galaxy S mi Nokia N8 mi ??

Sponsorlu Bağlantılar

TheDarKinq

TheDarKinq

Üye
Yorumlardan ziyade bazı test videolarını izlesek herşey daha acık ortaya cıkar sanırım

wave nin üstünlüğü arkadasın paylastığı videolarda belli oluyor.(bana göre)

erkara_64

Bazıları iddia etse de boş konuşan değil yaşayan bilir demişler. Farkettiğiniz olay burn-in yani ekran yanma olayıdır. Ayrıntılı bilgiye aşağıda vereceğim linkten ulaşabilirsiniz.

Ayrıca bu amoled ekranların yanmasıyla ilgili pdf formatında yetkili kaynağı da aşağıda verdim. Herkesin boş konuşmalarına kulak asmayın. Ekranda yanma oluşuyor belli bir süre sonra...

kamera üzerinde kırmızı bir yansıma önleyicinin oldugu ve ısık yansıma konumuna gore kamera lensi'nin yansıma önleyicide kendi yansımasını gördügü ve çekilen resimlerin pembe oldugu
hatta ortamdaki ışığa göre pembeliğin belirginliginin değiştiğini
hatta güçlü bir ışıkla kameraya bakıldıgında içindeki kırmızı kaplamanın görülecegini sölüyor
ışıkla degil ama gün ışıgında bile farklı açılardan kameraya bakıldıgında bagsettigi pembe kaplama gözüküyor
ve bu tüm cihazlarda mevcut ister donanımsal hata deyip servise verin ancak gelicek cihazın farklı olucagını ummayın...

yukarıdaki yazışmalar başka forumlardan alıntıdır...

kardeş iyi güzel diosunda videolarla n8 in yazılım sorunlarından bahsetmişsin peki ya neden buraya gelip wave nin donanımsal sorunlarından bahsetmiorsun? bir tek n8 mi hatalı cihaz lütfen araştırın öyle yorum yapın...n8 in kapanma sorunu dışında bana donanımsal anlamda şikayet sölermisin? yazılımsal sorunların halledileceğini sen de biliosun ordan videolara bakmayla olmuor bu işler araştırmak ve yaşamak gerekiyor değil mi?
bak bakalım gir forum sitelerine wave hakkında ne kadar yorumsuz yorumlar var kendin gör..bunlar sadece bir kaçtanesi....

sanırım bu cümle herşeyi açıklar bir forum sayfasından alıntı istersen link de verebilirim...
kullanıcı1: Kimse yok galiba.
kullanıcı2:gerçekten şaşırtıcı.. neredeyse 1 hafta oldu ama yorum bile yok.

şimdi diyeceksin ki benim wave de bu sorunlar yok..eee benim n8 dede yok ne yapacağız...demek ki teknoloji biraz da şans işiymiş dimi?

ayrıca adamlar n8 ile dizi çekior sen gelmiş burda n8 kamerasını yarıştırıyorsun...bu adamlar mı acaba sorunlu:)http://www.maxicep.com/symbian-3-destek/n8-ile-cekilen-dizi-438399.html

nidforspid

nidforspid

Üye
Bazıları iddia etse de boş konuşan değil yaşayan bilir demişler. Farkettiğiniz olay burn-in yani ekran yanma olayıdır. Ayrıntılı bilgiye aşağıda vereceğim linkten ulaşabilirsiniz.

Ayrıca bu amoled ekranların yanmasıyla ilgili pdf formatında yetkili kaynağı da aşağıda verdim. Herkesin boş konuşmalarına kulak asmayın. Ekranda yanma oluşuyor belli bir süre sonra...

kamera üzerinde kırmızı bir yansıma önleyicinin oldugu ve ısık yansıma konumuna gore kamera lensi'nin yansıma önleyicide kendi yansımasını gördügü ve çekilen resimlerin pembe oldugu
hatta ortamdaki ışığa göre pembeliğin belirginliginin değiştiğini
hatta güçlü bir ışıkla kameraya bakıldıgında içindeki kırmızı kaplamanın görülecegini sölüyor
ışıkla degil ama gün ışıgında bile farklı açılardan kameraya bakıldıgında bagsettigi pembe kaplama gözüküyor
ve bu tüm cihazlarda mevcut ister donanımsal hata deyip servise verin ancak gelicek cihazın farklı olucagını ummayın...

yukarıdaki yazışmalar başka forumlardan alıntıdır...

kardeş iyi güzel diosunda videolarla n8 in yazılım sorunlarından bahsetmişsin peki ya neden buraya gelip wave nin donanımsal sorunlarından bahsetmiorsun? bir tek n8 mi hatalı cihaz lütfen araştırın öyle yorum yapın...n8 in kapanma sorunu dışında bana donanımsal anlamda şikayet sölermisin? yazılımsal sorunların halledileceğini sen de biliosun ordan videolara bakmayla olmuor bu işler araştırmak ve yaşamak gerekiyor değil mi?
bak bakalım gir forum sitelerine wave hakkında ne kadar yorumsuz yorumlar var kendin gör..bunlar sadece bir kaçtanesi....

sanırım bu cümle herşeyi açıklar bir forum sayfasından alıntı istersen link de verebilirim...
kullanıcı1: Kimse yok galiba.
kullanıcı2:gerçekten şaşırtıcı.. neredeyse 1 hafta oldu ama yorum bile yok.

şimdi diyeceksin ki benim wave de bu sorunlar yok..eee benim n8 dede yok ne yapacağız...demek ki teknoloji biraz da şans işiymiş dimi?

benim lcd ekran televizyonumdada yanma oluştu,teknoloji bu şans iişi
bu arada o verdiğiniz linki ben baştan sona çevirdim led ekranların en erken pes etme yaşı 7 yıl ,bu belli bir süre değil karıştırmayalım,bu baya uzun bir süre

--------------- Ekleme ---------------

bu arada size geçte olsa bişey sölemek istiyorum konuyu tamamen okudum birşey dikkatimi çekti arkadasın biri işlemci muhabbetini açmış androidle ilgili,yok android çok harcıyoda o yüzden işlemciler 1 ghz falan bu yalan arkadaşlar bakın symbiana lafım yok symbian için az cpu gerekiyodur ona karşı deyilim yanlış anlamayın ,ama andoidle ilgili yazılan yanlış çünkü benim 3gs simde android yüklü ve ios4 kadar seri bir sistem malumunuz 3gs in işlemci hızını bilyosunuz 600 mhz,ben çok rahat kullanıyorum hatta böyle bişey oldugu için çok mutluyum...yani firmaların 1ghz üretmesini ben android için oldugunuz zannetmiyorum.ki o bahsedilen muhabbette sanki android 1 ghz işlemciye entegre olmuş gibi bahsediliyo ..o zamn benim iphone da donmalar olması lazım 400 mhz az değil sonuçta

erkara_64

peki sence wave çıkalı 7 yılmı olduda biz duymadık...adam ekranın yandığından bahsedior sen gelmiş daha 7 yıldan bahsediorsun kardeş..ayrıca biz TV den değil TELEFON dan bahsediyoruz..

nidforspid

nidforspid

Üye
peki sence wave çıkalı 7 yılmı olduda biz duymadık...adam ekranın yandığından bahsedior sen gelmiş daha 7 yıldan bahsediorsun kardeş..ayrıca biz TV den değil TELEFON dan bahsediyoruz..

yok ben onu demiyorum ,waven yada neyse herhangi bir led ekranın ben normalde çökme yaşını söylüyorum,ben televizyon dedim çünkü elektronik te televizyon telefon farkı olmaz,ikisinin ekranında foto diyot var,birisindeki teknoloji ters polarizasyon diğeri normal foto diot

TheDarKinq

TheDarKinq

Üye
amoled ekranlar mı yanıyor belli bir süre sonra.

srkn0834

srkn0834

Üye
serkan0834 o halde ıphonenin ekranını da LG üretior ne yapmamız lazım peki...konuyla hiç alakasız bir yorum daha...
ayrıca yaptığın yorumu da silip durma yada hiç yazma çocuk yeri mi burası...
Olabilir n8 işlemci ve ekranda samsung a ait konu başlığı n8 mi galaxy s mi chip dergisinin haberini yazayım
Samsung'un büyük Galaxy S zaferi!

Zeynel A. Öztürk

Galaxy S'in neredeyse kusursuz bir cep olduğunu herkes kabul etti ama kimse bu kadarını beklemiyordu
Samsung'un Galaxy S için iki ay önce ortaya attığı 10 milyon satış tahmininin gerçekleşeceğini herhalde kimse tahmin edemezdi.

Yılın tamamlanmasına bir haftadan daha az bir süre kala Koreli devin Android cebi, 9.3 milyon satış rakamına ulaştı ve yılbaşı gelmeden önce 10 milyonu da devirmeyi umuyor. Güney Kore'de 2 milyon satarak 1.8 milyonluk iPhone (tüm iPhone serisi) satışlarını sollayan Galaxy S, iç pazarda da üstün durumda.

Samsung, bir tebriği hak ediyor zira bu başarının tesadüf eseri olmadığı açık...

Rap3g

Üye
ovi store da samsung appsde oyun en kaliteli oyunlardan 4 5 tane var ben sana soruyorum madem n8in bu kadar iyi daha gpsu kendine yeten gpusu var neden symbian için 300 500 mb lik oyunlar yapılmıyor ben sana söyleyim sen istediğin şekilde kendini avut ama gerçek denen bişey çünkü n8 o oyunları oynatamıyor
o sitenin linkini istiyorum ayrıca ricaetsem gönderirmisin

ne yapıyım nvidia yı yaa biz tel karşılaştırıyoz ,sen zannediyosun ben rakamlara takılıyom yok öyle bişey

cahilsin gerçekten 2 cihazıda kullanmadım ama iddia ların çok zayıf. Oyunun boyutu kalitesi anlamına gelmez :D.Bu oyun motoru ve oyunu programlıyanda kalır.(tabi bu her oyun için geçerli değil) mesajı anlamak için okuyan anlar ben ne n8 iyi dedim nede galaxy s arkadaşın hatalı yorumunu düzeltmek istedim.

nidforspid

nidforspid

Üye
amoled ekranlar mı yanıyor belli bir süre sonra.

mavi renk tükeniyor 7 sene sonra

Olabilir n8 işlemci ve ekranda samsung a ait konu başlığı n8 mi galaxy s mi chip dergisinin haberini yazayım
Samsung'un büyük Galaxy S zaferi!

Zeynel A. Öztürk

Galaxy S'in neredeyse kusursuz bir cep olduğunu herkes kabul etti ama kimse bu kadarını beklemiyordu
Samsung'un Galaxy S için iki ay önce ortaya attığı 10 milyon satış tahmininin gerçekleşeceğini herhalde kimse tahmin edemezdi.

Yılın tamamlanmasına bir haftadan daha az bir süre kala Koreli devin Android cebi, 9.3 milyon satış rakamına ulaştı ve yılbaşı gelmeden önce 10 milyonu da devirmeyi umuyor. Güney Kore'de 2 milyon satarak 1.8 milyonluk iPhone (tüm iPhone serisi) satışlarını sollayan Galaxy S, iç pazarda da üstün durumda.

Samsung, bir tebriği hak ediyor zira bu başarının tesadüf eseri olmadığı açık...

arkadaşım burası n8 forumu burda galaxy s in daha iyi olduğunu kanıtlayamazsın:nono:

aybek1453

Üye
:aha::aha::aha::aha: Ya yok arkadaş tesadüf eseri bu başlığı gördüm inanamadım.
Şaka falan olsa gerek.Galaxy s ve n8 karşılaştırılıyo ve n8 öneren kişiler çıkıyo.Çok ilginç.:aha::aha::aha::aha:

nidforspid

nidforspid

Üye
:aha::aha::aha::aha: Ya yok arkadaş tesadüf eseri bu başlığı gördüm inanamadım.
Şaka falan olsa gerek.Galaxy s ve n8 karşılaştırılıyo ve n8 öneren kişiler çıkıyo.Çok ilginç.:aha::aha::aha::aha:

arkadaşım nokiacılar n8 i galaxy s le karşılaştırmıyolar inatlarını galaxy s le karşılaştırıyolar sen yeni gördüğün için olayı anlamadın:ehe

erkara_64

kardeşim 1000 tl lik cihazı 1500 tl lik cihazla karşılaştıran n8 sahibi göremedim ben burada bence sen yarın göz doktoruna çık ve ayrıca git samsung galaxyini uzayda öv ama buraya gelip galaxy şöyle böyle deme...ben ilk kez senden duyuyorum galaxy ile n8 karşılaştıranın olduğunu...zaten karşılaştıranın aklında zoru vardır...ama sanırım siz 1500 tl veripte flash bellek-hd tv-fare-klavye-cihazdan cihaza veri aktarımı-12 mp kamera..vs bunları size sunamadığı için kuyruk acınız var ki burda n8 ile kapışmaya geliosunuz..madem o kadar cesaretiniz var neden n900 forumlarına gidip galaxy övmüorsunuz yoksa bizi yerler diye mi...bana ekranmış-hızmış bunları masal anlatmayın..ne yani benim ekran amoled senin ekran süper amoled diye ben göremiyecekmiyim...hız konusu arkadaşım sen 3 sn ye de mesaj atarsın ben 5 sn yede sence ben ne kaybederim...
lütfen samsung savunan arkadaşlar sizi n900 forumlarına da bekleriz...

ozggurr

ozggurr

Üye
arkadaşım nokiacılar n8 i galaxy s le karşılaştırmıyolar inatlarını galaxy s le karşılaştırıyolar sen yeni gördüğün için olayı anlamadın:ehe

Galaxy S ile Nokia N8 karsilastirmasini iki telefondan birisini almak isteyen ihtiyac sahibi arkadaslar yapiyor ve biz de N8 kullanicilari olarak N8'den memnunuz ki N8 tavsiye edebiliyoruz.

Bunun nesi ilginc?

Asil ilginc olan ne biliyor musunuz? Galaxy S kullanicisi arkadasimin Cin'e beni is ziyareti icin geldiginde Nevigasyon icin Galaxy S degil de Nokia E61 kullaniyor olmasi ilginc... Daha ilginc olan; ben HD video izlerken TV'ye baglayip, telefonu oturdugum yerden kontrol edebiliyorken, onun oturdugu yerden kalkmak zorunda kalmasiydi.. En ilginc olan ise telefonunu Cebinde tasimayi degil, cantada tasimayi tercih etmesiydi...

Kamera ve flash'a baktik kiyaslanmaz, oyunlara baktik pek fark yok, android markete baktik, arkadas turkiye'de cogu program gorunmuyor dedi, yalan mi dogru mu bilmiyorum tabi, cok program var da doldursan telefonu binlerce programla ne olacak...

Fiyati ne kadar diye sordugumda 1850 TL dedi, huoops dedim...

O kadar parayi bu alete nasil verdin diye sorunca CPU hizli, ana ekran cok hizli dedi, basladi gostermeye, ben de Nokia N8'i verdim ne fark var dedim ileri geri menuden menuye geciyorsun ha yarim saniye hizli ha yarim saniye yavas bu mu dedim... RAM cok dedi...

1 HD oyun + butun programlari actim ayni anda N8'de al iste burda calisiyor uygulamalar dedim...
evet dedi, basarili...

Ama symbian dedi eski uygulama cikmiyor vs...

Ben de dedim TV izliyoruz, HD video izliyoruz, HD cekim yapiyoruz, Wifi uzerinden ucretsiz goruntulu gorusuyoruz. Resim, video, ses edit ediyoruz.
Ofis uygulamalari kullaniyoruz...
Kablolu kablosuz her turlu veri tansferi yapiyoruz.
Evraklarin fotograflarini cekip scannerden taramis gibi hemen mail gonderebiliyoruz...
BT, kizilotesi, mouse+klavye kullanabiliyoruz, TV'ye bagliyken koltuktan kullanabiliyorsun telefonu boylece...
Birden cok bluetooth aleti kullanabiliyoruz.

Harita ve ucretsiz navigasyon ile kesif yapip gidecegimiz yeri elimizle koymus gibi kimseye muhtac olmadan bulabiliyoruz...

10'tane mail hesabini ayni anda kontrol edebiliyoruz...

Dedi: Basarili, basarili yapmislar, ne zaman cikti bu alet Turkiye'de yok.. Dedim gecen haftacikti 1 ay icinde gelir Turkiye'ye de... Derken Turkiye'ye de geldi alet zamanla...

Simdi... Eger deneyerek, test ederek sorunsuz bir N8 alirsaniz bizimki gibi, neden 1000 TL'ye N8 alinacagina daha yuksek fiyata CPU ve RAM haricinde artisi olmayan bir Galaxy S alinsin ki... MHZ ve RAM eksikligini de henuz hissetmedim gerci, bakalim ilerde hissedecek miyiz...

Sorun cikar diye cekiniyorsaniz Galaxy S isinma ve ekran yanmasi sorunlariyla ilgili google'da arastirin bakin orda sorun var mi yok mu...

Nokia N8'in ozelliklerini hakkiyla kullandiniz da mi ilginc geldi merak ettim simdi...

Not: Nokia N8 ve daha pahali telefonlarin kullanicilarinin ayni anda psp, iyi bir desktop PC ve PS3 vb konsol sahibi olduklarini varsayarak yazdim...
Eger ogrenciyseniz, borcla ve taksitle biraz zorlanarak alacaksaniz Nokia N8 ve Galaxy S gibi bir telefona yaklasmamanizi tavsiye ederim... Bununla ilgili ben ogrenciyim, alirim almam sana ne diye cevaplar atmanizi da istemem :) ... Ogrenci olup, maddi olarak zor durumda olup alacaklar da olacaktir tabii ki bu telefonlari karisamayiz kimsenin tasarrufuna ancak sadece tavsiye etmeyiz dinleyen olursa...

"Benim maddiyatim iyi diyorsun, hava atiyorsun" diyenler icin Tarkan'dan geliyor... don bebegim...

Apit"

Apit"

Üye
ozgurr arkadaşım bir sorum olacak n8 de vifi yada paket veri ile görüntülü gürüşme yapılabiliyormU? ek programlar vasıtasıyla?

Arkadaşlar android kullanıyorum ve memnun değilim bir java program bile yükleme desteği yok. bu benim için önemliydi. AMA işin asıl önemli tarafı BENCE şudur. Android uygulama yüklerken şart koşuyor mesela diyorki bu uygulama rehberi okumaya veri değiştirmeye sd kartı değiştirmeye gibi izini gerektiriyor diyor. ve siz de kabul etmek zorunda kalıyorsunuz. yani internet üzerinden program yazıcılarına açık davetiye gönderiyorsunuz. mesela gps programları konumuzu tespit edebiliyor. işin en gerçek tarafıda google'In yahudi markası olması ve güvenirliğinin ne derece olması... bence N8 bu yönden daha iyi.

ozggurr

ozggurr

Üye
Apit";3056834' Alıntı:
ozgurr arkadaşım bir sorum olacak n8 de vifi yada paket veri ile görüntülü gürüşme yapılabiliyormU? ek programlar vasıtasıyla?

fring programi ile wifi uzerinden gorunulu gorusme yapilabiliyor.
Bunun icin N8'e gerek yok gerci, ben ayni programla Nokia 5800 xm ile de wifi uzerinden goruntulu gorusme yapabiliyorum.

nidforspid

nidforspid

Üye
Galaxy S ile Nokia N8 karsilastirmasini iki telefondan birisini almak isteyen ihtiyac sahibi arkadaslar yapiyor ve biz de N8 kullanicilari olarak N8'den memnunuz ki N8 tavsiye edebiliyoruz.

Bunun nesi ilginc?

Asil ilginc olan ne biliyor musunuz? Galaxy S kullanicisi arkadasimin Cin'e beni is ziyareti icin geldiginde Nevigasyon icin Galaxy S degil de Nokia E61 kullaniyor olmasi ilginc... Daha ilginc olan; ben HD video izlerken TV'ye baglayip, telefonu oturdugum yerden kontrol edebiliyorken, onun oturdugu yerden kalkmak zorunda kalmasiydi.. En ilginc olan ise telefonunu Cebinde tasimayi degil, cantada tasimayi tercih etmesiydi...

Kamera ve flash'a baktik kiyaslanmaz, oyunlara baktik pek fark yok, android markete baktik, arkadas turkiye'de cogu program gorunmuyor dedi, yalan mi dogru mu bilmiyorum tabi, cok program var da doldursan telefonu binlerce programla ne olacak...

Fiyati ne kadar diye sordugumda 1850 TL dedi, huoops dedim...

O kadar parayi bu alete nasil verdin diye sorunca CPU hizli, ana ekran cok hizli dedi, basladi gostermeye, ben de Nokia N8'i verdim ne fark var dedim ileri geri menuden menuye geciyorsun ha yarim saniye hizli ha yarim saniye yavas bu mu dedim... RAM cok dedi...

1 HD oyun + butun programlari actim ayni anda N8'de al iste burda calisiyor uygulamalar dedim...
evet dedi, basarili...

Ama symbian dedi eski uygulama cikmiyor vs...

Ben de dedim TV izliyoruz, HD video izliyoruz, HD cekim yapiyoruz, Wifi uzerinden ucretsiz goruntulu gorusuyoruz. Resim, video, ses edit ediyoruz.
Ofis uygulamalari kullaniyoruz...
Kablolu kablosuz her turlu veri tansferi yapiyoruz.
Evraklarin fotograflarini cekip scannerden taramis gibi hemen mail gonderebiliyoruz...
BT, kizilotesi, mouse+klavye kullanabiliyoruz, TV'ye bagliyken koltuktan kullanabiliyorsun telefonu boylece...
Birden cok bluetooth aleti kullanabiliyoruz.

Harita ve ucretsiz navigasyon ile kesif yapip gidecegimiz yeri elimizle koymus gibi kimseye muhtac olmadan bulabiliyoruz...

10'tane mail hesabini ayni anda kontrol edebiliyoruz...

Dedi: Basarili, basarili yapmislar, ne zaman cikti bu alet Turkiye'de yok.. Dedim gecen haftacikti 1 ay icinde gelir Turkiye'ye de... Derken Turkiye'ye de geldi alet zamanla...

Simdi... Eger deneyerek, test ederek sorunsuz bir N8 alirsaniz bizimki gibi, neden 1000 TL'ye N8 alinacagina daha yuksek fiyata CPU ve RAM haricinde artisi olmayan bir Galaxy S alinsin ki... MHZ ve RAM eksikligini de henuz hissetmedim gerci, bakalim ilerde hissedecek miyiz...

Sorun cikar diye cekiniyorsaniz Galaxy S isinma ve ekran yanmasi sorunlariyla ilgili google'da arastirin bakin orda sorun var mi yok mu...

Nokia N8'in ozelliklerini hakkiyla kullandiniz da mi ilginc geldi merak ettim simdi...

Not: Nokia N8 ve daha pahali telefonlarin kullanicilarinin ayni anda psp, iyi bir desktop PC ve PS3 vb konsol sahibi olduklarini varsayarak yazdim...
Eger ogrenciyseniz, borcla ve taksitle biraz zorlanarak alacaksaniz Nokia N8 ve Galaxy S gibi bir telefona yaklasmamanizi tavsiye ederim... Bununla ilgili ben ogrenciyim, alirim almam sana ne diye cevaplar atmanizi da istemem :) ... Ogrenci olup, maddi olarak zor durumda olup alacaklar da olacaktir tabii ki bu telefonlari karisamayiz kimsenin tasarrufuna ancak sadece tavsiye etmeyiz dinleyen olursa...

"Benim maddiyatim iyi diyorsun, hava atiyorsun" diyenler icin Tarkan'dan geliyor... don bebegim...

özgür kardeş o dediklerinin hepsini wavele yapıyorum ve daha fazlasını yapıyorum ne olacak şimdi:ehe

Uruloki

Uruloki

Üye
daha fazlası derken usb mi bağlıyosun telefona daha da basitleştireyim gps i ücretsiz kullanabiliyomusun??

nidforspid

nidforspid

Üye
daha fazlası derken usb mi bağlıyosun telefona daha da basitleştireyim gps i ücretsiz kullanabiliyomusun??

gpsim ücretsiz evet route66 kullanıyorum güzel navigasyon onun dışında televizyona bağlayıp istediğimi yapabiliyorum ,ya zaten wavede hdmi bence saçma dlna varken neden hdmi koymuşlar anlamadım, wave usb ye bağlanmıyor benim bildiğim kadarıyla ama bcontrol programıyla bir mouse yada klavye yada joystik yada oyun konsolu falan oluyo ,eğer yanlış bilmiyosam n8deki usbye mouse bağlayıp n8 de kullanılabiliyo yanlışmıyım?

franzliszt

franzliszt

Üye
wave güzel cihaz çünkü o fiyata çok iyi performans ama yani gelipte n8 e karşı üstün yada n8 in yaptığı herşeyi yapıyorum diyene inanmam kusura bakmasınlar ne dolby digital plus var evde bir bağlıyorum sony 5+1 e hdmi dan muhteşem ses+görüntü deneyimi video deneyimi artı fm transmitterda yok xenon flaşda yok zeiss optikde usb otg özelliğide ayrıca video yu stereo kaydedemiyorsunuz bilgisayardan bakın özelliklerine tek mikrofon kayıt n8 de iki adet mikrofon var 128aac ses kaydediyor ek olarak video çekiminin değerleri ortalama 11478kbit/s bu çok iyi bir değer bakın ve karşılaştırın aslında n8 in yaptığı herşeyi yapamıyorsunuz.

Üst Alt