüzden bu işlere yeniysen bu güncellemeleri yüklemeni önermem.

Şarj süresi ise telefona göre değişir.Benim antika S1 de şarjı arttırıyordu.Başka telefonlarda farklı olabilir.

AYNA

AYNA

Üye
    Konu Sahibi
peki anladım kardeş.batarya performansına ne diyorsun samsung orjinal sürüm arasında çok fark olur mu?
birde kernel olayınıda tam bilmiyorum kernel neyi etkiliyor ne acıdan önemli?

PriZm

PriZm

Üye
Kernel telefonun kalbidir.Daha yüksek performans, otg gibi özellikler ve batarya tasarrufu yapılabilir.Ayrıca led voltajından tut ekran voltajına kadar modifiye yapabilirsin.Uzman değilsen kernellere hiç bulaşma.Voltajlarla oynarken direkt yakabilirsin.

AYNA

AYNA

Üye
    Konu Sahibi
baya baya önemliymiş bu kernel.ben sırf batarya uzun gitsin diye geçiyorum cyanogenmoda.geçmeye değer mi sence?

PriZm

PriZm

Üye
Bataryanın daha uzun gideceği diye bir kesinlik yok.

alier411

Üye
baya baya önemliymiş bu kernel.ben sırf batarya uzun gitsin diye geçiyorum cyanogenmoda.geçmeye değer mi sence?

Cyanogenmod su gibi pil tuketiyor sarjin yari yariya düşer nerdeyse

AYNA

AYNA

Üye
    Konu Sahibi
o zaman şarj konusunda pek bir farkta olmayacak.
cyanogen moda geçmek için cazip gelen bir neden var mı? ne yönden iyi ki orjinaller varken millet onları kullanıyor.güncel sürüm haricinde.

PriZm

PriZm

Üye
Hız.Sadece iOS seviyesinde hız.

AYNA

AYNA

Üye
    Konu Sahibi
ben hızdan memnunum o zaman geçmemem daha iyi olur öyle değil mi?

PriZm

PriZm

Üye
Bu sana bağlı.

enterneoll

enterneoll

Üye
geçip dene batarya daha iyiyse kal değilse tekrar dönersin :)

KernelTeam

KernelTeam

Üye
Stable sürümü stabil oluyor galiba değil mi ? nightly de performans için oyun filan galiba

enterneoll

enterneoll

Üye
Stable sürümü stabil oluyor galiba değil mi ? nightly de performans için oyun filan galiba

aslında genel olarak stable daha çok oyun için denilebilir ama belli olmuyor bazı nightly güncellemeler iyileştirirken bazıları kötüleştiriyor adı üstünde en stabil'i stable olan :)

AYNA

AYNA

Üye
    Konu Sahibi
peki arkadaşlar s2 için cyanogen modu nasıl kuracağıma dair resimli anlatım var mı bildiğiniz?

AYNA

AYNA

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar ben bunu nasıl yüklücme birisi yardımcı olabilir mi? düzgün bir anlatımda bulamıyorum 10.1 sürümüyle ilgili?

enterneoll

enterneoll

Üye
tüm cm sürümleri aynı şekilde kuruluyor

Üst Alt