Galaxy S ile Nokia N8 karsilastirmasini iki telefondan birisini almak isteyen ihtiyac sahibi arkadaslar yapiyor ve biz de N8 kullanicilari olarak N8'den memnunuz ki N8 tavsiye edebiliyoruz.
Bunun nesi ilginc?
Asil ilginc olan ne biliyor musunuz? Galaxy S kullanicisi arkadasimin Cin'e beni is ziyareti icin geldiginde Nevigasyon icin Galaxy S degil de Nokia E61 kullaniyor olmasi ilginc... Daha ilginc olan; ben HD video izlerken TV'ye baglayip, telefonu oturdugum yerden kontrol edebiliyorken, onun oturdugu yerden kalkmak zorunda kalmasiydi.. En ilginc olan ise telefonunu Cebinde tasimayi degil, cantada tasimayi tercih etmesiydi...
Kamera ve flash'a baktik kiyaslanmaz, oyunlara baktik pek fark yok, android markete baktik, arkadas turkiye'de cogu program gorunmuyor dedi, yalan mi dogru mu bilmiyorum tabi, cok program var da doldursan telefonu binlerce programla ne olacak...
Fiyati ne kadar diye sordugumda 1850 TL dedi, huoops dedim...
O kadar parayi bu alete nasil verdin diye sorunca CPU hizli, ana ekran cok hizli dedi, basladi gostermeye, ben de Nokia N8'i verdim ne fark var dedim ileri geri menuden menuye geciyorsun ha yarim saniye hizli ha yarim saniye yavas bu mu dedim... RAM cok dedi...
1 HD oyun + butun programlari actim ayni anda N8'de al iste burda calisiyor uygulamalar dedim...
evet dedi, basarili...
Ama symbian dedi eski uygulama cikmiyor vs...
Ben de dedim TV izliyoruz, HD video izliyoruz, HD cekim yapiyoruz, Wifi uzerinden ucretsiz goruntulu gorusuyoruz. Resim, video, ses edit ediyoruz.
Ofis uygulamalari kullaniyoruz...
Kablolu kablosuz her turlu veri tansferi yapiyoruz.
Evraklarin fotograflarini cekip scannerden taramis gibi hemen mail gonderebiliyoruz...
BT, kizilotesi, mouse+klavye kullanabiliyoruz, TV'ye bagliyken koltuktan kullanabiliyorsun telefonu boylece...
Birden cok bluetooth aleti kullanabiliyoruz.
Harita ve ucretsiz navigasyon ile kesif yapip gidecegimiz yeri elimizle koymus gibi kimseye muhtac olmadan bulabiliyoruz...
10'tane mail hesabini ayni anda kontrol edebiliyoruz...
Dedi: Basarili, basarili yapmislar, ne zaman cikti bu alet Turkiye'de yok.. Dedim gecen haftacikti 1 ay icinde gelir Turkiye'ye de... Derken Turkiye'ye de geldi alet zamanla...
Simdi... Eger deneyerek, test ederek sorunsuz bir N8 alirsaniz bizimki gibi, neden 1000 TL'ye N8 alinacagina daha yuksek fiyata CPU ve RAM haricinde artisi olmayan bir Galaxy S alinsin ki... MHZ ve RAM eksikligini de henuz hissetmedim gerci, bakalim ilerde hissedecek miyiz...
Sorun cikar diye cekiniyorsaniz Galaxy S isinma ve ekran yanmasi sorunlariyla ilgili google'da arastirin bakin orda sorun var mi yok mu...
Nokia N8'in ozelliklerini hakkiyla kullandiniz da mi ilginc geldi merak ettim simdi...
Not: Nokia N8 ve daha pahali telefonlarin kullanicilarinin ayni anda psp, iyi bir desktop PC ve PS3 vb konsol sahibi olduklarini varsayarak yazdim...
Eger ogrenciyseniz, borcla ve taksitle biraz zorlanarak alacaksaniz Nokia N8 ve Galaxy S gibi bir telefona yaklasmamanizi tavsiye ederim... Bununla ilgili ben ogrenciyim, alirim almam sana ne diye cevaplar atmanizi da istemem

... Ogrenci olup, maddi olarak zor durumda olup alacaklar da olacaktir tabii ki bu telefonlari karisamayiz kimsenin tasarrufuna ancak sadece tavsiye etmeyiz dinleyen olursa...
"Benim maddiyatim iyi diyorsun, hava atiyorsun" diyenler icin Tarkan'dan geliyor... don bebegim...